Jeg merker jeg er spesielt glad i å lese bokserier. Jeg tror det har mye å gjøre med at det ofte tar litt tid å bli kjent med karakterene og bakgrunnen, og det er først etter en stund man virkelig begynner å like historien. Med serier trenger man bare å legge ned det arbeidet i den første boka, og får tilbake flere bøker med underholdning og kos med karakterene man har blitt glad i. Jeg leser ikke kiosklitteratur (selv om jeg leste enkelte da jeg var yngre), men jeg utelukker det ikke egentlig, selv om det plager meg en del om det er mye rødming og hjertebank hele tiden.
Spørsmålet er: Er det noen som vet om gode bokserier som dere vil anbefale? Jeg har lest de fire første bøkene i House of Night-serien (selv om språket var enormt irriterende), er straks ferdig med Twilight-serien (som jeg oppriktig kommer til å savne. Selv om jeg syntes de tre første bøkene var ganske kjedelige merker jeg at jeg kunne fortsatt å lese om drømmetilværelsen i bok 4 for alltid). Har også lest Harry Potter-serien, men kommer ikke på flere. Er spesielt glad i science fiction eller bøker om det overnaturlige der mye mytologi får stor plass. Om serien i tillegg hadde gått over svært lang tid (og generasjoner) hadde det vært perfekt (men isfolket har jeg også lest).
Viser 29 svar.
Hva med The Cirque Du Freak Series? eller Sagaen om Darren Shan som den kalles på norsk av Darren Shan? Om en gutt som gjerne vil bli en vampyr.
Det høres kjempebra ut, tusen takk! Det er kjempekjekt å få så mange gode tips til bokserier, jeg har sittet og lagret dem i "skal lese"-liste nå, så jeg tror jeg snart har hele 2011 klart! (men flere tips mottas med takk).
Gled deg! Det er en god stund siden jeg leste den nå, men det er virkelig en bra serie.
Ja jeg ser at svært mange skriver veldig fine ting om boka, så det virker som den er veldig bra. Syns alltid det er trist å bli ferdig med en serie så det er fint å ha noe nytt å glede seg til. Det er visst laget film av den også.
Jepp, men det sies at den er utrolig dårlig. Mange jeg har snakket med har vært noe skuffet, så jeg har ikke våget å se filmen ennå. Holder meg til bokserien enn så lenge.
Ok. Tror jeg iallefall skal lese boken først.
Bok først - film senere:)
Hitchhiker's Guide to the Galaxy er en humoristisk science-fiction bokserie. Den er noe av det morsomste jeg har lest, og jeg syns Douglas Adams er ekstremt flink til å skape morsomme øyeblikk og ironiske innblikk.
Takk for tipset. Jeg har jo hørt mye om den, for den er jo utrolig elsket (meningen med livet har til og vært referert til i mattebøker jeg har lest (!)). Men jeg har aldri helt kommet til den selv, så tiden er nok moden.
Prøv også The Dark Towers av Stephen King. Fem bøker så vidt jeg husker. Stor litteratur!
Og som sagt bøkene blir til filmtriologi. Filmene har amerikans premieredato fredag 17 mai 2013. Har ikke lest bøkene ennå, men skal lese den første i juleferien når jeg endelig har litt tid til å lese det jeg vil. Jippi! Gleder meg!
Jeg tror du ville elsket Paksenarion serien, skrevet av Elisabeth Moon. Det er ganske trad. low-fantasy med en sterk og "ekte" kvinnelig hovedperson. Serien har også en anerkjent fortsettelse, og en prequel.
Oh, jeg elsker det når de bygger ut historien med prequel'er!
Ser du har fått mange gode svar allerede, men jeg fikk lyst til å legge til noen bøker til.
Du skriver at du liker bokserier, men kanskje også tykke bøker?
Jeg kom på noen bøker av Ken Follett som er tykke.Det er historiske romaner, og heter "Stormens tid 1og2."
1.bok; "Sverdet og korset" Bok nr 2"Katedralen"
Follett har nå skrevet en ny bok om etterkommerne til personene i disse bøkene. Den heter "I all evighet." Bøkene er på over 2000sider til sammen.Håper de kan være av interesse.
Flott, det høres veldig bra ut. Takk for tipset!
Ikke mange bøkene men anbefaler bøkene om Tora av Herbjørg Wassmo.(tre bøker)
Men Herbjørg Wassmo har jo bøkene om Dina. Er ikke det veldig mørkt og dystert? Jeg liker ikke så godt bøker (eller filmer) som stort sett bare er lidelse og grusomheter.
Bøkene til Herbjørg Wassmo om Dina, Lykkens sønn og Karnas arv er så mye, mye mer enn bare mørke og dystre hendelser.
Jeg vil gå så langt som til å si at skal du i det hele tatt lese noe av Wassmo, kan du ikke være bekjent av å unngå disse tre bøkene.
Det samme med bøkene om Tora, som Tilla anbefaler.
Selv om du er glad i fantasy og vampyrbøker, så er jeg sikker på at du også vil sette pris på de nevnte bøkene.
Når det gjelder bøker, er allsidighet et viktig stikkord. Ellers vil du gå glipp av mye flott lesestoff.
Jeg har ikke lest Dina-bøkene, jeg så filmen for mange år siden (sikkert 8 år siden) og likte den ikke i det hele tatt. Men er jo mulig bøkene ville fått meg til å føle det anerledes. Jeg hadde en periode der jeg var opptatt av å forstå alle referanser og ha lest det andre hadde lest, og da leste jeg en del av de norske bøkene som ble regnet som kultur (og likte dem forsåvidt), men akkurat nå er jeg ute etter ren underholdning. De kan gjerne ha et budskap, men jeg tror det som vil få meg til å fortsette å lese er om jeg lurer på hvordan det kommer til å gå, eller lurer på svaret på spørsmål som blir stilt i boken.
