Hvordan organiserer dere bokhyllene deres her inne? Hva kommer i hvilken bokhyller og åssen deles det opp.. Har sett at mange gjør det forskjellig og prøver og finne den letteste måten for meg osv. Hva finner dere lettest?? Og mest overskuelig eller hva det heter :) Eier dere alle bøkene i hyllene eller bare få av dem osv. Og hvordan skjelne?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 7 svar.

[ Slettet av bruker ]

Jeg har bokhyller for norske romaner, utenlandske romaner, norsk krim, utenlands krim, historie, fagbøker, dikt. Og så deler jeg bøkene inn i egne og lånte i tillegg. Dette fordi jeg synes det er litt kjekt å ha en oppdatert liste på de bøkene jeg selv eier. At jeg ikke har fullstendig liste over bøker jeg har lånt for bare står til. Denne oversikten har jeg ikke, så det er kun bøker jeg har lånt de siste årene som er ført inn.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her organiserer og kategoriserer hver og en akkurat som de selv lyster! Man kan kalle bokhyllene sine for akkurat det man vil. Det viktigste er at ditt system funker for akkurat deg!

Jeg ser at noen har meget spesielle navn på en del av bokhyllene sine. Selv sliter jeg litt med å plassere bøkene mine noen ganger, for noen bøker kan passe i flere forskjellige kategorier. Jeg har fremdeles en god del usorterte bøker som jeg ennå ikke har fått plassert.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jah.. tenkte bare kanskje folk hadde noen forslag til hva de syntes er mest overskueligt.. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Selv har jeg delt det op i noen kategorier som heter Dyr, Alternativt og Fantasy. Da dette er det jeg eier mest. Her kommer alle bøkene jeg eier innenfor de emnene.. Om jeg har lest dem eller ikke.

Deretter har jeg en gruppe som heter Skjønlitteratur og Faglitteratur, her kommer alt annet mix av de to typene. Igjen kun bøker som jeg eier selv, om jeg har lest dem eller ikke.

Gruppen nysgjerrig på er bøker jeg vil huske som jeg har sett her eller annet sted. Som jeg senere vil sjekke ut, men også bøker jeg ønsker meg. Altså bøker jeg ikke eier selv. Lånte bøker, er de bøkene jeg har lest men ikke eier, uansett sjanger.

Virker dette overskuelig? eller forslag til annen måte man kan gjøre :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg sorterer vel stort sett etter de "vanlige" litteratur kategoriene, noe allá det man kan finne på et bibliotek. Slik som "norske romaner", "oversatte romaner", "historie", "faglitteratur" osv.

Den "nysgjerrig på" kategorien bruker jeg også, men som emneord. For da kan jeg ha den i riktig bokhylle, fx hvis jeg var nysgjerrig på Kanusgård Min kamp 1, så ville jeg puttet den i bokhyllen "norske romaner", og lagt til emneordet "nysgjerrig på".

Det å kunne designere bøker man har lest som lånt eller eid har jeg også tenkt på. Jeg har sett det i andre virtuelle bokhyller på nettet, og savner det litt her. Ikke at det er noen stor greie.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Morsom bruk av "overskuelig";) Jeg legger alle bøker inn under sjanger uansett lånt eller eier. Siden jeg ikke skal selge bøkene mine eller driver noen form for utalånsvirksomhet er det ikke så viktig for meg om jeg eier eller ikke. Emneord er en tilleggsfunksjon som evt kan brukes til dette.

Mitt system er ikke så veldig avansert og jeg har ikke tenkt å endre så mye på det fremover, men dukker det opp noe jeg finner mer hensiktsmesseig og praktisk, er det bare å endre navn på hyllene.

Tror det er lurt å surfe litt rundt og ta en titt i på andres profiler, se hvordan de gjør det. Kanskje en greiere måte å få ideér på enn å vente på andres utredelser her:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

FriskusenBjørg  FrøysaaAnna Katharina MyklebustNabodamaMarianne  SkageIngunnJBjørg RistvedtToveandreas h. o.PirelliLars Johann MiljeHarald KPiippokattaingar hPär J ThorssonKirsten LundGodemineVannflaskeNina M. Haugan FinnsonTor Arne DahlAnne Lise JohannessenMads Leonard HolvikRufsetufsaElisabeth SveeJarmo LarsenKristine Louisemay britt FagertveitGroStig TKari FredriksensiljehusmorMarianneNMona HagenritaolineTone Maria JonassenDolly DuckSolveigVibekeGrete AastorpReadninggirl30