Kjære medbokelskere! Jeg må innrømme, motivet for å dele denne traileren er å ha noen å gråte, skratte og kjefte sammen med, ja, et muntert klagekollegium. Jeg anbefaler også de som ikke har lest boken å se traileren, da den er et glimrende eksempel på hvor langt en moderne adapsjon kan gå, hvor dypt man kan synke, for å tjene penger eller hva nå agendaen måtte være –– på litteraturens bekostning. Nåvel, den taler for seg selv, tror jeg.

Traileren for den nye Moby Dick-filmatiseringen (forøvrig ingen spoilere)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Ah, the Asylum. Filmselskapet som har spesialisert seg på å lage billigutgaver av mer kjente filmer og av bøker som tilhører public domain. Det er de som står bak klassikere som "Titanic II", "Mega Piranha", "Snakes on a Train", "AVH: Alien vs Hunter", "Allan Quatermain and the Temple of Skulls", "Death Racers", "Mega Shark vs Giant Octopus" osv...

Ikke bare kvalitet med andre ord.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hahaha! Dette er jo fantastisk.

Så lenge filmer som dette havner rett på video (som denne gjør) er det jo bare til å le av. Ingen fare for at denne filmen skal påvirke vår kollektive bevissthet om hva Moby Dick er.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Huff, fikk vondt i magen av det der.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jøss. Jeg liker både Moby Dick og en god ubåtfilm, men dette får meg nesten på gråten. Og jeg kjenner jeg har lyst til å se filmen, av ren pervers fascinasjon.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, slik er det: man finner nytelse i å bli irritert. Og denne filmen lover for bra til at man kan skygge unna den. Hm . . .

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Below the surface evil lurks" - hmm, no kjenner ikkje eg historia noko særleg, men eg hadde ikkje inntrykk av at kvalen var spessielt vond?

No fekk eg lyst å briefe litt med mitt favorittuttrykk på latin - "Balaenae nobis conservandae sunt!" (save the whales)..

Forøvrig ein meget dårleg trailer, men eg meinar no i det heile at actionfilmar er meiningslause og nokså tanketomme, berre så det skal vere sagt. "Dixi"..

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vi omtaler nå en av de mest gåtefulle skikkelsene i litteraturen, hehe, så jeg våger ikke gi noe bastant svar. Jeg har dog hørt Moby Dick tolket som et symbol på alt menneskeheten kjemper mot, alt fra det ukjente, til naturen, til skjebnen, til djevelen og til selveste Gud. Kanskje ikke ond, men ihvertfall en fiende. En linje: «The White Whale swam before him as the monomaniac incarnation of all those malicious agencies which some deep men feel eating in them.» . . .

Det vakre med romanen er at den kan bety så mangt. Noen mener endog at Ahab er skurken, skjønt jeg kom til å se på ham mer som en tragisk helt. ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg føler med deg! Det er virkelig helt utrolig at griske produsenter har greid å lage en action -action!! - film ut av dette verket.. Jeg gremmes!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Tove Obrestad WøienChristinaLinda RastenAnn Christinmay britt FagertveitLene AndresenHarald KAnniken LTanteMamieDemeterEllen E. MartolReidun Anette AugustinIngunn SBjørg L.Bjørg  FrøysaaReidun SvensliRune U. FurbergIna Elisabeth Bøgh VigreDinaEster SmgeVannflaskeSynnøve H HoelRufsetufsaKristine87EvaThearitaolineCamillaKarin BergBeathe SolbergelmeVariosaMarianne  SkageConnieAxelinaPiippokattaKarina HillestadEmil ChristiansenGunilla