Husker jeg lånte denne på skolebiblioteket da jeg gikk i en av de siste årene på barneskolen og skremte meg selv med den etter leggetid. Skrudde på lysene så fort alle hadde lagt seg i huset,og leste den ut før jeg skulle sove, men problemet var at jeg fikk ikke sove etterpå. Endte med å bli sittende i senga med lyset på. Det hjalp heller ikke at vinduet var plassert mot senga og gardinene åpne. Jeg bare ventet på at hodet fra forsiden av boka skulle dukke opp mellom gardinene og le mot meg:)

Herlig tid! Savner å bli så skremt av bøker og filmer igjen. Det er herlig å bli skremt, men det skjer dessverre sjeldnere med årene...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 29 svar.

Dumme meg spør om hjelp og tips ( i dag ) men ser at du allerde kommer med masse bra om krim og grøss her for to dager siden). Jeg har saumfart butikker etter serien Grøsserne , som jo ikke ble trykket mer , men her får jeg jo tips. Det blir nok en skummel bok på 10 åringen til jul tenker jeg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei Tilla. Hyggelig å være til hjelp. Er spent på hvilken bok det blir:) Syns det er så spennnende å vite hva slags bok folk velger. Ser alltid etter det når jeg er i bokhandler og biblioteket. Ser hvilken bok folk kjøper og låner:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg husker også denne boka. Husker ikke innholdet annet enn at det var skumle historier, men forsiden tror jeg aldri jeg kommer til å glemme. Var alltid på en evig jakt etter slike bøker på biblioteket og det var alltid fantastisk hver gang jeg fant en.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

For å være helt ærlig så husker jeg ikke helt hvilke historier som var med jeg heller, men husker godt den redselen jeg følte hver gang jeg leste boka mens jeg lånte den. Grøss Husker at jeg lånte mange slike bøker på barneskolen, for de tre siste årene (tror jeg) på barneskolen, så hadde vi skolebibliotekstime og vi måtte låne en bok eller to som vi skulle lese (enten vi likte å lese eller ikke, for meg var det favorittimen av alle:) Og en gang lånte jeg to slike skrekkbøker. Da jeg uka etterpå hadde plukket meg to slike bøker til sa bibliotekkaren i fra at nå måtte jeg låne noe annet siden jeg har lånt så mye grøss og prøve å lese noe annet:) Det som er herlig nå er at jeg kan lese akkurat det jeg vil. Grøss/horror har alltid vært sjangeren min, selv om jeg nå har blitt litt flinkere til å utvide horisonten litt:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har samme bibliotekminne selv, var stadig på jakt etter slike bøker jeg også. Og vet jeg har lest En hodeløs historie... selv om den heller ikke sitter spikret i minnet her.

Jeg husker også jeg lå i senga og innbildte meg at noen tittet inn gjennom gardinene Rusfsetufsa, men det klareste minnet jeg har derfra var at det var skumle, ekle hekser utenfor, så det må ha vært etter en annen bok eller noe, hehe.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og når du nevner hekser husker jeg hvor redd jeg var av filmen Heksene. Spesielt da hun dama tok av seg masken. Det var litt av et inntrykk for meg og jeg fikk ikke det bildet ut av hodet lenge etterpå. For det ansiktet skremte meg virkelig:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg husker ikke om jeg har sett filmen, i alle fall ikke da jeg var lita, tror jeg har sett klipp av slutten i mer voksen alder...? Men uansett, jeg leste boka i alle fall og grøsset frydefullt over den. Og syntes så synd på den stakkars gutten... ;) Samtidig som det var mye artig der også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Se filmen også. Den er ikke så skummel nå, men verdt å få med seg likevel:)Mr. Bean er jo med:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Åh, jeg også. Husker jeg fikk boka til jul et år og ble liggende og lese på sengen. Jeg blar om en side og får plutselig øye på den grusomme tegningen av yppersteheksa når hun har tatt av seg maska. For meg var den tegningen noe av det skumleste som fantes. Men jeg hadde filmen også ja. Savner den tiden da vi så ting om igjen og om igjen til vi kunne det utenat.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, vi var vel mer tålmodige på den tiden og lærte ting raskt når vi fant noe svært interessant. Kunne mange ting utenat før i tiden, men nå er det håpløst:) Har både boka og filmen. Begge var like skumle. Fikk traumer lenge etterpå og ble svært skeptisk til damer generelt...så etter om øyefargen deres forandret seg, om de hadde hansker på, osv...hehe...

