Er det noen som kjenner en bok av ham som handler om en gutt med tett nese som kan lese folks tanker? Når han blir helbredet for nesen, forsvinner evnen til tankelesning. Selv har jeg problemer med bihulene og har aldri lest Salman Rushdie, så jeg tenkte dette var en fin start for meg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 12 svar.

Kan ikke huske noen tette neser i Trollkvinnen fra Firenze, men fantastisk bok! Merkelige hendelser og historier, lukter, smaker og farger i et glitrende, nesten forsiret språk. Leter etter ordet her nå... språket, og historien også, er som et filigrans-arbeid, ren nytelse!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Er ikke helt sikker, han har to bøker om barn, Midnattbarn og Harun og historiens hav. Midnattsbarn handler om et barn med magiske evner, men vet ikke om det er den du er ute etter. Har ikke lest dem, bare lest om dem. Av Rushdie har jeg lest Sataniske vers og Jaguarens smil. Bra bøker, og jeg burde lese fler av ham,men det er så mange bøker som skal leses,så det har vel noe med prioteringer å gjøre...:D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jo, jeg vil tro at det er Midnattsbarn hun mener. Den handler mye om den nesa som blir tett...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei! Jeg vet ikke hvilken bok dette er, men vil gjerne anbefale en annen bok. "Harun og historienes hav" er en liten perle av en fabel. Harun er en liten gutt som vokser opp med faren og moren sin. Faren er en stor historieforteller, men da moren forlater dem, mister han evnen til å fortelle historier. Harun drar ut på en eventyrlig ferd for å hjelpe faren med å få tilbake denne evnen. Boka er lettlest, men full av forellerglede! Den var mitt første møte med Salman Rushdie - har fortsatt til gode å lese noen andre av bøkene hans, men de står i hylla og venter :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Midnattsbarn.
Anbefales!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk, Norah, og takk dere andre! Jeg har fått revitalisert mitt Deichmann-medlemsskap etter at man kan gå på nett og bestille, og nå skal jeg straks få tak i Midnattsbarn! God søndag ønskes alle!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Midnattsbarn er en forunderlig fabel om de indiske "frihetsbarna" som blir født i den første timen etter Indias uavhengighet. De blir tilbedt og hyllet som helt spesielle barn, og man tror at de har overnaturlige evner. Salman Rushdie lar oss følge spesielt mye to av disse barna, og den ene av disse er "han med den tette nesa": Saleem.
Den handler i stor grad også om Indias historie.
Boka kan være litt tung å komme i gang med, men holder du ut de innledende sidene, så blir du etter hvert fanget av midnattsbarnas rike.
Lykke til!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei Norah, jeg er igang og synes ikke det var tungt, jeg hadde faktisk fra første side den der deilige følelsen av å ha fått tak i en stor roman. Nyter! Ha en god weekend!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så flott da! Kos deg med midnattsbarna.
God weekend til deg også! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har vært i India, så interessen er der, jeg skal holde ut.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Salman Rushdie skriver jo også mye om politikk og religion i sine bøker, - han fletter det inn i handlingen, - og det er lærerikt syns jeg. India er et fantastisk spennende og fargerikt land. Heldige du som har vært der. Det er min drøm: å få reise dit en dag, og helst oppholde meg der over lengre tid, så jeg får anledning til å bli godt kjent med dette merkelige og mangefasetterte landet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

India er fantastisk, og også et sjokk. Jeg glemmer aldri alle menneskene som er overalt og som går så tett på, ikke slik at jeg følte meg truet med at noen ville meg vondt, men at de hadde helt andre kroppslige grenser enn jeg selv, og selvfølgelig et helt annet og mer strevsomt liv. Samtidig har man følelsen av å være i en riktig gammel kultur. Du kommer nok ditt en dag!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

mgePiippokattaWencheAnne-Stine Ruud HusevågDressmyshelfEllen E. MartolRisRosOgKlagingMarit HåverstadLisbeth Marie UvaagReidun Anette AugustinHarald KBeathe SolbergAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBjørn SturødTheaAnn ChristinPilarisKjerstiVigdis VoldCathrine PedersenTanteMamieSolveigTove Obrestad WøienAvaAnne Berit GrønbechMarianne  SkageGrete AastorpMartinMorten BolstadJan-Olav SelforsHeidiIngeborg GLeseaaseTonje SivertsenJakob SæthreGro-Anita RoenKirsten LundStig THanne Kvernmo RyeAndreas HesselbergTove