Spennende fortellling. Får fortsatt litt grøss i kroppen når jeg tenker på denne fortellingen, selv om det er mange år siden jeg leste den. Flott skrevet av en mesterforfatter som virkelig kan beskrive menneskers indre liv og hvordan spenninger ligger latent i mellom folk som er avhengige av hverandre. Her er det ikke bare fryd og gammen nei :-))

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Vårnatt av Tarjei Vesaas kom ut i 1954 og er en fin liten fortelling hvor historien foregår i løpet av en eneste natt. 14 år gamle Hallstein og hans storesøster Sissel er hjemme aleine når det plutselig banker på døren og de må huse en fremmed familie. En familie i nød og med mange konflikter seg i mellom som søskenparet blir dratt inn i. I løpet av denne natta får søskenparet oppleve sider ved voksenlivet som tilnå har vært ukjent for dem.

Historien blir fortalt gjennom Hallstein og Vesaas viser at han er en mester i formidle tanker og følelser hos unge mennesker. Romanen er lettlest, men har dybde og flere paralell historier mellom linjene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Ingeborg GLisbeth Marie UvaagHarald AndersenDolly DuckHarald KMarit MogstadPer Åge SerigstadIngunn SKirsten LundMads Leonard HolvikMarthe LandsemIris ElisaReadninggirl30Julie StensethalpakkaGunn DuaasEllen E. MartolPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeKjersti SGrete AastorpAmanda AChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne M