Jeg leser for tiden "Idioten" av Fjodor Dostojevskij, dvs jeg leser litt i den nå og da. Den er noe "tung" synes jeg, så jeg søkte litt rundt for å se andres meninger. Søkte opp boka på "finn en bok" her og ser at bla 1 "leser" og 1 "ønsker seg boka". Ja ja tenkte jeg. Ikke akkurat den mest populære boka for tiden, men men. Når jeg går inn på "1 leser", ventet jeg å se at ja der er jeg ja, hallo hallo. Men nei da. Der var 8 andre også gitt. Hei hei. På "1 ønsker seg boka" var det ikke mindre enn 22. Hallo igjen...alle sammen... Ganske populær bok likevel det her ja, eller? Noen som kan forklare "fenomenet", eller er det en feil i bokelskere.no, tro?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Dette er helt riktig, ofte er det et avvik mellom det tallet som står oppført som "leser" og "ønsker seg" og portrettlista som dukker opp når du klikker på tallene.

Den rent tekniske grunnen til dette er at vi kun tar med dem som har markert som "leser" og "ønsker seg" de siste tredve dager når vi regner ut hvor mange det dreier seg om.

Når man klikker på tallene, derimot, tar vi også med dem som har markert som "leser" og "ønsker seg" for mer enn 30 dager siden.

Bakgrunnen for at det ble gjort slik var at vi ville ha en viss bevegelse i listene over "leser" og "ønsker seg".

Hvis noen har markert at de leser en bok for to måneder siden, er vel dette ofte fordi de har begynt å lese noe annet, eller at de ikke har endret boka til "har lest".

Derfor valgte vi å fjerne eldre "tilstander" fra bøkene når vi skulle lage disse listene.

Når man klikker på lista over hvilke bokelskere som "leser" og "ønsker seg" følte vi allikevel det var mest riktig å liste opp alle, selv om det er et avvik mellom antallet på de to.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Aha, jeg forstår. Takk for god informasjon!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du er ikke den eneste som har oppdaget det. Det er litt forvirrende, hva er riktig tro?

Kos deg videre med "Idioten", det er en typisk Dostojevskij bok. Jeg har enda tilgode å lese ei dårlig bok fra hans forfatterskap.
Han er en av mine favorittforfattere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg  FrøysaaAnna Katharina MyklebustNabodamaMarianne  SkageIngunnJBjørg RistvedtToveandreas h. o.PirelliLars Johann MiljeHarald KPiippokattaingar hPär J ThorssonKirsten LundGodemineVannflaskeNina M. Haugan FinnsonTor Arne DahlAnne Lise JohannessenMads Leonard HolvikRufsetufsaElisabeth SveeJarmo LarsenKristine Louisemay britt FagertveitGroStig TKari FredriksensiljehusmorMarianneNMona HagenritaolineTone Maria JonassenDolly DuckSolveigVibekeGrete AastorpReadninggirl30Hilde H Helseth