En perle av en bok, med korte, lekre og funklende essays. Du får lære om skrujernets og massasjestavens historie, oksen Ferdinands og dødens historie, Errol Flynn og det moderne begjærets historie...og mye mer.

Mange forfattere skriver historiske bøker, uten at det gjør dem historikere. Mange historikere forfatter bøker, men er forfattere bare i navnet. De bør og må leses med stor evne til tilgivelse, i kraft av de fakta de har å formidle. Jeg har lest mange slike.

Men det finnes et lite fåtall historikere som er forfattere i ordets aller beste betydning. Peter Englund må være en av de aller fremste av disse. Han omgås ordene med samme finesse som alle de lekre detaljene i hans fortellinger om det lille livet. Altså det lille livet som speiler den store historien, som gir den kjøtt og blod og mening.

Innledningen, "Stillhetens historie", er i seg selv verdt bokprisen. Der faller ordene lett som snefnugg en vinterlig ettermiddag, men etterlater deg med et helt nytt innblikk i lydens historie i by og bygd. Stillheten har, på sin side, alltid vært en illusjon...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Tor-Arne JensenIngvild SChristofer GabrielsenBjørg L.Barbro  KnudsenSynnøve H HoelHeidi HoltanHelge-Mikal HartvedtBerit B LieEileen BørresenHanneHelena EDaffy EnglundLeseberta_23Elin Fjellheimingar hTove Obrestad WøienMarianneNLesevimsaJulie StensethBeathe SolbergTone Maria JonassenTone HHanne Kvernmo RyeLinda NyrudEvaBjørg  FrøysaaKirsten LundDemeterReidun Anette AugustinVibekeHarald KVannflaskeConnieStig TAmanda AChristin SillibakkenCecilieAgnete M. HafskjoldIngeborg G