Leste for en del år sia "True history of the Kelly Gang" av Peter Carey, og den falt i smak. Sjøl om jeg i mellomtida har lest et par bøker av han som jeg ikke likte så godt så gikk jeg til innkjøp av denne.

Boken handler om en fransk adelsmann som mer eller mindre flykter fra Frankrike etter revolusjonen og drar til Amerika med en opprinnelig engelskmann som tjener. Boka er morsom og god og byr på mange betraktninger rundt forskjellene mellom aristokratiet Frankrike og demokratiet Amerika. Denne leser fikk undervegs en del assosiasjoner til nåtidens forhold, noen sikkert tilsikta og andre kanskje utilsikta av forfatteren.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Denne boken ble jeg nysgjerrig på da jeg så en av Financial Times' litteraturkritikere utpeke den til en av sine favoritter fra 2010 nå i helgen: FT.com Fiction Round-up 2010. Det bør vel kanskje tilføyes at den franske adelsmannen er Alexis de Tocqueville, som ifølge wikipedia besøkte America i 1831. (Artikkel om de Tocqueville på engelsk wikipedia)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Margrethe  HaugenHarald KTine SundalHildeKirsten LundToveLinda NyrudHeidiTine VictoriaJulie StensethHelen SkogAndreas BokleserTone HTerje N AbuslandHilde Merete GjessingHenrik  Holtvedt AndersenBjørg L.Amanda AAvamgeGodemineReadninggirl30Lisbeth Marie UvaagAstrid Terese Bjorland SkjeggerudVannflaskePiippokattaTore HalsaKjell PTore OlsenCamillaSiw ThorbjørnsenReidun SvensliAnn ChristinLise MuntheDemeterBerit RAstrid SæverhagenHilde MjelvaConnieBjørn Sturød