Jeg må innrømme at jeg har vanskelig for å kaste terning. Jeg har forsøkt, men den faller utenfor bordet hele tiden. Og når jeg plukker den opp vet jeg liksom ikke hva jeg kan stole på. Neeei, dette er neimen ikke lett. Treer, firer, femmer? Var det en sekser den gang jeg leste den, men bare en toer idag, hvis jeg hadde lest den på nytt?
Hva med et 'enklere' system? - Verdt å lese. - Leste tross alt ut. - Kommer sikkert til å lese på nytt. - Kan med fordel gis bort.
osv. etc.
Viser 15 svar.
Jeg (og sikkert mange med meg) orker ikke å sette terningkast på alle bøkene sine. Det som nå inspirerer meg til iallfall å prøve, er at disse terningkastene danner utgangspunktet for «Anbefalte bøker».
Denne funksjonen vil bli slik at når man klikker på en bok man har likt eller mislikt, får man en liste over bøker som man sannsynligvis vil like.
Jo flere terningkast programmet har å jobbe med, desto bedre blir disse anbefalingene. Nå vil iallfall jeg begynne å kaste terning!
Det var en nyttig opplysning. Tilnå har jeg kun gitt karakter til favorittbøkene mine og til de jeg ikke likte, dvs topp- og bunnbøker.
Skal begynne å bli flinkere. Det er lettere når det har en misjon, slik som nå.
Ja, ikke sant. 3 valg hadde gjort det enklere; bunn, midten, topp. Eller nei, kanskje ikke. Og hadde vi fått det hadde vi sikkert ropt etter flere valg. Man blir liksom aldri fornøyd.
Jeg elsker å kaste terning! Etter å ha vært bokblogger lenge hvor jeg ikke bruker terning, har jeg nå de siste dagene boltret meg i terningkast på bøker. Og jeg synes det er ganske så enkelt. Seks til de bøkene som har festet seg hos meg for evig og alltid. Fem til de bøkene som gir meg en fantastisk opplevelse. Fire til de fleste bøker jeg liker. Tre til bøker jeg er i tvil om jeg synes var noe særlig. To og en til bøker som jeg gjesper av. Dette var selvsagt noe flåsete sagt, men likevel funker det. Jeg har tatt utgangspunkt i opplevelsen av boka den gangen jeg leste den. Jeg har feks. gitt Sagaen om Isfolket seks stjerner. Det er fordi det var mitt livs store leseopplevelse da jeg var 17 år. Hadde neppe tålt gjenlesning.
Man kan også bruke bokhyllene til å kategorisere. Jeg har laget en bokhylle som heter "skuffa!" - det er bøker som jeg hadde store forventninger til og som ikke innfridde. Jeg har en som heter noe sånt som "ikke helt min greie.." - der legger jeg bøker som jeg tror kanskje egentlig er bra, men som hadde lite å gi meg.
Når det er sagt så er terninger og kategoriseringer alltid forenklende. Jeg tar alltid utgangspunkt i min opplevelse av å lese en bok; subjektivt og herlig uproft.
Vi jobbet faktisk en stund med andre former for vurderinger enn terningkast.
Det første vi vurderte var et tredelt "fjes"-system.
Det neste var en slags skala fra en til ni kombinert med fjes. Slik så dette ut:
Til slutt endte vi opp med terningkast allikevel. En stor fordel med terningkast er at ingen trenger en forklaring på hvilken funksjon terningene har.
I tillegg kan man med terning lett vise gjennomsnittskarakter for boka, noe jeg personlig har mye nytte av.
fra det ene til det andre - får vi snaart paramentermåler som vil spå om vi vil like en bok eller ei?
Ja, men den trenger mer testing ennå. Foreløpig oppfører anbefalingene seg litt eksentrisk.
Hurra! Jeg gleder meg til denne funksjonen. :)
Disse tre fjesene likte jeg. Det hadde holdt for meg (uten tilleggskala). Jeg tror med sikkerhet jeg kan si om jeg synes en bok var 1) dårlig 2) grei nok 3) bra. I tillegg kan vi jo utdype med innlegg og kommentarer. Hvis jeg skal gå gjennom mine over 600 bøker her inne og gi alle karakter fra 1 til 6, så måtte jeg holde på en stund. Da vil jeg heller bruke tida på å lese. Derfor gidder jeg ikke. Bortsett fra favorittene mine. De har alle fått terningkast 6. Min anbefaling: Keep it simple. Da blir systemet brukt. :)
Tre fjes hadde passet meg utmerket for alle bøkene jeg har lest for noen år siden. Når bøkene nylig er lest, kan jeg lettere gradere dem på en 6-delt skala.
Jeg har heller ikke orket å kaste terning, men jeg kan jo prøve og se om det blir for kompilsert. Jeg kan jo lage mitt eget system: 1) for dårlig, 3) for grei nok og 5) for bra. Når en bok blir valgt som favoritt, kan den heller få en 6-er, men sekserne kan henge høyt.
Det er som med «når leste du boka». Jeg kunne tenkt meg å ha skrevet «på 70-tallet», men velger nå 1970 for alle bøkene jeg leste en gang på 70-tallet. Hvis jeg da gidder å skrive det inn! :)
Enig med deg og Jan. De tre fjesene hadde passet meg ypperlig. Det ville vært veldig lett å plassere bøkene innunder en av dem.
I dag gir jeg terningskast til topp-bøker og bunn-bøker.
Hmmmm, jo. Da har man i hvert fall utelukket 2 og 4 etter hva jeg kan skjønne. Det er da noe. Det blir som ovenfor små barn: "Vil du ha den, eller den?" Hvilket man helst ikke skal utsette dem for,- har jeg hørt. Vi barn skal altså ikke gis for mange valgmuligheter,- for tidlig i livet. Er det ikke sånn? Eller har jeg missforstått her også? Og har dette egentlig noe med dette å gjøre?