Ja, greit å bruke dette i faget Religion og Etikk i videregående også, jeg bruker ofte slikt..og i engelsk-litteratur faget da selvsagt.Problematikken rundt er noe jeg kan "hygge" meg med...men selve lesingen av slike bøker er ikke noe jeg velger så ofte. Bare av nysgjerrighet..f.eks American Psycho..som sagt synes jeg The Road fungerer best av McCarthys bøker for meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Artig at dere synes linkene er interessante. Dette må vel være det eneste nettstedet jeg vet om hvor jeg kan poste klipp fra Yale-forelesninger og komme tilbake et par timer senere og se at diskusjonen er i gang. :)

Jeg setter *Blood Meridian" så høyt både pga det språklige, som knapt ligner noe annet jeg har lest, samt all symbolikken og referansene som er vevd inn i den, som du er inne på. Heldigvis tror jeg ikke denne boka tiltrekker seg så mange med en barnslig fascinasjon for "blod og gørr". Til det er den for tung.

Har full forståelse for at man setter The Road høyere enn denne. En glimrende bok, med et iboende håp, vil jeg påstå. I Blood Meridian ser det helt mørkt ut, men det er likevel den jeg oftest plukker ut av bokhylla for å lese passasjer på nytt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Da har jeg hørt igjennom hele foredraget, det er interessant at Amy Hungerford drar opp denne litterære tradisjonslinjen helt tilbake til bibelen, men hun legger sterkt vekt på bibelen som et artifact symbol;
hun utbroderer dette med bibelen som symbol i the Kids hånd, et slags artifact trofé . Kanskje symbolet for McCarthy at han har skrevet en slags bibel på "life and death", og det gamle testamentet er vel en god modell i så måte.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så flott at du har sett hele! Angående det med "life and death": jeg mener å huske at professoren siterte McCarthy på at han ikke vurderte romaner som ikke omhandlet "life and death" som litteratur? (En stund siden jeg har sett gjennom hele foredraget). Men professoren snudde om på det og spurte om det ikke heller er slik at det er nødvendig for akkurat McCarthys litteratur at den omhandler liv og død, for at den "bibelske autoriteten" til fortellerstemmen skal gi mening og resonans. Det syntes jeg var en svært interessant tanke.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, tror du har hørt riktig der...(Derfor jeg kom på tanken med Nick Adam som blir introdusert til livets realiteter etter hvert og i Indian Camp møter han "Life and Death" på samme tid...)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei går man etter plot og action ville jeg ikke valgt denne. Var ikke klar over at disse forelseningene lå ute, så det var fint å få det hintet..(interessant for en som har holdt på med "skolemessig" litteratur mesteparten av livet, man blir vel aldri ferdig med å se litteraturen fra den synsvinkelen da, men selvsagt leser jeg de fleste bøker ut ifra ren estetisk opplevelse og "nytelse" også, for å si det slik..og heldigvis finnes det mange slike "vakre" romaner i dag)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågMetteAlice NordliHelge-Mikal HartvedtHarald KFinn Arthur JohansenKarin BergKirsten LundTor-Arne JensenToveJan Arne NygaardEgil StangelandSilje BorvikBente L.Tine SundalTorill RevheimHeidi LCaroline Ekornes JohannessenBenediktesnurreVegardCathrine PedersenDaffy EnglundMarit HåverstadEli HagelundJan-Olav SelforsLinda RastenAnn EkerhovdCamillaDemetersomniferumPär J ThorssonGrete AastorpStine SevilhaugMangosaft45Synnøve H HoelBertyCecilieSissel ElisabethKine Selbekk Ottersen