En bok om religiøs fanatisme på landsbygda i Sverige på slutten av 1800-tallet. Noen gikk så langt som å reise til Jerusalem,det ble splittelser i familier og andre relasjoner.Det var en ganske interessant bok,antagelig Lagerløfs hovedverk, selv om Gøsta Berligs saga nok kommer like høyt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Jeg lot meg ikke begeistre så veldig over bøkene, synes det var for mange og for lange til dels kjedelige partier. Synes det var få personer som utpreget seg, til det ble de for mange og uinteressante, og de ble beskrevet litt overfladisk, der var liksom for få indre dialoger..
Jeg tror ikke det blir flere bøker av Lagerløf for min del, for jeg leser også hva flere av dere skriver om Gøsta Berlings saga.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gøsta Berlings saga er én av de beste bøker JEG har lest!
Anbefales!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Religiøs fanatisme er ett aspekt ved denne boken, men for min del er det faktisk det minst interessante. Det som jeg la merke til var enkeltmenneskers offervilje, og deres evne til å ta denne viljen til sin ytterste konsekvens. Husk, det var ikke slik at alle i Jerusalem var misfornøyde selv om livet var vanskelig. Et liv uten lidelse er ikke mye til liv, et liv uten betingelsesløs kjærlighet er grått, et liv uten fare er bent frem kjedelig. Dalabøndene som reiste ut vant ikke rikdom og heder, men de skaffet seg et liv......

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Er enig med deg,tror at det det er mangt som former menneskene. Tro, håp og kjærlighet kan vel stå som tre grunnpilarer i denne fortellingen også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, "Jerusalem" er også en veldig god bok, - jeg er stor fan av Selma Lagerløf! Og Bille August klarte å lage fin film av den. Jeg så filmen mens jeg leste boken, - og det gikk helt bra, alt stemte (selvom det jo alltid er små endringer)! Og det er ikke ofte det skjer;)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Har ikke lest boken, men likte filmen veldig godt og TV-serien ennå bedre, den forklarer nemlig ting som ikke er godt nok forklart i filmen. Jeg elsket scenen der hovedpersonen drar til menigheten i Jerusalem for å hente hjem sin ungdomskjæreste - bare tenkt dere den tiden og de gamle foreldrene som aldri trodde de skulle se henne igjen - og så ser han den andre gutten som også elsket henne og som ble med for hennes skyld, og han sier til matriarken i menigheten, fæl og glimrende spilt av Olympia Dukakis: "Jeg skal ha med meg Gabriel også!". En slik raushet, et slikt storsinn! Jeg tror jammen jeg må lese boken også!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har aldri oppfattet at det er lagd film av boka, den skulle det vært spennende å se.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

denne har jeg planer om å lese en gang... så filmen en gang for mange år siden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har begynt på lydboka i dag. Dette var en bok som fenget med det samme. Skal nok se filmen når jeg er ferdig med boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Egil StangelandKjetilTine SundalsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudMarianne MBjørg Marit TinholtJarmo LarsenEllen E. MartolMonica CarlsenBjørg L.Tove Obrestad Wøien