I 2009 begynte jeg å skrive ned i et excel-ark hvilke bøker jeg leser i løpet av et år. Syntes det var litt interessant å holde bedre styr på hva jeg leste og forfatterne på bøkene. Jeg hadde nok ikke husket alle bøkene hvis jeg ikke hadde laget meg den oversikten. Jeg begynte også i 2010 å legge inn lesedato på bøkene her på bokelskere, så da har jeg også litt oversikt på den måten.

Boktyven er en bra bok, den satte store inntrykk på meg da jeg leste den i 2009. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Jeg skriver dem ned i en notatbok samt et lite terningkast ved siden av, hvis ikke tror jeg at jeg hadde mange bøker, gitt, for jeg har ingen god hukommelse:P

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har også mine i en notat bok, startet i 1999, mest fordi jeg ergret meg på spørreundersøkelser hvor max lest bøker på et år var 20 bøker og synes det hørtes veldig lite ut. Har lagt til de jeg kunne finne her og de jeg etterhvert husket fra barndommen, enten på andres lister eller nevnt i diskusjoner.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Slik sett er notatbøker kjekt å ha, ellers vile jeg ha glemt mange bøker jeg har lest. Har skikkelig kortidsminne:) Også er det jo morsomt å bla tilbake og se hva slags bøker man har lest oppgjennom årene. Angrer meg litt for at jeg ikke startet med det tidligere. Begynte ikke å skrive opp bøkene før i 2006. Men, men, heldigvis husket jeg bøker fra barndommen som et kjært minne. Bøker som ble lest høyt for meg og som jeg leste selv da jeg lærte å lese. Men i det senere årene har jeg nå lest en del enn før så da er det kjekt å notere en slags leselogg. Det er en gøy oversikt:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sant det, det å skrive ned bøkene man leser hjelper godt på hukommelsen. Mange jeg har glemt at jeg har lest, siden jeg ikke hadde noen oversikt tidligere.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er enig med deg - å knytte bøkene til et leseår hjelper til å huske dem.

Hvordan registrerer du bøker du har lest flere ganger?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg må innrømme at jeg svært sjeldent leser bøker flere ganger. Har ikke vært borte i den problemstillingen her på bokelskere enda, iom. at det er såpass nytt, og jeg ikke har lest samme bok flere ganger i 2010. :)

Det er foreløpig for mange bøker jeg har lyst til å lese, at jeg har tid til å lese dem flere ganger, men dette kan nok forandre seg når jeg blir eldre. Kan jo hende jeg har et annet syn på ting da.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det tror jeg.

Jeg opplever at når jeg leser en bok på nytt, med flere års mellomrom, kan den gi meg en ny og annerledes leseropplevelse. Det gjelder GODE boker - bøker som har denne effekten er nettopp bøker jeg vil kalle klassikere. Kanhende skal du, som du er inne på, bli eldre for å oppleve dette :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I år har eg vel lest rundt 15 bøker av ulike sortar. Kan m.a. nemna: Anne Franks ureviderte dagbok Biografi om Anne Frank 2 andre unge jødiske jenters dagbok fra krigen( henholdvis fransk og polsk) Gledens Gud av Karsten Usachsen Faktabok om Kommunikasjonshistorie Saras Nøkkel av Tatiana de Rosnay Norske slott, herregårder og gods

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågsvarteperHarald KNicolai Alexander StyveBård StøreAlice NordliAnniken LKirsten LundEmil ChristiansenSteinar HansenToveTor-Arne JensenEileen BørresenMarianne  SkageBenedikteMartinEster SRufsetufsaBjørg L.Bjørg RistvedtTanteMamieVariosaCecilie69Dolly DuckNeraHilde Merete GjessingPiippokattaKetilVanja Solemdalingar hSiljeKristine LouiseSynnøve H HoelBeathe SolbergSolTatiana WesserlingHilde H HelsethArne SjønnesenGroMonica Carlsen