Håper noen kan hjelpe meg med julegavetips til jenter i alder 12,9 og 7 år. Særlig eldste er vel belest, så de åpenbare bestselgerne er antakelig lest for lenge siden. Tenkte på Tonje Glimmerdal til 9 åringen. Sikkert fler som kan dra nytte av tipsene. Håper noen fyrer løs:-)!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 13 svar.

"de åpenbare bestselgerne er antakelig lest for lenge siden". Du må finne ut om de faktisk HAR lest bestselgere eller ei". Kjøp aldri ei bok du kanskje tror de liker - barn er veldig kresne. På den annen side har jo disse jentene blitt 14, 16 og 19 i dag ...så det er kanskje ikke så aktuelt lenger ..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er en bok jentene kanskje ikke har lest: "Hvem vet, om sannhetens utallige ansikter" av Kristin von Hirsch, Vega forlag. Dette er en filosofi for barn i alle aldre! Jeg har selv stor glede av den!
Boken stiller tankevekkende spørsmål om sentrale spørsmål i livet. Forfatteren har skrevet den til sin datter ("som ble stor imellomtiden").

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk for alle tips. Da jeg skulle handle viste det seg desverre at bokhandelen hadde noe begrenset utvalg. Så de tipsene jeg ikke fikk brukt sparer jeg:-) Men yngste får dr Proktor, mellomste Frk detektiv og eldste en vampyrsak som kan ligne Twilight ( ble redd hun alt leser de).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kan informere om Dr. Proktor visst er bra til den alderen. Fikk akkuratt tilsendt ønskeliste av min 8 år gamle kusine, hvor denne stod høyt på lista :)

De blir sikkert kjempe glade for gavene :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vil igjen anbefale Inkheart av Cornelia Funkle eller hva ho heiter. Trur egentlig den passer ganske bra for alle tre :)

12 åringen som er veldig belest ønsker kanskje litt mere utfordring, veit at kusina mi på 10 år he lest alle Twilight bøkene, selvom jeg syntes det er litt fortidlig.. Så er det sånn det er nå til dags. Så da vil jeg anbefale House of Night serien til ho kanskje :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er helt enig i Blekkhjerte-trilogien - den er helt magisk! Men syns du ikke kanskje det er litt tidlig med House of Night, med tanke på noen av scenene mellom Zoey og Heath,Zoey og Lauren og lignende?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tenker bare hvis man kan lese Twilight.. Kan man også lese House of Night. Og veit at kusina mi på 10 har lest ferdig alle Twilight bøkene selv.. Er litt i den dur jeg tenkte.. For syntes heller ikke Twilight passer til den alder, men tror bare at verden har forandret seg mye de siste par åra xD (høres helt gammel ut når man sier sånn) hehe men trur litt den er det assa

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du kan nok absolutt ha rett, men der hvor Stephenie Meyer hopper til morgningen etter går P.C. Cast og datteren litt mer i detalj. Men for all del, hver sin smak ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bokserien om Sofie og Kathrine (fem bøker i alt) av Grete Haagenrud husker jeg også som veldig fin:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er litt usikker på hvor gammel jeg var da jeg leste disse bøkene, men jeg vet at jeg var glad i bl.a Torill Thorstad Hauger's bøker (Det kom et skip til Bjørgvin, Ravnejenta, Sigurd Drakedreperen osv.), Hadley Irwin's "Den røde jords folk" leste jeg flere ganger, og "Seks søsken" er første bok i en serie av Joan Lowery Nixon som jeg lå under stuebordet og leste, fordi jeg ikke ville at noen skulle se meg når jeg gråt. "Isabel - et gatebarn i Rio" av Mecka Lind gjorde også inntrykk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvis 12-åringen liker å lese, så kanskje hun også liker å skrive. Hva med denne: En faktahest om å skrive historier

Godt sagt! (1) Varsle Svar

her er noen tidligere tips, kanskje du kan bruke noen av de.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skal vi se... Både 9-åringen og 12-åringen kan anbefales Harry Potter, Hobbiten av J.R.R Tolkien og Den uendelige historie av Michael Ende (selv om jeg håper ihvertfall 12-åringen har lest noen av disse). Til 7- og 9-åringen vil alt av Roald Dahl de ikke har lest vil være bankers, men spesielt SVK og Mathilda.

Til 9-åringen spesielt vil jeg anbefale Frøken Detektiv-bøkene, Den hemmelige hagen og Molly Moon-serien (fantastisk morsomme bøker). 12-åringen som elsker bøker burde prøve (hvis hun ikke har lest dem), Harun og historienes hav av Salman Rushdie, Percy Jackson-serien av Rick Riordan, Alex Rider- og Unge James Bond-seriene om hun liker litt spenning Ian Flemming-style eller Jenter i jeans-serien av Ann Brashares og de fire bøkene om Deppa Jenter, Stressa Jenter, Guttegærne Jenter og Ustyrlig Jenter av Jacqueline Wilson om det er mer hennes type bøker.

Håper jeg var til litt hjelp ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Marit HåverstadVannflaskeMorten MüllerJan-Olav SelforsHarald KPer Åge SerigstadHeidi BBPär J ThorssonIngunnJSilje HvalstadIngeborg GDaffy EnglundKirsten LundTorill RevheimsomniferumEgil StangelandAvaDanielConnieRufsetufsaNinaFarfalleIreneleserBjørg RistvedtHilde Merete GjessingCecilie69Anette SBjørn SturødHilde H HelsethJarmo LarsenElisabeth SveeLisbeth Kingsrud KvistenTone SundlandAlice NordliMarianne  SkageBeathe SolbergGro-Anita RoenKaramasov11Nina GAnne-Stine Ruud Husevåg