Jeg vil gjerne høre andres mening om hvilken bok de mener er den beste de har lest. Personlig velger jeg "Det Utrolige Døgnet" av Bjørn Bjørnsen. Jeg velger den fordi den er konsentrert om det første døgenet av tyskernes invasjon av vårt land. Den er meget godt og lett skrevet, og meget lærerik. Boka har alt - til og med en underfundig humor. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har lest partier av boka - man blir liksom aldri ferdig med den.

Raimon Kveithau

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 22 svar.

[ Slettet av bruker ]

Hitchhiker's Guide to the Galaxy-bokserien, vil jeg tro.. o-o

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Og under hvilken identitet leste De den?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg forstår ikke hva du spør om? Raimon Kveithau

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Be meg sette opp liste over 10 bøker, 20 bøker eller 50 så kan jeg nevne i fleng, men EN, nei det klarer jeg ikke. Når man leser så mange bøker, bøker som oftest er plukket ut med stor omhu så er det rett og slett umulig. Som andre sier her så er det forskjellige grunner til at en bok blir en favorittbok.
Det kan være en bok jeg lærte noe av, en krimbok som fikk hårene til å reise seg, en roman som var så velskrive at man undres over at noen kan ha et så stort skrivetalent. Det kan være en bok som er gitt i gave av en som betyr så mye for meg at man rett og slett elsker boka av den grunn.
Listen over grunner til at akkurat den boka blir en favorttbok er like lang som det listen over favorittbøker er : )
Bare for å komme med noe så kan jeg jo si at jeg er fan av Ibsen, Irving, Nygårdshaug, samt mange andre også : )

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg tror jeg må si Les Miserables, det er ikke den beste, men en av de beste! Det som allikevel får meg til å nevne denne fremfor andre er at den var utfordrene. Sider måtte leses opptil 5 ganger før jeg forstod hele sammenhengen (leste den på engelsk). Men for meg var dette noe av moroa, jeg liker å bli utfordret når jeg leser. I tillegg er denne boka utrolig spennende, fin, trist osv. Den har litt av alt og det er en bok jeg aldri kommer til å glemme!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er som AnjaE og Norah sier, det er nesten umulig og velge en spesiell bok. For meg er det mange som er "best" men selvfølgelig er det noen som har satt mer spor enn andre.
Jeg må si at Fjodor Dostojevskij har forfattet bøker som står som en bauta hos meg og mange andre. Det er vanskelig å peke på en bestemt bok men "Forbrytelser og straff" og selvfølgelig "Opptegnelser fra et kjellerdyp" er bøker som jeg aldri glemmer. Det er bøker som er ganske så annerledes fra mange andre romaner.
Mange "giganter" av andre verdenskjente forfattere har tydelig lest hans bøker og må ha blitt inspirert og begeistret og at det resulterte i ideer i forhold til eget forfatterskap.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

For meg er det komplett umulig å peke på en spesiell bok og si at ”denne er den aller beste jeg har lest!”. Grunnen er slett ikke at jeg ikke vet hva jeg liker eller at jeg ikke reflekterer over det jeg leser, det dreier seg heller om at mine favoritter ofte endrer seg etter dagshumør og ting som har skjedd meg eller opptatt meg i det siste. Noen bøker kan være favoritter fordi de ga meg en heseblesende og fantastisk leseopplevelse, andre har jeg kjære minner om fordi de hadde i seg ekko fra mitt eget liv, atter andre vender jeg tilbake til år etter år….

Om gjenlesning av boka skal være det viktigste kriteriet, står Much ado about nothing av Shakespeare høyt i kurs. Det er ett eller annet ved dialogen mellom Beatrice og Benedick som appellerer til meg, et slags ideal om du vil. Hvem vil vel ikke utfordres av sin partner i kjærlighet, samtidig som man føler seg likeverdig? Humoren i stykket er prikken over i’en. Uansett humør eller livssituasjon; dette skuespillet er god litteratur. Men; skulle jeg svare på dette spørsmålet i morgen, er det mulig svaret ville vært et annet…

