I skrivande stund les eg Pustegynge, (den har blitt lagt til sides nokre gonger pga travle tider...) Eg beundrar Müller meir og meir etter som eg les denne historia frå krigstida der tenåringen Leopold i lag med andre tyske rumenarar vart deportert til russiske fangeleirar. Den fortel om umenneskelege forhold, mangel på mat og klede, og der alt dreier seg om å skaffe seg dette eller prøve å unngå å tenkje på det, noko som er umogleg. Historia verkar å vere ei uendeleg svart forteljing om overleving og utnytting, men Müller brukar poetiske verkemiddel som gjer at dei mest tragiske ting kan få ein estetisk beskrivelse. Pustegynge tolkar eg som hjarta som pustar ut og inn, slik òg det å arbeide f.eks. med kull-lasting, å skuffe på og av, gir ein rytme. -Som, viss det blir utført konsentrert nok, gjer at ein blir dus med "sultengelen"... Det er fleire uttrykk i denne boka som kan få ein til å stoppe opp og tenkje etter!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Da har jeg tatt en litt mer lettvindt vei - har hørt boken. Det har vært en sterk opplevelse. Hun har et fantastisk språk med sterke og gode/spesielle bilder. Det er en av få ulemper med lydbøker at du ikke kan lese teksten om igjen. Oppleseren leser ufortrådent videre selv om jeg helst ville ha stoppet opp. Og så kommer det nye og nye gode setninger. Det er bare å gi seg over og nyte det hele og tenke "dette må jeg høre om igjen en annen gang"... Uansett - dette er en sterk historie.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du kan jo stoppe opp og spole litt tilbake og høre det en gang til, men det blir jo ikke helt det samme. Jeg har også tenkt å høre denne. Snart.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sikkert, men det hadde tatt like lang tid som å lese boken..om ikke lenger. Når nesten hver setning var av den typen var det lettere å la historien bare fortsette :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja - jeg hadde det vel sånn da jeg hørte "Utrenskning". Stadig noen flotte setninger jeg ville "lagre", men hørte bare videre. Må nok ta en titt på boka også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja den har jeg lest - en fantastisk historie. Ikke det at vi skal starte en ny tråd om den boken - men hva mener du fluene forteller om i boken?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det gikk nok litt for fort for meg, jeg har ikke tenkt over det. Vi kan jo flytte over i tråden om Utrensking?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hur gjør man så då? Det må du fikse om du kan??

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Harald KHanne Kvernmo RyeAndreas HesselbergToveBjørn SturødCathrine PedersenLogikaPiippokattaKaramasov11Agnete M. HafskjoldAkima MontgomeryTine SundalalpakkaAnniken LHeidi BHilde VrangsagenBeathe SolbergAnn ChristinSilje-Vera Wiik ValeHilde H HelsethBente NogvaKari FredriksenKirsten LundFindusHanne Cathrine AasMonica CarlsenSynnøve H HoelSiriStig TLars Johann MiljeHildaDaffy EnglundmgeMarit HåverstadRune U. FurbergMarianne MChristofer GabrielsenTanteMamieAstrid Terese Bjorland SkjeggerudJB