Jaja, det er vel på tide å gå til sengs og lese litt. Klarer aldri å sove uten å ha lest en del sider i en bok:)Skal kose meg med en bok fra Fossefall-serien. Der er det en del overnaturlige elementer å kose seg med. Syns uforklarlige ting mellom himmel og jord er svært spennende:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kult, den skal jeg merke meg :) God natt!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gjør det. Det er en fin og spennende romanserie:) Spesielt sagnet om den kappekledde og svarteboka er bare noen av høydepunktene i romanserien:)

God natt:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Men jeg var veldig glad i hekser da. Selv om de fleste av dem var slemme i Heksene, regnet jeg ikke hekser generelt som slemme. Bare litt misforståtte. Men mest av alt kule. Jeg hadde boka heksehåndboka, som jeg absolutt elsket. Anbefaler den fortsatt selv om den er for barn, den er veldig ironisk, litt Adams-family-aktig. Viser blant annet hvordan du kan ta et fint, moderne kjøkken og gjøre det mer hekseverdig ved å brekke hengslene i skapet og kondensringer av glass på benkene og sånt. Jeg vet ikke hvor min bok er lenger da.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for at du minnet meg på den. Jeg elsket den boka da jeg var lita. Var selv veldig opptatt av hekser og synes de var kule, selv om de også var skremmende ;) Husker jeg klippet flaggermus- og hodeskallepynt, lagde kaker og tegnet av tegninger blant annet fra den boka da jeg var yngre. Gøy.
Skulle gjerne hatt et eksemplar nå også for tegningene og innholdet var jo fantastisk, får se om den dukker opp på en bokauksjon eller noe...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Samme her! Jeg håper den dukker opp hjemme en gang, men jeg kommer garantert til å kjøpe den om jeg finner den på et loppemarked. Jeg hadde heksebursdag der alle som kom kledde seg ut som hekser. Vi pyntet med papir-flaggermus og serverte gele med "fluer" laget av rosiner og mandelflak som jeg tror var fra heksehåndboka. Og så elsket jeg filmen Hokus Pokus som hadde tre veldig kule hekser, men det var mest tilfeldig fordi moren min kjøpte den brukt til oss (og vi så den 20 ganger).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hehe ja, skulle ønske jeg hadde like livlig fantasi som da jeg var barn. Da trengte jeg ikke å lese mye for å bli skremt gitt:) Husker da jeg lånte boka Den grønne hånden og andre spøkelseshistorier og tok den med til søskenbarnet mitt da jeg skulle ligge over til henne. Før vi skulle legge oss, gikk vi i kjelleren hennes og leste fra boka og jaggu sprang vi ikke opp igjen bare etter noen få historier. Vi torde ikke å lese den ferdig før neste dag for vi begynte å skremme hverandre av å lese disse historiene. Hun bodde på en gård (før hun flyttet for å studere) atpåtil som var litt skummel da det begynte å bli mørkt om kvelden. Skulle ønske jeg kunne finne lignende bøker nå. Skumle historier for voksne:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja! Også fortalte vi hverandre de beste og skumleste historiene om og om igjen på overnattinger senere. Jeg husker vi malte en hånd grønn for å skremme noen da jeg gikk i barnehagen (høres litt tidlig ut men), og det var en historie om en dukke med lange negler eller noe som ble gjenfortalt til det uigjenkjennelige.

Jeg var aldri redd for ansikter utenfor vinduet. Ikke før moren min en gang forklarte at hun trakk for gardinene så jeg ikke skulle bli skremt hvis noen tittet inn. Hun mente det helt hverdagslig, men etter det begynte jeg alltid å se for meg hvor skummelt det hadde blitt om et ansikt dukket opp i vinduet x)

Det ble lettere da jeg ble eldre, for da jeg var barn var det mye vanskeligere å finne gode bøker, jeg visste aldri hvor jeg skulle lete. Jeg var med i boksklubbens barn først og selv om jeg ble veldig glad i enkelte av bøkene, var det ikke så mange skumle bøker, og mange var triste og alvorlige og det hatet jeg. Husker en gang jeg hadde fått tak i en bok som skulle handle om to gode venner "til en dag noe skjer" (eller noe sånt) sto det på baksiden. Jeg var så nyskjerrig på hva som skulle skje at jeg lette meg fram til det kapittelet jeg ut fra tittelen skjønte at det skjedde i, telte ned sidene og lå våken hele natta for å lese så jeg kunne finne ut hva det var. Så viser det seg at det som skjer er at gutten dør. Jeg ble fullstendig tatt på senga og begynte å gråte helt forferdelig. Traumatisk.

