[ Slettet av bruker ]

Viser 3 svar.

Nei, for du må jo få inspirasjon fra et sted.. Uansett hva kommer det jo et sted fra. Ytterst sjeldent at man kommer på noe uten og ha sett/hørt eller lest det annet sted.. Ellers hadde det nok vært masse nye opfindelser på banen..

Men man må passe på ikke og kopiere for mye og ta inspirasjonen for direkte når man bruker det til sit eget.. For det kan jo skape problemer.. Det var jo masse media greier omkring de mente at Stephenie Meyer hadde herma etter LJ Smiths Vampire Diaries. Men i bunn og grunn er det jo mange bøker med det emne, så kunne jo vært fra andre også spørr du meg (men det er oftopic og en helt annen diskussion :P)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tror at mange forfattere får idéer til det de skriver både fra andre forfattere, egne opplevelser og traumer, ved å observere andre mennesker, alt som skjer rundt dem, fra nyheter/media, fra livet!
Men det er selvfølgelig en stor fordel å ha en god porsjon fantasi, og gjerne godt med humor også.

Så er det selvfølgelig lurt å lage sin egen "story" ut av det, slik at det ikke blir så lett å se hvor man har tatt idéene sine fra da... ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det kommer helt an på, mener jeg. Om en forfatter tar for mye fra et allerede eksisterende verk (for eksempel både handling, persongalleri og gjerne også språk), er det å stjele en annens åndsverk.

Men; det kan jo ikke være sånn at man ikke kan skrive om bror som dreper bror på grunn av sjalusi (Kain og Abel i Bibelen) eller et kjærestepar som tragisk tar sine liv (Shakespeares Romeo and Juliet), bare fordi en lignende historie er fortalt før? De fleste historier er på en måte allerede fortalt, fordi de historiene vi mennesker forteller/skriver omhandler mellommenneskelige forhold på en eller annen måte og menneskenes forhold til hverandre og omgivelsene har forandret seg svært lite de årene vi har skrevet og fortalt historier. Forfatterens oppgave er da å gi fortellingen en ny dimensjon, for eksempel gjennom språk, overraskende vendinger eller gjennom å få oss lesere til å se fortellingen i et nytt lys.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Sist sett

Sissel ElisabethKari FredriksenTheaNorahHelena ETrygve JakobsenDemeterIngunnHarald KAmanda AMarianne MStig TTherese HolmDaffy EnglundVidar RingstrømritaolineAnne-Stine Ruud HusevågRufsetufsaWenchePiippokattaMorten MüllerMads Leonard HolvikAndreas BurøsomniferumHanne Kvernmo RyeDagfinn JakobsenSynnøve H HoelTor-Arne JensenKirsten LundCarine OlsrødEli HagelundBjørg L.LailaEgil StangelandBertyAgnete M. HafskjoldSilje-Vera Wiik ValeEvaHeidi LTone Maria Jonassen