Jeg har ikke vært borti digitale bøker annet enn på TV-nyhetene. Førsteinntrykket mitt var positivt – ”jeg vil prøve, jeg vil prøve!”.

Nye saker pleier å gi det inntrykket. Men når det ikke er nytt lenger og jeg ikke har fått annet enn nesen borti det er det ikke så spennende lenger. Jeg vil jo følge utviklingen og fremgangen i samfunnet, men ikke mer enn jeg vil lese bøker av Shakespeare og Verne.

Jeg velger å holde meg til tradisjonelle lesemåter jeg. Jeg er kjent med noen av de positive sidene ved digital lagring av bøker – det tar både mindre plass og skade når jeg er ute og reiser (om ikke pocketbøkene ligger riktig kan det hende at de tar litt skade i kofferten på turen, gjelder også smussomslaget på innbundne bøker) – til og med hjemme kan jeg ta med meg et lass med bøker ut, så lenge lageret, eller minnet, på apparatet rekker.

Elektronisk lesning er meget praktisk, men ikke like koselig ved ovnen og bordet med en tekopp på som en roman i bokform er. Men for all del! Det må være en fryd for interesserte at det endelig er publisert norske bøker i digital form. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Jeg vil helst ha bøker i både papir og som Ebøker, slik at jeg kan lese på papir i sofaen, og lese videre akkurat der jeg er selv når jeg ikke har med boka - feks på bussen. På senga leser jeg helst på mitt lesebrett - onyx boox. Fordelen er at brettet veier 400 gram(mindre enn en tjukk bok) og er tynnere. Hvis jeg sovner når jeg leser en bok og mister boka, pleier jeg å våkne igjen. Når jeg mister lesebrettet ned på dyna våkner jeg ikke nødvendigvis. Lesebrettet faller "stillere" :-). Selv om ebøker er nytt og teknologisk spennende, synes jeg det har flere reelle bruksfordeler - i tillegg til dette med vekt på ferie. Kommer stadig i situasjoner hvor brett er best. Men fortsatt vinner papirboka oftest. Ebok eller papirboka blir ikke noe enten-eller-valg for meg - det blir både-og.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

God respons, Caroline! Du kommer med noen veldig, veldig gode poeng, og jeg ser absolutt ingen grunner for å motsi dem. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Morten BolstadMarianne MTheaJan-Olav SelforsHeidi BBKikkan HaugenRune U. FurbergSynnøve H HoelMaud Jeanette Nygren WollGeir SundetReidun SvensliHanne Kvernmo RyeSigrid NygaardHilde H HelsethGroVibekeLisbeth Kingsrud KvistenConnieHarald AndersenMarit HøvdeSverre HoemAnette SKirsten LundLene AndresenEgil StangelandNinaLailaAlice NordliGodeminePrunellaWenchePirelliingar hToveIngeborgAud- HelenBjørn BakkenAstrid Terese Bjorland SkjeggerudRandiATine Sundal