Forlagshuset Bokvennen, Vidarforlaget og Transit åpner dørene sine til et ekslusivt julemarked, lørdag 4. desember, kl. 10 - 20, Universitetsgaten 14, 3. etasje.

I hyllene har vi norsk skjønnlitteratur, oversatt litteratur, dikt og gjendikninger, dramatekster, filosofi, antologier, barne- og ungdomsklassikere, Bokvennen Litterært Magasin, tidsskriftet Personae, flere gode unike bokpakke osv og osv.

Arrangement under julemarkedet

10:00 Dørene åpnes. Litterært marked starter.

12:00 Åpning av dagens luke i Bokvennens julekalender.

Fyll din ventetid med årets titler fra Bokvennen, Vidarforlaget og Transit. I perioden 1. desember - 24. desember, bedre kjent som adventstiden, vil forlagshuset BVT gi deg en bokgave.

Hver dag i adventstiden vil en heldig mottaker få en bok fra årets katalog. Bak hver luke skjuler det seg en bokhandel som har et eksemplar å gi til nettopp deg.

Førstemann til bokhandelen!

12:30 Åpning av dagens luke i Bokvennens julenøtter hos Bokelskere.no

Hver dag i perioden 1. – 24. desember legger jeg ut et spørsmål som du enkelt kan finne svaret på på vår nettside: www.bokvennen.no. Hver dag trekker jeg en vinner blant de som har svart riktig. Vinneren får en bok i posten. Fritt tilsendt.

Det er en ny bok og nye vinnersjanser hver dag, så her gjelder det å følge med!

13:00 Lansering av Vårt daglege brød. Kornets kulturhistorie.

Åsmund Bjørnstad er professor i planteforedling ved Universitetet for Miljø og Biovitenskap på Ås. Hans faglige forfatterskap omfatter bl.a. ei populærvitenskaplig bok for ungdom, Korn – frå steinalder til genalder. Han har dessuten skrevet fire diktsamlinger og fire gjendiktinger av tysk og engelsk poesi.

Han er disse dager aktuell med boken Vårt dagelege brød. Kornets kulturhistorie. Han vil presentere boken og vi ser fram til å lansere boken sammen med ham.

14:00 Krabbeskipet av Takiji Kobayashi

Krabbeskipet er en japansk proletarroman fra 1929 som igjen er blitt særdeles aktuell. Boken har fått en voldsom renessanse i Japan: dagens arbeidere kjenner seg igjen i de umenneskelige forholdene Kobayashi beskriver. Møt Magne Tørring, som har oversatt romanen til norsk. Magne Tørring har blant annet oversatt Hakuri Murakami fra japansk til norsk.

16:00 Lansering av Mesteren av fra La Mancha.

Morten Claussen foretar i dette omfattende essayet en nærlesning av romanen. Tro mot Theodor W. Adornos tanke om at man bare kan skrive kunstnerisk om kunsten, viser Claussen vei gjennom den barokke labyrinten som Don Quijote er.

Innvevd i essayet finnes en romanlignende jeg-fortelling om Spanias historie fra Cervantes’ tid og frem til i dag, en fortelling som bærer bud om en mulig fremtid for romansjangeren.

Morten Claussen har tidligere utgitt syv romaner, samt essays om en rekke sentrale forfattere, blant annet Laurence Sterne, Oscar Wilde, James Joyce, Franz Kafka, Thomas Mann og Samuel Beckett.

Møt forfatteren og bli med på lanseringen av boken.

18:00 Lansering av Nye legender av Robert Graves.

I Robrt Graves’ poesi møter vi eksentrikeren på hans egne premisser. Her lyder en stemme som er autoritativ og stødig, og hvis poetiske tale gjenspeiler individets mangfoldige fasetter.

I denne første fyldige presentasjonen av Graves’ dikt på norsk, er det lagt vekt på å vise bredden i dette bemerkelsesverdige forfatterskapet. Møt gjendikteren Ulrik Farestad som debuterer som gjendikter.

Vi feirer denne begivenheten med en lansering av boken.

Følg med for mer info om litterært arrangement under julemarkedet.

Velkommen skal du være!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 16 svar.

Nå er endelig arrangementet under Bokvennens julemarkedet spikret!

Skal si den satt langt inne. Men den som venter på noe godt...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da møtes vi kanskje - flere av oss bokelskere, kanskje uten en gang å vite om hverandre!
Hadde vært artig å treffe dere på Bokvennens julemarked lørdag 4. desember.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Helt enig, jeg kommer til å legge fram et lite skjema for hvordan dere fant fram til oss. Jeg kjenner jeg meg rett kommer jeg sikkert til å spørre om du er en bokelsker!

Håper å se så mange som mulig. Håper på å lage god førjulstemning.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gleder meg som en unge .Mangler bare julenissen!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kommer det noen godsaker til salg på nettet? Det er jo noen av oss som ikke bor i Oslo. Fint om vi kunne få et innblikk i alt det ekslusive og bidra med noen kroner.

Bare en tanke...:D :D

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En god tanke. Mer av det gode kommer på en ny nettside.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så spennende!!! :D

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hvor?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Universitetsgaten 14, Oslo, 3. etg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tar en råsjangs og tipper i deres lokaler i Universitetsgaten 14. Jeg tror kanskje det er fasdaen på den adressen som er profilbildet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Din råsjangs var midt i blinken!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

(Det med 'råsjangs' var kanskje bittelitte granne ironisk)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skjønte det, det var likevel hyggelig at du informerte det om det jeg unnlot å gjøre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette høres spennende og artig! Kommer det mer info her på bokelskere?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det kommer mer info når programmet er spikret!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så mye kan jeg si: dørene åpner kl.10!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Bjørn BakkenAstrid Terese Bjorland SkjeggerudRandiATine SundalPiippokattaNina GHanne Kvernmo RyeGro-Anita RoenGunillaHeidiCamillaRos-Mariknut erikTrineWenche VargasIngunn SKirsten LundReidun SvensliHarald KCatrine Olsen ArnesenSiv ÅrdalCaritaIreneleserBeathe SolbergAnne Beth Amdal VoldSigrid Blytt TøsdalKaren PatriciaIngeborg GTorill RevheimRoger MartinsenAnne-Stine Ruud HusevågEmil ChristiansenHilde H HelsethBård StøreNinaBerit RHilde Merete GjessingDinaMajsenKaramasov11