Men jeg fant enkelte lommer der gode bøker var samlet, noen ganger på biblioteket hvor jeg lånte Detektiv Nancy Drew (også der var en en spøkelses-utgave med noveller som dro meg inn), Den Vesle Vampyren og andre jeg ikke har tenkt på på lenge. Grøsserne-serien (har dere lest den novellesamlingen de ga ut i forbindelse med skrivekonkurransen i 1998?). Så ble jeg med i TL-klubben og der var det en del spøkelsesbøker som jeg elsket. Heldigvis hadde jeg også en far som lærte meg gleden ved bruktbutikker så da kunne jeg også nyte godt av alle bokklubbers tidligere utgivelser. Og ikke minst naboer som var noen år eldre enn meg og stadig ryddet ut av rommet sitt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nevnte å glemme Grøsserboka, den med novellesamlingen. Jeg husker at klassen vår skrev et bidrag til den konkurransen, men at bidraget vårt kom ikke særlig langt i konkurransen, som forventet av oss for den var skikkelig dårlig. Men det var jo moro å være med likevel. Også husker jeg da jeg var innom nærmeste bokhandel så var den boka utsolgt og de måtte bestille den for meg. Har den boka fremdeles den dag i dag.

Også har jeg mange av de TL bøkene du snakket om, de ga ut noen bøker med noen spøkelseshistorier. Jeg gikk inn i rotebua i kjelleren en dag, og til min store glede fant jeg dem igjen. Morsomt å finne slike barndomsminner og lese dem igjen når anledningen byr seg. De er ikke så skumle nå som den gang, men underholdende likevel:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, jeg elsket at spøkelsesbøkene alltid hadde den samme oppbyggingen: Hovedpersonen og familien flytter til nytt hus eller hun (var ofte en hun tror jeg) er på ferie et sted. Første gang ser hun noe i et vindu eller noe, etter det ser hun det flere og flere ganger. Til slutt viser det seg ofte å være noen som har dødd og har noe uoppgjort, for eksempel at de ikke har blitt begravd i vigslet jord. Klassisk.

Vår klasse var også med i konkurransen og ble med i boka (selv om vi ikke kom på 1.,2.,3. plass eller noe sånt). Hele klassen fikk hver sin grøsserne-novelle-bok og skolebiblioteket fikk hele grøsserne-serien akkurat i tide til at vi sluttet på barneskolen og ikke kunne låne dem :P Leste novelleboka igjen for noen år siden, og det var morsomt å lese igjen alle de forskjellige historiene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvilken historie ble med i boka? Hadde vært morsomt å lese den for jeg har fortsatt boka tilgjengelig:)Men selv om historien vår ikke ble med i boka fikk vi likevel den bestemte boka fra Grøsserne i premie og en plakat.

Ja, disse TL spøkelseshistoriebøkene var veldig forutsigbare. Og de var selvfølgelig enda mer fengende da enn nå, men av og til er det morsomt å lese slike historier og lese om igjen det man likte før. Kan ikke si at smaken min har forandret seg noe særlig for jeg liker spøkelseshistorier fremdeles den dag i dag, og jeg leser ofte krim og mørke bøker. Prøver jo å variere litt, men ender ofte tilbake krim og horror. Det har alltid fascinert meg:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den heter "Ringen". Og er forøvrig et godt eksempel på den typiske oppbyggingen vi lærte av spøkelseshistoriene ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei, jeg leste Ringen i går kveld og syntes det var en søt og vakker historie. Likte slutten godt. Dere skrev en historie som var mye, mye bedre enn klassen min. Vi havnet ikke en gang i boka hehe....Men nå som jeg endelig har juleferie har jeg tenkt å lese den boka igjen "Den store grøsserboka". For etter at jeg leste historien deres fikk jeg plutselig lyst til å lese hele boka og nå som jeg har juleferie har jeg endelig tid til det. Nå er det mange år siden jeg leste den boka og noen bøker er morsomt å lese igjen etter mange år.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så koslig at du syns :) Jeg leste hele boka igjen for et par år siden og husker jeg virkelig koste meg. Det merkes litt på språket at det er barn som har skrevet, men fortellerevnen og fantasien er det ingenting i veien med. Fikk veldig lyst til å lese flere noveller om det overnaturlige egentlig.

