Jeg er på jakt etter gode bøker (både romaner og fagbøker) som finner sted/tar for seg livet på den norske landsbygda på tidlig 1800-tall. Noen anbefalinger?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Innhaugsfolket av Anne Karin Elstad strekker seg fra begynnelsen til slutten av 1800-tallet. Der får man et ganske godt innblikk i bygdelivet på den tida.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skal definitivt sjekkes ut, takketakk for tips :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har faktisk samlet en liste over litteratur som tematisk graviterer rundt norsk tidlig 1800 tall. Det er noen untak på lista, bøker som er lagt til fx Sverige og England, eller 1600 tallet. Men hovedvekten er Norge - 1800. Her er lista

Lista er forøvrig samlet for å tjene som inspirasjon til det utmerkede rollespillet Draug, som i seg selv er en fantastisk kilde til Norge anno 1800.

NB det ser ut som noen av lenkene på lista har råtnet, men du har ihvertfall titler og forfattere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sagaen om Ulfsætta av Knut Hauge så forøvrig ganske snasen ut.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det var lista si - her er det mye å grave seg ned i, perfekt!

Har tilfeldigvis hørt om rollespillet Draug og at det skal være meget bra (selv om jeg ikke spiller selv).

Ulfsætta så også veldig lovende ut, takk for masse gode tips :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vil gjerne anbefale Åsmund Olavsson Vinjes Ferdaminne frå sumaren 1860. Selv om den ikke er fra tidlig 1800-tall, gir dette verket et godt bilde av den norske landsbygda på denne tida. I tillegg har William Henry Benton skrevet reiseskildringer fra da han var turist i Norge (1834) - vel verdt å få med seg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Spennende, takk for tips :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Amtmannens døtre av Camilla Collett? Jeg har ikke lest den selv (ennå), så akkurat hvilken tid den gjenspeiler er jeg litt usikker på, men den ble ihvertfall utgitt i andre halvdel av 1800-tallet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for tips, skal sjekke den :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg L.Oda Marie HGroIngunnHarald KCamillaRonnyNicolai Alexander StyveVibekeHegeRisRosOgKlagingLars MæhlumGeir SundetMette-MAud- HelenPiippokattaKirsten LundVanja SolemdalEgil StangelandElisabeth SveeMorten MüllerPär J ThorssonSissel ElisabethTine SundalAstrid PedersenCathrine PedersenBjørg Marit TinholtKarin BergHilde H HelsethEvaPer LundMonica CarlsenAnne Berit GrønbechMaikenBerit RkriraSynnøve H HoelTorill RevheimEllen E. Martolgretemor