Jeg forstår ikke logikken når folk legger inn bøker som favorittbøker og ikke gir dem terningkast 6. Er det noen som kan forklare dette fenomenet?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Vel, for min del skal det mye til for at jeg gir bøker en 6er, men det betyr jo ikke at jeg ikke simpelten eeeeelsker mange av de bøkene jeg leser. De kan ha sine småfeil, men historien og komunikasjonsmåten er likevel sååå bra og gripende, at boken blir for meg en favorittbok som jeg definitivt vil ha selv og kommer til å lese opp igjen hundre ganger :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har det ikke med å gi så mange bøker terningkast. Er veldig enig i det Rufsetufsa skriver under her, om hennes syn på favorittbøker. Jeg vil heller sette bøker jeg setter stor pris på og som gir meg mye på en eller flere måter som favorittbøker, enn å sette terningkast.
Logikken her med favorittbøker blir dermed nærmere en slags affeksjonsverdi i de bøkene som betyr mye for ens egen sinnstemning og personlighet. En helt personlig og subjektiv vurdering.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Alt etter atmosfæren sier jeg. Selv om ikke alle bøker har terningkast 6 i favoritter hos meg, er ikke bare på grunn av at ååå, de er så bra skrevet....den kommer jeg aldri til å glemme, men det kommer også an på situasjonen man er i når man leser disse bøkene og hva som henger igjen. Bøker trenger ikke alltid å være bra skrevet for å havne i min favorittboks, men bøker som gir meg et eller annet og som blir med meg i mange, mange år, selv etter å ha lest de kun en gang. Det er noe magisk ved de bøkene.Så bøker som jeg aldri glemmer og som gir meg gode minner er favoritter for meg:)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Tja, kanskje det er bøker som har gitt eller betydd noe spesielt for den enkelte, men at de anser selv at bøkene ikke er av ypperste litterære kvalitet.
Noen bruker ternigkast helt subjektivt, mens andre tilstreber den flyktige objektiviteten.
Eller kanskje det ikke finnes noe logikk i det. Det er jo ikke alt (eller alle) som er logisk(e).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kan godt gi en favorittbok 6,5 og 4 i terningkast. Dette fordi noen bøker gir veldig mye og setter seg fast i hodet og sjel. Klar 6'er. 5 og 4 går til bøker som har hatt noe verdifullt å gi meg uten nødvendvis å ha gitt meg den helt store leseopplevelsen. Slik gjør jeg det, men sikkert andre som setter andre standarder. :D

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja, det var jo en veldig god forklaring. Det hadde ikke jeg tenkt på. Hvis jeg forstår deg deg rett så har du såpass mange bøker som favoritter at det blir behov for å skille på favorittene?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det stemmer! :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg takker for alle svar. Mange gode forklaringer på favoritt kontra terningkast. Min konklusjon er at dette er veldig subjektivt og det er vel bra, eller hva? For min del teller språket og innholdet likt tror jeg. Og at boken gir meg en særskilt leserglede. Og jeg som leser like mye krim som romaner vurderer bøkene ut fra sjangren.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Bård StøreBur1Elisabeth SveeHarald KAmanda ATove Obrestad WøienHegeCathrine HvasshovdKikkan HaugenKirsten LundWencheHilde Merete GjessingEllen E. MartolKristine LouiseBerit RPiippokattaIreneleserAkima MontgomeryLinnLene AndresenHeidi BBsiljehusmorIngvild SVibekeBjørn SturødBjørg Marit TinholtWenche VargasYvonne SandbergSigrid Blytt TøsdalTatiana WesserlingHilde H HelsethEgil StangelandKaramasov11K. H.Marit MogstadNorahKjersti SKarin  JensenTrude OmaAnne-Stine Ruud Husevåg