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Vet hva du mener. Det er helt umulig å velge én ut av så mange! Særlig hvis man leser mange forskjellige sjangre siden det er mange bøker som rett og slett ikke kan sammenlignes. Jeg kan godt annbefale og tipse, men å velge ÉN favoritt tror jeg ikke jeg klarer :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg syns det er like vanskelig å plukke ut bare en bestemt bok som den aller beste boka jeg har lest av alle de bøkene jeg har lest i årenes løp. Det blir umulig.
For det er nettopp som du sier her, Anja, at det kommer veldig an på humør, sinnsstemning og livsfase, hva som fenger og gjør inntrykk, hva som gir meg noe spesielt og hva som ikke gjør det.
Jeg liker å lese mye forskjellig, og noen ganger er jeg midt inni en krimfase, andre ganger i en biografisk fase, historisk fase, eller en mer fabel/eventyr-fase, - det er så mange bøker som har gjort inntrykk på meg gjennom livet, - skal jeg trekke fram en eneste spesiell bok her, - det blir vanskelig...
- Men jeg pleier å si at "Lille Tre" av Forrest Carter er en av de nydeligste og mest rørende små bøkene jeg har lest, og at den digre klossen av ei bok "En passende ung mann" av Vikram Seth er en av de som det var mest vanskelig å legge fra seg mens jeg leste den, og som også ga meg en slags sorgreaksjon da jeg var ferdig.
De historiske romanene til Sigrid Undset har en stor plass i hjertet mitt, og det samme har bøkene til flere andre norske forfattere. - Og det er så mange mange andre...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den beste boka jeg har lest på det siste er nok Host av Stephenie Meyer.. Men generelt lever jeg meg utrolig mye inn i bøker, som gjør at de ofte blir litt bedre.. :) Fordi jeg kan komme til og sitte og gråte, le osv..

Den sorte dolks brorskap er også en serie jeg virkelig ble grepet av :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den boka kjøpte jeg da den kom ut første gang. Jeg har også lest den flere ganger gjennom årene, og hadde faktisk planer om å ta den fram igjen snart. En av mine beste leseropplevelser var da jeg leste De elendige av Viktor Hugo første gang. Den har jeg til nå lest tre ganger og har planer om å få meg den på CD også. Kjekt å ha på en lengre reise.Likte pgså veldig godt Damekupeen (om en togreise i India.)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den har jeg nettopp fått kjøpt på loppemarkedet på biblioteket. Hvis den er så bra som du sier skal jeg starte på den ganske snart. Ellers så er det vanskelig å plukke ut en bok av mange som er den beste jeg har lest. Men jeg tror at Gulldronning, Perledronning av Margaret Skjelbred er en som berørte meg veldig dypt. Siden jeg har hatt en morfar som betød all verden for meg også. :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gulldronning, Perledronning er en nydelig og gripende bok, enig med deg der.
Man trenger ikke å ha hatt en morfar som har betydd mye for seg for å bli berørt av den boka...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er så enig. Boka grep meg veldig da jeg leste den for 3-4 år siden (tror jeg..). Nå ligger den på nattbordet igjen. Jeg tror jeg gikk glipp av enkelte ting ved første lesing, så nu gleder jeg med til gjensynet!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, dette er ei bok som godt kan leses flere ganger. Du vil helt sikkert oppleve at du blir grepet på nytt, og at kanskje deler av boka gjør inntrykk på deg på en litt annen måte enn den gjorde sist du leste den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei helt klart ikke. Men det setter igang noen tanker, og får ihverfall meg til å tenke på morfaren min og alt vi gjorde sammen og hvor stor innflytelse han har hatt på livet mitt. Han lærte meg veldig tidlig om livet og om å takle motgang med styrke og medgang med glede. Og ikke minst. Margaret Skjelbred er en flott og varm dame. Jeg traff henne på biblioteket i Rygge der hun fortalte om seg selv og sin måte å skrive på. Det var en uforglemmlig kveld. Men som du sier, man trenger ikke å hatt en morfar for å like Gulldronning, Perledronning, det er jeg helt enig i. :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nest beste bok jeg har lest er "Edvard Munch Nærbilde av et geni." Forfatterer: Rolf Stenersen. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har lest partier på nytt i den. Den er da også kjent for å være noe utenom det vanlige. Raimon Kveithau

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har ikke lest den du nevner her. Men jeg har lest "Historien om Edvard Munch" av Ketil Bjørnstad. Den er også godt skrevet.
Det kunne forresten være morsomt å lese begge, for å sammenligne dem med hverandre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for tips, det er også en bok å legge på minnet. Det er bare så mange bøker som skal leses og så liten tid......skulle hatt enda et liv slik at en fikk lest alle de bøkene en ikke rakk i det første...........:D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaTove Obrestad WøienKirsten LundTralteSissel ElisabethKari FredriksenTheaNorahHelena ETrygve JakobsenDemeterIngunnHarald KAmanda AMarianne MStig TTherese HolmDaffy EnglundVidar RingstrømritaolineAnne-Stine Ruud HusevågRufsetufsaWencheMorten MüllerMads Leonard HolvikAndreas BurøsomniferumHanne Kvernmo RyeDagfinn JakobsenSynnøve H HoelTor-Arne JensenCarine OlsrødEli HagelundBjørg L.LailaEgil StangelandBertyAgnete M. HafskjoldSilje-Vera Wiik ValeEva