det er så lenge siden jeg leste noe sånt sist

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 25 svar.

Bok og Magasinklubben selger en del bøker på nett.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har laget en liste - "Ettter Harry Potter" - der du kanskje kan finne gode tips. For meg er dette fremmed land, listen er laget etter forslag fra mange engasjerte bokelskere!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dresden Files av Jim Butcher har vært nevnt, bra bøker om Chicagos eneste trollmann med egen annonse i gule sider :) (http://en.wikipedia.org/wiki/The_Dresden_Files)

Jim Butcher skriver på en annen mer middelaldersk fantasy serie også: http://en.wikipedia.org/wiki/Codex_Alera

Godt sagt! (0) Varsle Svar

eg likte bøkene til NAOMI NOVIK det er 6 bøker hvor tre er oversatt til norsk

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er så enormt mange å ta av her! Hvis du liker urban fantasy (fantasy i moderne setting) vil jeg anbefale Simon R. Greens "Nightside"-serie og Jim Butchers "Dresden-files". Inneholder mye mørk humor og er meget bra skrevet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har du lest Skammar-serien av Lene Kåberbøle (Første bind: Skammarens dotter)? Ellers er Terry Pratchett en forfatter med mye humor i fantasy-sjangeren.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mens vi venter på at du skal presisere ønskene litt så tilater jeg å komme med en anbefaling.
Song for Eirabu av Kristine Tofte. Det er en norrøn fantasy, skrevet på nynorsk. Og den er utrolig tøff med en sterk kvinnelig hovedperson, og masse kul mytologi og symbolikk i tråd med den norrøne myteverden. Kristine har latt seg inspirere av Voluspå. Og det funker så det svinger. Hun driver å skriver på en oppføler nå, etter det jeg hører.

Men, kom gjerne med mer spesifikke ønsker, så vil nok relevante anbefalinger komme haglende. Jeg er forøvrig veldig med på Ellemerr sin anbefaling av Gaiman, Hansen og LeGuin.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Enig med Joakim; her trengs en presisering for optimal tilbakemelding. Jeg formelig lever av Fantasy og står også klar til å hjelpe til. ;)

Så gjennom samlinga di og så at det var mange vampyrer ute og gikk - er du en sånn som ikke regner det for fantasy, da? Hvis du liker moderne fremstillinger av gamle fenomener, så kan du kanskje prøve Tithe av Holly Black, den første boka i en serie om noen amerikanske feer?

Ellers står forfatterne Neil Gaiman, Thore Hansen og Ursula LeGuin (tilfeldig rekkefølge) på toppen av lista mi. ;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nå blei jeg nysgjerrig her :) Den Tithe med feer.. Hva handler den om :D Er den bra??

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jadda! Ikke toppen av kransekaka, kanskje, men absolutt verdt å lese. Ellers ville jeg vel ikke anbefalt den. ^^

Den handler om Kaye (16) som (liten spoiler) finner ut at hun er en bytting - altså en alv som er bytta ut med et menneskebarn. Hun var venn med småfeer når hun var liten, så det kommer ikke som noen enorm overaskelse, men er rart nok likevel. Hun blir innblanda i noen politiske vanskeligheter i forbindelse med tiendeofferet (the tithe). Vent litt, jeg fant en quote som oppsumerer det hele veldig fint: "it's a sacrifice that makes the faeries that aren't part of any court still do what the court people say. I have to pretend to be human so they can pretend to sacrifice me." ~Kaye

Selvfølgelig er det også kjærlighet med i spillet, som alltid blir litt ekstra rart når det er umenneskelige med. Men ikke med overdrevent fokus - dette er en spenningsroman, ikke kjærlighetsroman. ;)

Siden du er interesert i feer, har du noe å anbefale tilbake? Jeg er hekta på dem - særlig på sånne bøker som jeg kategoriserer som "Nightmares and Fairytales" (som egentlig er en temmelig god gothic tegneserie). But anything goes! Faeries equal yay. ^^