Generelt merker jeg også at jeg blir enormt påvirket av stemningen i bøker og filmer, så jeg har stor glede av slike som har en optimistisk stemning og viser at ting går bra (i det minste til slutt). Hvis det skal refereres til lidelse eller tragedie bør det skje fra avstand (noe det fortelles om) og ikke grafisk. Jeg har selvsagt lest bøker som ikke har oppfylt disse kravene og det har ofte påvirket humøret og verdenssynet mitt i årevis etterpå, og jeg har nå blitt gammel nok til at jeg vet hvordan jeg liker å ha det.
Kanskje er det lettvint av meg å lukke ut det som er vondt, men jeg ser ikke for meg at noen tjener på at jeg graver meg ned i oppdiktet lidelse (eller lar meg underholde av reell lidelse fra avstand).
I tillegg liker jeg veldig godt når historiene er forseggjorte i den forstand at de gir en illusjon av at vi besøker et univers som allerede er ferdiglaget og åpner enkelte vindu for oss, der alle brikker passer sammen (som i Harry Potter). Da er det spesielt spennende om universet er svært ulikt det jeg lever i til daglig, men det trenger ikke nødvendigvis være overnaturlig, det kan også være fra andre samfunn som fins eller har eksistert.
Akkurat Dina-filmen ville jeg ikke ha anbefalt å se uten å lese boka først.
Etter min mening gjør Maria Bonnevie en flott figur som Dina i den filmen. Men det er så mye du ville ha forstått så mye bedre av hendelsesforløpet hvis du hadde hatt boka inne i hodet på forhånd.
Anbefaler Skammarserien til Lene Kaaberbøl (tror det er fire).
Anne Karin Elstad har skrevet om ungjenta Julie. Det er historisk, norsk og fra nær fortid. Dette er realistisk, lite alver og ånder her, men det kan vel være greit med litt variasjon? Hun skriver veldig troverdig og historisk riktig, så lærer man litt også.
Triogier er det en del av, det spørs litt på miljøer du vil lese fra. Selv leser jeg Gerd Brantenbergs trilogi fra oppvekst og ungdom i Fredrikstad etter 2. verdenskrig, godt skrevet. Den første heter Sangen om Sant Croix.
Prøv Hearn, Lian. Har skrevet 5 bøker i fantasyserie. Den første heter Det syngende gulvet. En fiktiv fortelling med fotfeste i japansk historie, mytebilder, religion, kjønsorden, fremmedfrykt skikker og tradisjoner fra den sterke føydale middelalderen. Jeg har lest de to første og syntes de var gode spennende bøker. Prøv.
Jeg liker veldig godt True blood serien, så den anbefaler jeg :-)
Serien om Septimus Heap er en morsom serie. Mye overnaturlig, drager og trollmenn. Er en ungsomsserie men jeg syns den passer for alle aldre. :D
Hvis du liker vampyrer burde du lese Den sorte Dolks brorskap av J.R Ward :) 7 bok er utgitt på norsk nå, så vit jeg husker :) Ellers finns de jo self. også på engelsk :) alt etter hva du liker og lese :D
Kommer an på hva du mener med bokserier?
Hvor mange bøker må til for at man kan kalle det en bokserie? Når det er tre bøker er det en trilogi, - så blir det da en bokserie hvis det er flere enn tre bøker som handler om de samme personene/samme slekten/samme temaet?
Da har vi f.eks. en fantastisk god bokserie, en klassiker fra Falkberget, om An-Magritt, jenta som kjempet seg fram i et tøft mannsdominert gruvemiljø og klima på Røros på 1600-tallet.
Jeg har fremdeles tilgode å ha lest ferdig en hel lang bokserie (som ofte kan komme opp i mer enn 40 bøker, etter hva jeg har forstått).
Men jeg får alle bøkene som hører til Sønnavind-serien fra Frid Ingulstad (fra noen som leser dem og gir dem videre til meg). Så en gang kommer jeg antagelig til å lese den serien, - tror jeg, - muligens...
Tusen takk, alle sammen! Det var utrolig mye spennende her. 3 bøker duger egentlig som serie det også, jo lengre jo bedre, men 3 er bedre enn 1. Jeg har lest Innhaug-serien til Anne Karin Elstad, og også de to bøkene hennes om Lena (Senere Lena og Sitt eget liv), så jeg er glad for å høre at hun har flere gode bøker. Ellers er jeg veldig glad i historiske serier som forteller hvordan det var å vokse opp i andre tidsepoker, så Brantenberg var en kjempegod idé. Jeg har forøvrig lest Egalias døtre som jeg likte godt.
True blood har jeg sett TV-serien av og visste at det var en bokserie og den er vel ganske lang også, så det er en god idé å starte på den. Men hvor mange av bøkene er dekt inn av de to første sesongene av TV-serien? Kommer det i såfall til å bli veldig repeterende å lese de samme bøkene, eller er de ulike nok fra serien?
Og tusen takk for tips om serien fra japansk miljø, Karin, det høres kjempespennende ut! Det er iallefall utrolig nytt for meg.
Skammarserien har jeg sett litt rundt omkring, så den gleder jeg meg også til å starte med. De andre seriene har jeg ikke hørt om tror jeg, men det var mye bra, så tusen takk for tipsene!
Jeg er en ivrig seer av True blood - TV serien også. Den har tatt med en del elementer fra bøkene, men er allikevel ganske annerledes. Jeg har hatt stor glede av bøkene, selv om jeg følger med på serien.