Digitalbok.no har lagt ut et større utvalg av norske e-bøker for salg. De kan leses både på iPad/iPhone og vanlige lesebrett (bortsett fra Kindle, som har valgt en annen standard enn resten av bransjen). Er det noen som har sjekket ut tjenesten? Hva synes dere, og hva synes dere om prisnivået

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 14 svar.

Jeg syntes det var snevert utvalg og høye priser, jeg. Men for kindle-eiere som synes det er leit å ikke kunne benytte dette tilbudet: Husk at 1) Kindle kan lese PDF, og 2) Det er lett, gratis og smertefritt å konvertere de fleste epub-filer til mobi, ved hjelp av for eksempel Calibre (gratis programvare - google ved behov)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Norske Ebøker kommer til å bli produsert i ePub, som er et format den internasjonale bokbransjen ser ut til å samle seg om. EPub har mange fordeler i forhold til PDF. En fordel er såkalt flytende tekst, som gjør at teksten tilpasser seg større og mindre skjermer. PDF er På sin side billig å produsere, og veldig mye materiell finnes i PDF allerede.

Når det gjelder Kindle, bruker de foreløpig et format som heter mobipocket. Det er greit å være oppmerksom på at det er Kindle som er "sær", og bruker noe annet enn det som ser ut til å bli etablert som en bransjestandard.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er klar over dette - min kommentar var kun ment som et "alt håp er ikke ute" til interesserte kindle-lesere. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Forstår godt det :-) Har hørt noen usikre rykter som kan bety at Kindle vil støtte ePub etterhvert også

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå spørr jeg sikkert dumt, men skjønner ikke helt åssen sånn e-book funger.. Downloader man bøkene over nettet ned på maskina?

Tenker selv at det er jo kjempe praktisk når man skal på ferie, så slipper man for så tung bagasje (jeg kan ikke være den eneste som medbringer 3 bøker på ferie for og ha en i tilfelle man leser ferdig nr,1 og tenk hvis man også blir ferdig med 2 eren xD hehe) I disse tilfelle virker det kjempe smart.. Men ellers må jeg inrømme jeg faktisk ble lei meg og begynte og gråte da jeg først så det på TV for tenkte Åh nei.. Vil det overta boka sin plass :( Vil de slutte og utgi bøker i bokform osv.. fikk litt panikk der gitt. Over aldri og skulle kunne få holde og kjøpe en bok igjen..

Men tross dette kunne jeg tenke og ha meg en e-book i bakhånda til når sommerferien nermer seg.. så man slipper betale for ekstra bagage vekt xD Men tørr ikke invistere for skjønner ikke åssen det funker.. Noen som gidder forklare :) Og sorry det blei litt offtopic (og ikke helt off topic allikavel :P)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Svarte vel ikke helt på spørsmålet: det kan gjøres på flere måter. En vanlig måte et at du besøker en nettbokhandel, finner en ebok, kjøper den, og laster ned til feks PC. Du bør på forhånd ha installer et Leseprogram, som både er din digitale bokhylle, og en programvare som egner seg for å lese Ebøkene. Mange lesebrett med elektrnisk blekk har ikke nettlesere. Da overfører man boka feks med USB-kabel fra pc til lesebrettet.

Populære Leseprogrammer til iPhone og PC er kobo, txtr, stanza, Kindle, iBooks. Alle kan lastes ned fra App store til iPhone. Mange av disse finnes også for Android. Ibis kan lastes ned rett fra nettet - uten å gå via app store.

Mange ebøker selges med kopibeskyttelse - såkalt DRM. Skal du kjøpe et lesebrett av et mindre kjent merke, pass på at brettet støtter Adobes DRM, som er den vanligste.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Okay :) Takk for tipsene.. Må nesten notere meg alt dette så jeg har det stående et sted.. Det var mange nye ord for og si det sånn :P hehe Men takk

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tror ikke du behøver å være redd for papirbøkenes fremtid. Hvis forlagene skulle slutte å trykke papirbøker, så ville jo det være fordi folk ikke var villige til å betale for dem. Det vil nok være en hærskare av papirbokentusiaster i mange mange år fremover!vså her er det nok snakk om både og!

En ebok er en elektronisk bok som kan leses på en skjerm. Enten egne brett med svart-hvitt-skjerm (elektronisk blekk), eller iPad, pc eller smarttelefoner. Jeg har lest et par bøker på iPhone. Fungerer bra hvis jeg venter på bussen og har lyst til å lese litt.