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den har jeg lest og den er dritt braaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Uhh.. den må jeg sjekke ut :) Har desverre ikke noen akkurat nå. Tror egentlig ikke jeg har lest så mye med feer enda, da jeg ikke har kunnet finne noe :) Men skal nok skrive hvis jeg detter over noe spennende :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Å jaaa, Ingar er bare fantastisk! :D Amasone-serien ble utvidet for et par år siden og inneholder nå også Amasoner og Gudinnas døtre, begge like fantastiske som de tre første!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vil også slutte meg til anbefalingene av Ingar Knudtsen-bøkene. Veldig gode bøker med sterke kvinnelige hovedroller. Er en del år siden jeg leste dem men husker jeg ble ganske satt ut av enkelte brutale voldsskildringer da. Men det er et poeng med dem og mulig jeg bare er sart :P

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, jeg ble også ganske storøyd av en del voldsskildringer der første gang jeg leste dem - men det er lenge siden, og jeg har blitt fulstendig ødelagt av filmer, spill og tegneserier siden da. :P Men i motsetning til så mye populærkultur så glorifiseres ikke volden i amasonebøkene, hvilket gjør den enda litt vanskeligere å takle, og mye mer tankevekkende.

Tror det er noen samtidsbøker som er enda værre, da. Har hørt at Tusen Strålende Soler skal ha noen aldeles redsomme scener, og Drageløperen var ganske horribel til tider. Amasoneserien er i alle fall nesten for barn...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har blitt nysgjerrig på denne Amasoneserien, men jeg finner den ikke noe sted. Kan du fortelle litt om hva den handler om og hvor jeg eventuelt kan få tak i disse?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leiter etter dem selv. De er ganske enkle å få tak i på bibliotek (det finnes jo alltids fjernlån om de ikke har dem hos deg!), men ellers må du fort vekk over på bruktbokhandel. De to siste er det kanskje lettere å finne siden de er nyere, men de tre orginale fortjener å få et nytt opplag.

Jeg er heldig nok til å ha ei tante som har dem, så de ligger i alle fall i familiebiblioteket. :3

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har nr 3 Løvinnens sjel til salgs på min blogg: http://pyrenting.blogspot.com/

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hurra! Akkurat den har jeg faktisk fått av tante (hun hadde en dublett), men jeg har sagt ifra til bestevennen min, som er om mulig enda større fan enn jeg er og omtrent hoppa i taket når jeg sa ifra. Han holder på å ta kontakt nå! ;D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det kan visst være vanskelig å få tak i dem. Jeg sjekket litt på nett, men fant dem ikke på de få bokhandlerne jeg så på. Kanskje du kan skrive til forlaget og høre om de fortsatt har noen? Eller kanskje du kan høre om en bokhandel kan kjøpe inn for deg? Ellers fins selvsagt biblioteket som bruker å ha. Hvis ikke ditt lokale bibliotek har, kan de sikkert bestille det fra andre bibliotek som har. Ser ut til at de ble utgitt på Bladkompaniet som nå er kjøpt opp av Schibsted.

Det er flere år siden jeg leste bøkene nå, men av det jeg husker så finner de sted langt tilbake i tid (før år null tror jeg) og baserer seg på myter om de kvinnelige krigerne amasonene, deres matriarkalske samfunn, og deres kamp mot mannsdominerte samfunn som er i ferd med å overta verden (andre som har lest bøkene må gjerne utbrodere og eventuelt rette meg). Bøkene er mye mer enn bare en god historie, så jeg anbefaler dem :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk skal du ha :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig. Det gjør ikke bøkene dårligere, men det er greit å vite det så man kan stålsette seg. Jeg tror det for første gang fikk meg til å virkelig reflektere over hva mennesker er i stand til å gjøre mot hverandre, og det var litt deprimerende. Men likte bøkene veldig godt og slukte dem i store jafs.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Det hadde vært utrolig fint om du ville presisere akkurat hva det er du vil ha hjelp til! Når det kommer til fantasy er jeg nemlig mer enn villig til både å hjelpe og diskutere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Monica CarlsenBeathe SolbergKirsten LundPiippokattagretemorMorten BolstadNikkaChristofferKjell F TislevollAnniken RøilHarald KHilde H Helsethandreas h. o.Ellen E. MartolHelen SkogBertyBerit RJarmo LarsenTuridmajaTheaEgil StangelandEster SAgnete M. HafskjoldAnneWangAlice NordliTonesen81Jan-Olav SelforsTanteMamieHenrik  Holtvedt AndersenLisbeth Marie UvaagTine SundalDemeterMargrethe  HaugenEli HagelundGodemineMads Leonard HolvikHilde Merete GjessingVibekeTherese Holmmarithc