Du skal lese ditt liv. Denne boka har eg hatt i bilen for lesing når eg ventar på noko eller nokon (så har eg lydbok når eg køyrer aleine og mp3-bøker til eg skal gå i butikkar og trene). Interessa mi for historia åt dei mange nordmennene som drog til USA og Canada er stor; her blir fakta kring utvandringane presenterte. Ei av tantene mine på farssida og mannen hennes var blant dei som gjekk gjennom portane på Ellis Island tidleg i 1920-åra for å bu og arbeide i Brooklyn. At hjartet stansa den dagen dei skulle dra heim att for godt, førti år etterpå, seier sitt. Ein slektning på morssida er kanskje blant dei mørke tala med utvandrarar, dei som ikkje kom med i offisielle statistikkar. Og Mørkhagen legg fram alt frå starten av vii Cleng Peerson, toppane i slutten av 1800-talet, nedgangen i mellomkrigsåra og sørlendingar i 1950-åra. Også utvandringa i skjønnlitteraturen er med - bra! Forfattaren har fått kritikk for ikkje å forske sjølvstendig, men leggje fram det andre har funne før, men riktig så gale synest eg ikkje at det er. Derfor ventar eg på framhaldet, om innvandringa.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Det er fascinerende å tenke på at hele 800.000 nordmenn emigrerte til USA. ⅓ av Norges befolkning den gangen. Har snart lest ut Ørkenen Sur og gleder meg til å begynne på denne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Interessant lesestoff. Hvem har ikke noen i slekta som har reist over.
Bror til min bestemor forsvant rett etter han kom "over there" derfor har jeg lyst til å se nærmere på denne boka. Det er ikke langt fra alle som levde et vellykket liv, mange gikk til grunne slik som i denne boka
Har du eller andre her inne lest denne boka her?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har veldig lyst til å lese den boka. Se den andre siden av medaljen. Trodde den sto på ønskelisten min, men nå gjør den i hvert fall det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Selv er jeg født i Montreal, Canada - da mine foreldre oppholdt seg der i noen år (for å betale ned studiegjelde, legge opp penger, samt få praksis som det var skralt med i Norge etter krigen). Har mange slektninger i USA.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei, ikkje ennå. Å, så mange bøker ein skulle ha lese ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, eg har berre lese OM ho. Slektningane mine klarte seg visst betre enn desse her. Eg kjenner David Mauk, som har forska ein del på miljøet i Brooklyn. Mykje ein skulle ha teke fatt i.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boka Ørkenen Sur forteller om den norske uteliggerkolonien i Brooklyn. Ikke alle det gikk like bra for dessverre...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for tipset!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bare hyggelig :O)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Karin BergBenedikteLilleviHarald Kkjell kNorahBoktimmyAnita NessTralteHildaingar hEli HagelundElin FjellheimLiva DelirKaren RamsvikBjørg L.Anna-PiaAndreas BokleserOda Marie HLesevimsaTorill Elisabeth RevheimKaren PatriciaTina UnderhaugKay NilsenVibekeJostein RøysetRuneAnniken LIngunn SAnniken RøilHarald AndersenRonnyVannflaskeKristin F. JørgensenTrine S. AustbøBjørn  BakkenTanteMamieSunniva83MarteLene Andresen