Lurte på en ting - når noen begynner å følge deg, er det da uhøflig å ikke begynne og følge vedkommende? Og når du begynner å følge noen, er det da grunn til å bli fornærmet hvis denne ikke begynner å følge deg? (Masser av 'å begynne' her, men et sted må man jo begynne...)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 15 svar.

Jeg er veldig glad de fleste ikke synes man er uhøflig når man ikke følger noen som følger en, for det er 29 som følger meg og jeg følger bare 3! Jeg har hatt mindre dårlig samvittighet ettersom forskjellen i antall er blitt større, for da må jo folk skjønne at det ikke er personlig!

Jeg sluttet fort å følge noen da jeg oppdaget at de bøkene de leste, kom opp på "hva skjer"-siden under "din side". Det har vært hovedsiden min, fordi jeg der kommer rett inn på de diskusjoner jeg er med på eller om "mine" bøker. Men så ble altså de bøkene som de jeg følger leser, lagt inn over diskusjonslistene, og når tre stykker kan lese 19 bøker, orker jeg ikke å tenke på hvor langt jeg måtte skrolle for å komme ned til diskusjonene hvis jeg fulgte 29!

En annen ting er at jeg rett og slett ikke skjønner fordelen ved å følge noen! Man kan jo når som helst gå inn og se på profilen og boklistene til folk man synes virker interessante! Hadde det enda kommet opp på en liste når noen av dem hadde skrevet et innlegg, så hadde det jo vært litt nytte i det!

Men jeg er glad diskusjonen kom opp, så fikk jeg anledning til å forklare - og unnskylde - meg overfor dem som følger meg, men som jeg altså tilsynelatende ikke følger! Men jeg har nok tittet litt på dere likevel!;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg vil ikke si det er uhøflig å ikke følge noen som vil følge en. Selv om en person ønsker å følge en er det ikke sikkert at man har sett personen på bokelskere før, det er ikke sikkert man føler at man har samme boksmak osv. Hvis det ikke er personer jeg ikke har lagt merke til her før, pleier jeg som regel ikke å velge å følge dem, hvis jeg får forespørsler om at de følger meg.

I starten da jeg starta å henge her, ønsket jeg bare å følge kjentsfolk. Etter hvert har jeg funnet ut at det jo kan være greit å følge andre også, for å evt. få andre boktips, enn hva man kanskje hadde valgt i utgangspunktet. Men hvis man begynner å følge alt for mange, blir det fort uoversiktlig igjen. Så jeg prøver vel kanskje å begrense det litt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg følger de som har omtrent like lesesmak som meg og folk som har litt av de samme kategoriene i bokhyllene sine som meg, slik at det blir lettere å få inspirasjon hvis jeg vil lese bøker av de sjangerene som jeg leser mest av. På den måten går jeg ikke glipp av gode bøker som er i slekt med mine favorittsjangre:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ingen grunn til å bli fornærmet. Jeg følger noen som følger meg pga felles bøker. Og noen andre fordi de har gitt meg så mange bra ideer og er så spennende i sine kommentarer. Om de følger meg eller ikke betyr ingenting.Jeg er inne her for å kose meg med mine bøker og få tips og lærdom, inspirasjon og hygge. Ser at noen kjenner noen personlig her inne , som de da følger og kan snakke med om bøkene ,utenom disse sidene , og det er nok kjempegøy. Håper noen felles kjente , dukker opp sakte men sikkert jeg også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var fint du lagde denne tråden, synes jeg, for kanskje noen ikke har tenkt over at andre ikke har samme kriterier som en selv for å følge og venter å bli fulgt tilbake litt på samme måten som "tusen takk, du hadde også fin kjole". Men med denne tråden ser en at folk følger av ulik årsak. Jeg følger nesten bare folk jeg kjenner i virkeligheten, jeg...Så vet jeg hvilke bøker vi kan snakke om eller jeg kanskje kan låne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Går ut i fra at man følger en hvis personen har noe som vekker ens interesse, som man så vil komme tilbake til for og få inspirasjon senere..

Derfor blir det jo bare teit og følge noen for høyflighets skyld, for da blir den jo vasnskelig og holde styr på hvem det var man egentlig hadde lyst til og kikke nermere på seinere..

