Nr tre først ? Javel, jeg går altså ikke glipp av noe om jeg hopper over de to første bøkene. ! ? Men det er ikke rart at forfatteren klarer å produsere 6 bøker nokså kjapt , hvis han skriver om hver eneste lille detalj , som røykepauser. Da blir det jo som noen av disse såpeseriene som sendes på en del av disse tv kanalene. Serier som holder på i årevis uten at de kommer til poenget , eller uten at det skjer noe enn smådetaljer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Jeg ville begynt med nr.1 og tatt de kronologisk, de kan jo leses frittstående men hvorfor ikke lese dem i den rekkefølgen de er skrevet?

Min VELDIG subjektive mening er at 2 & 5 er best, andre halvpart av nr.1, ubehagelig. Nr. 3 likte jeg dårligst og første del av nr. 1 er kjedelig. There you have it (hehe)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Greit at det er forskjellige synspunkter på dette! Men jeg ville likt å få med meg barndommen hans først jeg da (og den er i bok nr.3). Barndomsopplevelser spiller jo stor rolle for hvem du blir når du er voksen. Hvis jeg hadde vært enda litt mer irritert over alle røykepausene i bok nr.1, så hadde jeg ikke giddet å lese flere. For jeg tok stadig meg selv i å tenke: - Kan han ikke gjøre noe annet enn å røyke? - Huff, for en tufs...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Røyken er jo nøye knyttet til imaget :-)

Jeg tror at hvis du sluntrer med rekkefølgen mister du små aha-opplevelser underveis. Før det er mye som skjer i nr.3 som kaster lyset tilbaket til de 2 foregående - så det var derfor, nå skjønner jeg osv.... Et puslespill som fylles ut underveis.

Starter du med 3ern blir det rett fram og t-skje hele veien, men det er jo selvfølgelig mulig å lese 3,4,1,5,2, (selv om jeg ikke ville gjort det.)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg stoppet jo nesten (men bare nesten) ved bok nr.1 fordi det var så irriterende med alle røykepausene.
I og med at jeg ikke ante noe som helst om forhistorien til KOK på forhånd, så ble bok nr.3 en innføring i hvem han var, hvor han vokste opp, familien, hvem han hadde rundt seg, miljøet og kulturen på stedet, - og dannet derfor mye av grunnlaget for alt som skjer i de andre bøkene. I tillegg handlet barndommen hans om steder i Norge som er velkjente for meg (jeg bodde i det samme området selv i akkurat de samme årene som han bodde der), slik at det blir som å "vandre på gamle, kjente stier".
Altså en meget subjektiv mening fra meg at bok nr.3 er den som er mest interessant og best skrevet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tja...
Jeg hengte meg iallfall opp i alle røykepausene hans, som jeg syntes var i meste laget, for å si det mildt.
Så jeg var litt i tvil om jeg skulle gå videre med bok nr.2. Men så er det jo slik at alt som skjer i bok 1, kommer fra noe som skjer i bok 2 og 3. Derfor blir det slik at nysgjerrigheten blir pirret, slik at man gjerne vil vite mer om hvordan alt dette henger sammen.
Du har nok rett i at det nesten kan sammenlignes med en såpeserie... ;)
Men så er det slik da, at man får jo det inntrykket at han er så dønn ærlig med alt han skriver. Og han utleverer seg selv og sitt eget liv mer enn han utleverer alle de andre som han skriver om i bøkene.

Etter de 5 bøkene har det vært godt med en laaang Knausepause. Jeg syns ikke det gjør noe om det er lenge til bok nr.6 kommer. Jeg håper at han kommer til noen gode konklusjoner i den boka (ellers har det vel ikke vært så mye vits i å skrive alle disse bøkene? - Vel, bortsett fra at han tjente grovt med penger på dem, da!), og ikke minst håper jeg at han slutter å røyke.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja , konklusjonen , kan bli det mest spennende av alle hans ord.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Hilde H HelsethCathrine PedersenKirsten LundAgnete M. HafskjoldTine SundalBeathe SolbergTjommiLene MBjørg Marit TinholtConnieToveJakob SæthrealpakkaPär J ThorssonHarald KSynnøve H HoelFindusEllen E. MartolDaffy EnglundMonica CarlsenIngunnJKarin BergIngeborg GEli HagelundGrete AastorpAkima MontgomeryNora FjelliAnniken RøilAliceInsaneBård StøreHeidiMathildeRonnyKjell F TislevollIngunn SOleMarit HåverstadFriskusenIreneleserJørgen N