Du er heldig som har ferie. Studerer du? Jeg har fortsatt alle eksamenene igjen, men er ferdig innen uka er over. Da skal jeg lese True Blood og høre mer Hunger games på lydbok :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det vises godt at det er skrevet av barn, men likevel så husker jeg at det var mange gode historier med. Barn kan jo være veldig så kreative vet du:)Så jeg kommer nok til å kose meg med resten av boka i helga. Jeg er så glad jeg har tatt vare på mange av bøkene jeg hadde som barn og ungdom, for av og til får jeg plutselig sånn lyst til å lese den og den bestemte boka og da er det godt å finne den. Så har et lagrinsrom der det er litt rot og mye bøker for det er ikke alle bøkene som får plass i de mest brukte rommene, dessverre:(

Jepp, jeg studerer og hadde min siste eksamen i dag så nå har jeg fri til neste år. Hurra! Det er så frustrerende å ha mange påbegynte bøker på den tiden, men som bare må vente til å ta fått på igjen når man må fokusere på pensum. Så i jul har jeg mange bøker å ta igjen og mange bøker jeg har lyst til å begynne på.

Hunger Games har jeg på norsk, leser bøker både på norsk og engelsk, men når jeg er i bokhandelen tar jeg det første jeg finner. Ser jeg ikke boka på engelsk der og da tar jeg den norske utgaven, men når det er bestemte forfattere, altså favorittforfattere så foretrekker jeg å lese på engelsk for noen av forfatterne mister sin særegne måte å skrive på når man er oversatt. Men hvis det er noen jeg ikke har høt om eller lest noe av før, så tar jeg en norsk utgave uten at det gjør meg noe. Ja takk, begge deler:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja jeg skulle ønske jeg tok vare på mine kjære barnebøker. Forhåpentligvis er de stuet bort hjemme et sted og ikke kastet. Jeg har alltid vært en samler, men det er først da jeg ble voksen jeg begynte å samle for å spare på det. Hver gang jeg finner en artist eller film eller TV-serie eller bok jeg liker godt, prøver jeg å skaffe den så jeg kan ta den frem igjen og kose meg med den flere ganger.

Akkurat bøker er jeg litt usikker på om jeg vil like å lese flere ganger, for der er jo mye av drivet i å lure på hva som vil skje, og de er ofte veldig lange (i forhold til en film). Men det kommer an på om boken inneholder kos på hver side eller kun et "mysterium" (eller annen historie) for hvis det er alle dialogene, karakterene og de morsomme småepisodene som er med og gjør boken bra er den vel like bra å lese flere ganger. Som Harry Potter. Tror jeg skal lese Sølvhingsten igjen for jeg husker jeg var veldig begeistret for den serien da jeg var liten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Filmer og tv-serier kan jeg se opptil flere ganger uten å gå lei. Det samme med bøker. I en mysteriebok/krim så skjønner jo man hva som skjer og hvem som står bak mordet osv...men av og til er det morsomt å lese de flere ganger, spesielt når det er snakk om fengende bøker. Noen bøker leser jeg på nytt for at jeg kan plutselig oppdage ting jeg ikke la merke til før, noen leser jeg på nytt fordi de er fryktelig morosmme, og noen bøker må jeg bare lese flere ganger for at de betyr mye for meg. Men det må være spesielle bøker da for at jeg skal lese flere ganger. Jeg gjør det ikke med alle med tanke på hvor mange andre bøker jeg har lyst til å lese, så det er spesielt favorittbøker jeg kan lese om igjen nå og da for å friske opp hukommelsen og få den samme herlige feelingen da jeg leste dem den første gangen:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Også er det kjekt å lese bøker/se filmer på nytt igjen hvis slutten forandrer alt ;) Jeg har lyst til å se filmen Shutter Island igjen for å se ting med nye øyne. Også er jeg litt nyskjerrig på om slutten er så klar som jeg først trodde eller om den er åpen for tolkning.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har ikke sett filmen Shutter Island, men har veldig lyst for boka var absolutt fengende!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Okey, skal sjekke den ut:) Skal bli morsomt å lese den. Heldig dere som ble med i boken. Jeg er misunnelig:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Akima MontgomeryKirsten LundHarald KHanne Kvernmo RyerubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlPiippokattaTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig T