Man har en tilmålt tid til lesing uten å vite mengden tid. For å holde seg til norsk (oversatt) så er utvalget enormt. Jeg har forskjellige kriterier før jeg starter på en ny bok, vel vitende om at det går på bekostning av en annen. Jeg har truffet ganske bra på mine kriterier noe som gjenspeiler seg på gjennomgående høye terningkast. Vi er så forskjellige også fra den ene som anmelder 1 til hun som anmelder 6 på samme bok.

Er det noen forslag til kriterier for siling som passer ulikheten og den enkelte? Et par av mange kriterier jeg har, er at den skal være en favorittbok av minst en kvinne og en mann. Den skal ha topp omtale av ukjente personer i flere medier (nettsted). Den skal omtales verbalt av minst en som “en av de beste bøker jeg har lest" av venner, jobbkolleger, ute osv. (jeg pleier å spørre).

Til tross for mine kriterier er listen lang på bøker som jeg ønskes å lese. Er det noen forslag eller kanskje det rett og slett blir for vanskelig med å konstruere den perfekte “sil”.

Målet er å ha lest kremen ...og den er jo så mangfoldig. Viggo

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 5 svar.

For meg ser det ut som om du bruker veldig mye energi på å finne riktig bok. Dette har ikke jeg overskudd eller tid til. Litt tilfeldig hva jeg leser, men etter at jeg ble medlem av bokelskere har jeg lest mange bokanbefalinger og kjøpt bøker utfra den interessen det har vekket hos meg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg tror du har noe rett i at jeg bruker "mye" energi for å få det store "kikket". Føler vel at jeg har brukt for mye tid på lesing av middelmådig literatur. Det særlig i tidligere tider. Kjøpte bøker i hytt og pine på titler og fine omslag, noe det er definitivt slutt på nå ...noe Internett også har bidratt til. Jeg er fersk her på "bokelskere" og tror at det blir et godt bidrag for å bruke energien på noe mer positivt enn søk...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg orienterer meg ofte etter prisutdelings-lister (for meg er Hugo, Nebula og andre science fiction-relaterte lister mest interessant) - og på den måten treffer jeg ofte blink hva angår å finne de interessante og tildels tidløse bøkene innen sjangeren som engasjerer meg mest.

Men, like ofte virrer jeg bare rundt i bokhandelen (eller på amazon) og griper det som ser interessant ut ved første øyekast. Det gir forbausende gode resultater, det også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kilden av Gabriel Scott bør du lese, en bok som du aldri vil glemmer. her er en bokanmeldelse og
her kan du se hvem av bokelskerne som har boka som favorittbok.
Dette var litt jeg fant i farta.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har ingen sånne kriterier. Hvis en bok høres spennende ut, ser spennende ut eller får en omtale som gjør meg nysgjerrig på den, så havner den på lista over bøker jeg har lyst til å lese. Og om jeg leser den etterhvert kommer an på om jeg får tak i den noe sted eller ikke.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg  FrøysaaAnna Katharina MyklebustNabodamaMarianne  SkageIngunnJBjørg RistvedtToveandreas h. o.PirelliLars Johann MiljeHarald KPiippokattaingar hPär J ThorssonKirsten LundGodemineVannflaskeNina M. Haugan FinnsonTor Arne DahlAnne Lise JohannessenMads Leonard HolvikRufsetufsaElisabeth SveeJarmo LarsenKristine Louisemay britt FagertveitGroStig TKari FredriksensiljehusmorMarianneNMona HagenritaolineTone Maria JonassenDolly DuckSolveigVibekeGrete AastorpReadninggirl30Hilde H Helseth