Koseboka for bokelskarar - om det å lese, om det å skrive. "Vad sker när vi läser?" spør han. Svara hans gir oss perspektiv på det vi elskar. Og er vi ikkje einige i alt han skriv, stimulerer han til avklaring. Unødvendig å fortelje at språket til Lagerkrantz står i stil med innhaldet! Til å nyte!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Den har jeg ikke lest...men den han har skrevet om Å lese Proust har jeg studert nøye, den er også god.

Et bra sitat fra den her.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg anbefaler deg den på det varmeste!
Som Kjell er inne på, språket er i seg selv en nytelse. Teksten byr på "iakttagelser og minner fra et liv tilbrakt i leser- og skriveland" (fra Lagerkrantz' forord).
Et overskudd av glede, inspirasjon og ettertanke på 83 små sider.

Proust har jeg forløpig holdt med unna:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

OK; skal ta en titt på den der ja....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En av mine absolutte favoritter. Tar den ofte frem - både når jeg leser og skriver.

Fra boken:
Regnbuer, raketter, speilbiter og piler er viktige for en god tekst. Med dette mener jeg forbindelser mellom ulike tider, steder, bevisstheter og meninger som peker bakover og fremover. Fortellingens kjerne skal ligge fast, mens alt omkring den er i bevegelse mens den skrider fremover.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Enig med deg, Kjell. Jeg har den i hyllen min til stor glede.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Sissel ElisabethKari FredriksenTheaNorahHelena ETrygve JakobsenDemeterIngunnHarald KAmanda AMarianne MStig TTherese HolmDaffy EnglundVidar RingstrømritaolineAnne-Stine Ruud HusevågRufsetufsaWenchePiippokattaMorten MüllerMads Leonard HolvikAndreas BurøsomniferumHanne Kvernmo RyeDagfinn JakobsenSynnøve H HoelTor-Arne JensenKirsten LundCarine OlsrødEli HagelundBjørg L.LailaEgil StangelandBertyAgnete M. HafskjoldSilje-Vera Wiik ValeEvaHeidi LTone Maria Jonassen