Følger bare de hvor jeg syntes de har masse spennende bøker.. Og regner da med at de som følger meg, følger meg fordi vi har litt samme lesesmak.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg følger mest de som "har lest" eller "skal lese" bøker som jeg har lest eller har lyst til/ er nysgjerrig på, kremt, noen som forsto dette? Dvs.det blir nesten alle, men jeg må begrense meg eller behøver jeg det?
Hyggelig er det her uansett og tror de færreste ikke blir fornærmet om de ikke blir fulgt av bestemte personer.

Det er i allefall flott at alder er ingen hindring.

Jeg vil ha "følge" med deg jeg Hanshelmut! Greit eller?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bare hyggelig, det!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har tenkt litt over om jeg framstår som en arrogant dott når jeg følger 13 og blir fulgt av 21 bokelskere, men...

Jeg blir i alle fall ikke fornærmet hvis noen jeg følger ikke følger meg, jeg ville syntes det var verre hvis de fulgte meg for å være høflige.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det har jeg ikke vurdert en gang. Er ikke så veldig opptatt av alle som følger meg. Føler meg selvfølgelig beæret over at noen gidder å følge meg, men selv følger jeg ikke så mange. Blir veldig mange å forholde seg til og mye informasjon på profilsiden min.

De jeg følger har mest sannsynlig hatt noe interessant å si eller har bokhyller jeg er nysgjerrig på.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Når noen begynner å følge meg, så går jeg alltid inn på siden deres og sjekker. Om de da har bøker som fenger meg på listene sine, så følger jeg de tilbake. Hvis ikke, så lar jeg være. Om jeg følger noen så er det opptil de om de vil følge meg. Jeg furter ikke om de ikke gjør det for å si det sånn. Det blir for barnslig, for vi har alle våre kriterier for hvem vi følger og ikke, og det må jeg respektere.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er nok helt opp til hver og en syns jeg. Det er jo hyggelig hvis de jeg følger syns det er ok å følge meg,men det er ikke et must. Prøver jo å følge de som har sånn passe lik boksmak og evt samme meninger som meg. Men noen form for uhøflighet syns jeg ikke å spore her, bare frivillighet. :D

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tror enhver bokelsker praktiserer dette med ”følgere” på forskjellig måte. Enkelte følger dem som har samme boksmak som dem selv, andre er mer opptatt av å følge dem som skriver innlegg de synes er interessante eller som de er enige i.

Selv har jeg valgt å følge bokelskere jeg synes er interessante for meg, som oftest på grunn av hva de skriver. I tillegg følger jeg gjerne dem som har valgt å følge meg; synes det er stas at noen mener det jeg skriver eller det jeg har lest er verdt å følge med på (her ble det jammen meg mange ”følger”!). Likevel; jeg synes ikke det er grunn til å bli fornærmet om noen velger en annen variant, det er opp til hver enkelt bokelsker å benytte dette systemet på sin egen måte..

Godt sagt! (6) Varsle Svar

nei, det synes jeg ikke!; at det er uhøffelig å ikke følge de som følger deg og omvendt altså. Synes det er rart om noen tenker så innmari mye over det at de blir fornærmet av det. Jeg følger de fleste som følger meg og omvendt bare fordi vi har lik smak og like meninger(eller er enige om å være uenige.) Men jeg har da de jeg ikke følger, og de som ikke følger meg. Bryr meg ikke noe stort om det igrunn, jeg får jo uansett se hva de leser og oppdaterer osv. da bryr det ikke meg så mye at de ikke ser mitt. Det må jo være opp til dem.

Godt sagt! (3) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

Cecilie EllefsenBertyAnneWangFindusBjørg L.Oda Marie HGroIngunnHarald KCamillaRonnyNicolai Alexander StyveVibekeHegeRisRosOgKlagingLars MæhlumGeir SundetMette-MAud- HelenPiippokattaKirsten LundVanja SolemdalEgil StangelandElisabeth SveeMorten MüllerPär J ThorssonSissel ElisabethTine SundalAstrid PedersenCathrine PedersenBjørg Marit TinholtKarin BergHilde H HelsethEvaPer LundMonica CarlsenAnne Berit GrønbechMaikenBerit Rkrira