Jeg støtter alle som syns boka er naiv og drømmende. Jeg ble bergtatt av første halvdel (når jeg endelig kom meg gjennom de første 60 sidene som gjorde at jeg måtte avbryte lesninga for et par år siden), og lå våken og leste til langt på natt en periode. Når likvideringa tiltar, er det som en god Bond-film, Morpho og gjengen utrydder jo nesten hele den røde armé med blåserør. Det er rimelig naivt .... ... og det passer en naiv mann som meg. Måten Nygårdshaug utfordrer det etablerte(kapitalisme og utnyttelse av fattige land, u-landsproblematikken, ekteskap ...) fryder meg, og denne naiviteten er kanskje årsaken til at noen av oss fortsatt velger rødt framfor blått i et knallblått kapitalistisk system! Boka var en god tankevekker!

Godt sagt! (15) Varsle Svar

Viser 12 svar.

Jeg likte boka godt. Jeg likte måten forfatteren legger historien til rette for Mino og vennene. Jeg likte beskrivelsene av natur, mennesker og relasjoner. Tidlig i boka fikk jeg assosiasjoner til Frendeløs (Mino og Pappa Magico).
Også liker jeg følelsen av å bli dratt mellom avsky, skrekk, ømhet og beundring.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

For å få en sammenheng er det også viktig å lese "Himmelblomstreet" og Afrodites basseng" Jeg leste de 3 bøkene etter hverandre. Anbefaler deg å gjøre det samme. Enig i at disse bøkene er gode tankevekkere. God lesning

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det tipset tar jeg med meg! Takk skal du ha!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

(har ikke lest boka, så nå snakker jeg generelt) Naiv og drømmende, dét kan jeg støtte, siden det antakelig er et bevisst valg av forfatteren. Eventyret, stemningen, universet som skapes etc har utvilsomt kvaliteter. Derimot, naiv som i betydningen ignorant anser jeg som høyst lugubert hvis man forsøker å koke sammen en politisk roman, hvis man ønsker å oppnå en agenda med den, overtale sine lesere. Nåvel, alt er lugubert - ignorant eller ei - hvis den forsøker dét.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eirik, du bør lese den! Jeg slutter meg til Lars Magnus og Norah her - naivt betyr bare visjonært for meg, absolutt ikke noe negativt med det. Jeg støtter deg på at det ikke må gå over i det ignorante, for da blir tilværelsen meningsløs. Jeg føler GN prøver å vise fram de hensynsløse kreftene som frigjøres når kapitalismen får råde,samtidig som visjonen om et bedre samfunn brettes ut på en noe lettvint måte (tese-antitese og revolusjon ligger langt framme her... - jeg ser den!)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

naiv a1 (utt na-i>v; gj fr fra lat. nativus 'medfødt, naturlig')
1 barnslig, troskyldig ha en n- tro på noe / være n- som et barn
2 om kunst, kunstner: frisk, naturlig, umiddelbar

Ikke noe negativt her! Etter min mening er de negative egenskaper som tilleges ordet oftest totalt misvisende

Godt sagt! (4) Varsle Svar

JA!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Enig.
En perfekt bok for naive bokelskere med masse livlig fantasi, fantasifulle drømmerier og fantastiske ideer og visjoner om en bedre og mer rettferdig verden.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Lenge leve naiviteten!:)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Et godt livsmotto! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Der sa du det! Heller naiv enn kynisk:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Alt må være når det må. Vi er det vi trenger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Bjørn SturødTheaReidun SvensliAvaHarald KBeathe Solbergandreas h. o.Ingrid HilmerIngvild SLise MuntheTonesen81Hilde Merete GjessingBjørg  FrøysaaHelge-Mikal HartvedtKirsten LundRune U. FurbergLilleviIngunn SCarine OlsrødTralteHanne Kvernmo RyeOleAlice NordliLene AndresenAmanda AJulie StensethSynnøve H HoelMarit AamdalMartinAkima MontgomeryMarit HåverstadmgeBertyKaramasov11Aud- HelenLinda NyrudChristoffer SmedaasGrete AastorpMarianne MIngeborg G