En fin bok som skildrer Cuba før og etter revolusjonen på en god måte, men det er ikke vanskelig å forstå at tastaturet er ført av en eksilcubaner som er sterkt kritisk til Castro-regimet.

Boka starter med å beskrive familielivet til en cubansk familie før revolusjonen. Det er her man skal legge merke til at familien er ganske velstående. Blant annet så er familiens far bankmann. Man skal huske på at det var disse velstående familiene i Havana som hadde mest å tape på revolusjonen. De ble fratatt alt som var av eiendom og gitt til staten.

Det var bøndene som støttet Castro. De hjalp ham med å vinne revolusjonen og senere også støttet hans regime. Hensikten var å viske ut det sterke skillet mellom rike og fattige på Cuba. Fordrive den amerikanske kapitalismen og den korrupte president Batista. Dette synet klarer boka ikke å formidle, men fokuserer kun på alt det negative revolusjonen hadde med seg.

Samartin skildrer Cuba meget bra, og man kan nærmeste lukte sigarlukten, saltvannet og eksosen fra de digre amerikanske bilene fra 50-tallet når hun skriver.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Vel, dette er boka valgt i bokklubben min. Jeg har lest den før, og likte godt skildringene og følte at jeg var der. Slutten holdt vel ikke samme nivå som resten, men absolutt en bok som mange vil like

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Turid KjendlieVioleta JakobsenHarald KsomniferumPiippokattaStig TKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienNina