Jeg er på jakt etter ei bestemt bok i forbindelse med en skoleoppgave, og står bom fast. Den har sannsynligvis en norsk forfatter, men ellers er alt jeg har et handlingsreferat. Hvis det er noen som har lest denne og kan hjelpe meg, så hadde jeg blitt sjeleglad! Altså:

"Handlingen starter og slutter i Norge på en tid da man brukte hest og vogn. Hovedpersonen er en liten gutt som vokser opp som stum. Han skal ha sagt ett ord klart og tydelig da han var baby. Siden sa han ikke ett eneste ord. Gutten blir felespiller og føler en dragning sørover. Moren hans heter Kristin. Kristin er eller var glad i en som heter Glør. Jeg husker ikke om han var far til gutten eller om han levde. Når gutten blir ungdom legger han ut på vandring sørover og over Alpene. Han skal til Italia. I en by i Italia vokser hans kvinnelige motstykke opp. Hun er også stum. Hun heter muligens Katharina eller noe som ligner. Hun vokser opp på en bordell som en slags maskot. Hun føler en dragning mot nord. Jeg mener disse to møtes i Alpene et sted. Når de møtes begynner begge to å snakke, og kjærlighet oppstår. Gutten tar jenta med seg til Norge, tilbake til hjembygda si. Mye av handlingen der dreier seg om en fest som alle blir skriftlig invitert til, men ingen vet hvem som står bak invitasjonen”

I tillegg, er det noen som kjenner til en sang om skap? Utroskap, ekteskap, vennskap, klesskap... Vet at jeg har vært borti den før, men hverken hukommelsen eller google har vært til noen hjelp så langt!

All hjelp mottas med takk! Veldig, veldig mye takk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Syns å huske at Øystein Sunde kanskje har ett eller annet med hvor skapet skal stå...?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kan det være denne sangen du snakker om? http://www.youtube.com/watch?v=2_TTdiph8ZA

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg synes det høres veldig ut som den boken du leter etter, er svenske Carl Johan Vallgrens roman Den vidunderlige kjærlighetens historie - jeg har ikke lest den selv (ennå), men følg lenken, så kan du sammenligne med handlingsreferatet der; handlingen starter og slutter i Sverige, og ikke i Norge, men utover dét så ligner handlingsresymeet, i alle fall!

Du har jo allerede fått forslag om Johan Borgens "Lillelord", men den er det nok ikke du er på jakt etter, vil jeg tro. For den har jeg lest...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne virker veldig lovende! Skal finne ut mer om den og håper at lærer'n blir fornøyd. Tusen, tusen takk! :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tvi-tvi - lykke til med skoleoppgaven. (Meld gjerne fra etter hvert på denne tråden hvorvidt det er Vallgrens bok du søkte - hvis ikke, hadde det ikke minst vært morsomt å vite "rett svar"!)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kan det være "Lillelord" av Johan Borgen du tenker på? Det finnes en triologi der denne er den første. Sjekk opp på nettet, bokanmeldelsen her nevner ikke alt det du skriver, men jeg tror det er denne boken du tenker på likevel.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Har du prøvd biblioteket? De må kunne kontakte andre kollegaer på andre bibliotek.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Bur1Elisabeth SveeHarald KAmanda ATove Obrestad WøienHegeCathrine HvasshovdKikkan HaugenKirsten LundWencheHilde Merete GjessingEllen E. MartolKristine LouiseBerit RPiippokattaIreneleserAkima MontgomeryLinnLene AndresenHeidi BBsiljehusmorIngvild SVibekeBjørn SturødBjørg Marit TinholtWenche VargasYvonne SandbergSigrid Blytt TøsdalTatiana WesserlingHilde H HelsethEgil StangelandKaramasov11K. H.Marit MogstadNorahKjersti SKarin  JensenTrude OmaAnne-Stine Ruud HusevågMette