Er det noen som har tips om romaner fra/om universitetsmiljøer og forskning?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 14 svar.

Den fjerde regelen (Originaltittel: The rule of four) av Ian Caldwell og Dustin Thomason har handling i et universitetsmiljø.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Historikeren av Elizabeth Kostova faller vel delvis innenfor. Etter det jeg husker så sveiper handlingen forholdsvis ofte innom forskning, akademia o.l.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Spennende forslag - jeg har bodd i Romania hvor den 'egentlige' Dracula, Vlad Tsepes (spidderen), huserte på 1400-tallet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hovedpersonene i A.S. Byatts bok "Besettelse" er litteraturforskere, og boken handler om deres jakt på opplysninger om deres forskningsbjekter, - forfattere i victoriatidens England. Veldig artig og spennende lek med en omfattende kunnskap fra Byatts side!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, den er GOD. Den var min første 'sånn' roman - og fremdeles den jeg har likt best i denne sjangeren.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I "Syk pike" er hovedpersonen en ung biologistudent som genmodifiserer bakterier hun finner ute i naturen, med formål om "å redde verden". Boka er krim i grenselandet mellom forskning, miljø og terrorisme, der forfatteren viser hva man kan bruke genteknologi til og hvor enkelt det er å misbruke vitenskap.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Flott tips - som brakte forfatteren i kontakt med meg - gleder meg til å lese!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Francis Meyers lidenskap av Henrik H. Langeland. Den er utrolig fengslende å lese og ikke minst vittig:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her var det mange gode tips, Mykle, Langeland og Uri lest, og skal absolutt sjekke ut Dinosaurens fjær og boken om Henrietta Lacks. Er også interessert i romaner hvor forskeren er ute i felt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tar sjansen på å anbefale en bok jeg ikke har lest - "Dinosaurens fjær" av Sissel-Jo Gazan. Hørte om boken på radioen for et par år siden og fattet interesse for den. Oppfatter at dette både er en vitenskapelig triller (er fuglene etterkommere av dinosaurene) og en krim. Handlingen er lagt til et universitet. Fikk inntrykk av at forfatteren vet hva hun skriver om og dermed gir god innsikt også i den aktuelle vitenskapelige problemstillingen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vet ikke om det er litt vagt,men Agnar Mykles sangen om det røde rubin er jo en bok om studenten Ask Burlefot. Men forskningen kan være litt så som så, og om hva han studerer. Kvinner eller læring??

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Francis Meyers lidenskap" av Henrik Langeland.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helene Uri har en roman fra universitetsmiljø: "De beste blant oss". Den er ikke så dum...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg tror at "The Immortal Life of Henrietta Lacks" av Rebecca Skloot - overgår det meste innen denne sjangeren.

http://www.aftenposten.no/nyheter/article3735166.ece

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågMetteAlice NordliHelge-Mikal HartvedtHarald KFinn Arthur JohansenKarin BergKirsten LundTor-Arne JensenToveJan Arne NygaardEgil StangelandSilje BorvikBente L.Tine SundalTorill RevheimHeidi LCaroline Ekornes JohannessenBenediktesnurreVegardCathrine PedersenDaffy EnglundMarit HåverstadEli HagelundJan-Olav SelforsLinda RastenAnn EkerhovdCamillaDemetersomniferumPär J ThorssonGrete AastorpStine SevilhaugMangosaft45Synnøve H HoelBertyCecilieSissel ElisabethKine Selbekk Ottersen