Apropos et annet innlegg her i forumet, fra læreren til 6. klasse som trengte høytlesningstips: Nå spør jeg på vegne av oss voksne - for oss som alt har lest både A Christmas Carol (eller sett filmen) og Gubben og katten får julebesøk... Altså, vet du om flere bøker som passer perfekt å ha liggende mens du tenner lys, tar en pepperkake og lar butikkene ha nattåpent i fred? Jeg for min del kjenner at behovet for fred og fryd, (feelgood om du vil)også i litteraturform, bare øker med årene! Et tips fra meg er "Vinterens gode ting" av Anna Bergenström. Blanding av kokebok, fotobok, blomsterdekorasjoner, med fin og nokså glanset stemning. Nydelig å bla i. Men vil gjerne ha noe skjønnlitterært også!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 19 svar.

Det er en roman som jeg må nevne når det er snakk om førjulsbøker.
Juleoratoriet av Gøran Tunstrøm. Jeg ser at du har lest den Lene, men for de som ikke har gjort det er det en "må lese bok".
Det er et kunstverk av en roman og handlingen gjør at den passer ekstra godt som lesestoff nå før jul.
Det musikalske stykket av Bach med samme navn som romanen spiller en stor rolle i boken, sammen med drømmer, savn og lengsel.
Anbefaler virkelig denne romanen :) Last ned Bach sitt musikalske verk og lytt mens du leser. Garanterer en fantastisk opplevelse :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er glad i alle bøkene på lista her, men en av mine absolutte favoritter til jul er Jostein Gaarders "Julemysteriet". Faren min og jeg hadde en tradisjon da jeg var liten, hvor vi leste et kapittel foran peisen med hver vår kopp kakao hver kveld. Utrolig koselig <3

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fin tradisjon! Jeg har lest den sammen med mine barn også, flere ganger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den har vi valgt oss som adventslesning i år, og etter to kvelder er vi veldig fornøyd. Hilsen mamma og Sondre 9 år

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Høres kjempebra ut. Kjenner jeg får litt lyst til å gjenoppta tradisjonen selv :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Den vesle bygda som glemte at det var jul" av Alf Prøysen. Riktignok er den laget for barn, men den er så nydelig og rørende. Likeledes mange andre småstubber fra Alf Prøysen: "Trost i taklampa", "Snekker Andersen og julenissen", "Den grønne votten" osv. osv...
Ingen jul uten Alf Prøysen!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Alf Prøysen vekker gode minner og får meg til å tenke på julen :)
Prøysen er fast lesestoff i desember, enten for tantebarn eller barn til venner. Jeg blir aldri lei, like flott å lese hver gang :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, Alf Prøysen og den lune, gode hverdagsvisdommen hans vil alltid leve videre i det han har skrevet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Nissen på haugen" av Ove Røsbak! En slags advents "kalenderbok", mest for barn egentlig, men jeg syns det er ei fin historie, og den gir garantert julestemning!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg må bare tipse om en fantastisk bok.
O jul med din glede av John Grisham.
Les hva som skjer med ekteparet Krang når de bestemmer seg for å droppe julen til fordel for cruise i Karibien. Den beslutningen får konsekvenser for familien som de ikke hadde drømt om og vi får en historie full av underholdning. Jeg lo gjennom hele boken og julesteming fikk jeg :) Dette er virkelig en farse og en julefeiring du ikke har sett maken til :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Så gøy, den hadde jeg iallfall aldri kommet på av meg selv - har ikke lest en eneste bok av Grisham, faktisk. Skal se etter den på biblioteket... Ellers mange gode innspill her, takk for det, alle!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En helt absurd foretlling, kan bare støtte anbefalingen!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for tipset, boka er nå lastet ned på Kindle'n min.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tante Pose av Gabriel Scott! Like fornøyelig lesning hvert år, akkurat slik som en (iallefall jeg!) kan se filmen årlig uten å gå lei den! Klipp fra filmen

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg er veldig glad i filmen, men har aldri lest boken, nå fikk jeg veldig lyst til å lese den :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tante Pose ligger på nattbordet mitt HVER advent, den er like kjekk hver gang. I tillegg liker jeg å få med meg filmen i etterkant. Støtter også forslaget om O jul med din glede av Grisham, den er en morsom førjulsbok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er så enig! Jeg har akkurat gått og tenkt at nå var det tid for å finne frem den og titte i den igjen! :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Posten skal frem til jul, fru Pigalopp" Den er lagt opp som en julekalender med 24 kapittel. Kjempekos i førjulstida :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Å, den fikk jeg umiddelbart lyst til å eie! Likte så godt fru Pigalopp på barne-tv. Tro om den fins å få tak i? Innrømmer at jeg er skeptisk til tante Pose, jeg hører liksom skuespillernes unaturlig tydelige diksjon for meg, men skal gi den en sjans! Den står i bokhylla til mine foreldre...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Elisabeth SveeStig TMarit HåverstadVannflaskeMorten MüllerJan-Olav SelforsHarald KPer Åge SerigstadHeidi BBPär J ThorssonIngunnJSilje HvalstadIngeborg GDaffy EnglundKirsten LundTorill RevheimsomniferumEgil StangelandAvaDanielConnieRufsetufsaNinaFarfalleIreneleserBjørg RistvedtHilde Merete GjessingCecilie69Anette SBjørn SturødHilde H HelsethJarmo LarsenLisbeth Kingsrud KvistenTone SundlandAlice NordliMarianne  SkageBeathe SolbergGro-Anita RoenKaramasov11Nina G