Med mindre du er en "tekno innovatør" kan det være greit å vente litt til med å kjøpe lesebrett tror jeg. Det skjer nok mye i tiden fremover.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Okay :) Takk for hjelpa.. Nei venter nok litt, har nok ikke råd foreløbig heller.. Og ja utviklinga går jo grusomt fort så masse ting kan skje :P

Men ja bøker vil jeg alltid ha :P hehe Er jo ikke noe så pent som bøker :P Og er nok mange andre som også syntes det.. :) Men man veit jo aldri med den utviklinga nå til dags xD

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har ikke vært borti digitale bøker annet enn på TV-nyhetene. Førsteinntrykket mitt var positivt – ”jeg vil prøve, jeg vil prøve!”.

Nye saker pleier å gi det inntrykket. Men når det ikke er nytt lenger og jeg ikke har fått annet enn nesen borti det er det ikke så spennende lenger. Jeg vil jo følge utviklingen og fremgangen i samfunnet, men ikke mer enn jeg vil lese bøker av Shakespeare og Verne.

Jeg velger å holde meg til tradisjonelle lesemåter jeg. Jeg er kjent med noen av de positive sidene ved digital lagring av bøker – det tar både mindre plass og skade når jeg er ute og reiser (om ikke pocketbøkene ligger riktig kan det hende at de tar litt skade i kofferten på turen, gjelder også smussomslaget på innbundne bøker) – til og med hjemme kan jeg ta med meg et lass med bøker ut, så lenge lageret, eller minnet, på apparatet rekker.

Elektronisk lesning er meget praktisk, men ikke like koselig ved ovnen og bordet med en tekopp på som en roman i bokform er. Men for all del! Det må være en fryd for interesserte at det endelig er publisert norske bøker i digital form. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vil helst ha bøker i både papir og som Ebøker, slik at jeg kan lese på papir i sofaen, og lese videre akkurat der jeg er selv når jeg ikke har med boka - feks på bussen. På senga leser jeg helst på mitt lesebrett - onyx boox. Fordelen er at brettet veier 400 gram(mindre enn en tjukk bok) og er tynnere. Hvis jeg sovner når jeg leser en bok og mister boka, pleier jeg å våkne igjen. Når jeg mister lesebrettet ned på dyna våkner jeg ikke nødvendigvis. Lesebrettet faller "stillere" :-). Selv om ebøker er nytt og teknologisk spennende, synes jeg det har flere reelle bruksfordeler - i tillegg til dette med vekt på ferie. Kommer stadig i situasjoner hvor brett er best. Men fortsatt vinner papirboka oftest. Ebok eller papirboka blir ikke noe enten-eller-valg for meg - det blir både-og.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

God respons, Caroline! Du kommer med noen veldig, veldig gode poeng, og jeg ser absolutt ingen grunner for å motsi dem. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hmm, har ikke denne siden eksistert en stund? Eller forveksler jeg den med en annen? Og er ikke katalogen deres av svært begrenset omfang? Mine søk på tre av mine norske favorittforfattere ga meg den nette sum av 0 treff.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Joda, siden har eksistert en stund, men det har vært svært få titler tilgjengelig. Nå er det flere hundre. Det er Cappelen Damm som eier butikken, så foreløpig er det primært Cappelen Damm-titler på norsk.

Bokbransjen jobber med å utvikle en app som blir både bokhylle for norske ebøker, og program for å lese ebøkene. Den blir meget brukervennlig - ikke minst fordi ebøkene kan leses på omtrent alle skjermer som har en nettleser. En annen bra ting er at du får puttet alle ebøkene du har kjøpt fra norske nettbokhandlere inn i den elektroniske bokhylla med ett tastetrykk. Hvis du leser på feks lesebrett, og vil kjøpe en iPad eller en annen såkalt tablet etter en stund, er det bare å laste ned programmet til det nye brettet og synkronisere. Alle ebøkene er på plass. Ergo ingen problemer a la det mange har opplevd i forhold til å overføre kontakter mellom mobiltelefoner.

Leseprogrammet skal være ferdig utviklet ved inngangen til andre kvartal. Det er mulig at noen forlag og nettbutikker venter helt til da med å selge Ebøker. Men det er nok ikke så mange som venter lenger enn dette.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Anne Beth Amdal VoldMorten BolstadMarianne MTheaJan-Olav SelforsHeidi BBKikkan HaugenRune U. FurbergSynnøve H HoelMaud Jeanette Nygren WollGeir SundetReidun SvensliHanne Kvernmo RyeSigrid NygaardHilde H HelsethGroVibekeLisbeth Kingsrud KvistenConnieHarald AndersenMarit HøvdeSverre HoemAnette SKirsten LundLene AndresenEgil StangelandNinaLailaAlice NordliGodeminePrunellaWenchePirelliingar hToveIngeborgAud- HelenBjørn BakkenAstrid Terese Bjorland SkjeggerudRandiA