En historisk roman om Richard I av England og hans korstog til Jerusalem og krig mot Saladin. Meget velskrevet og godt fortalt bok.Usentimental,nærmest sagastil innimellom, men leseren får også innblikk i Richards tanker, både hans fanatiske overbevisning om at Gud er med ham, og etterhvert også hans nagende tvil. Er Saladin likevel et menneske som Gud har planer med? En universell roman på mange plan. Synes den var overbevisende og troverdig. I forhold til Steens tidligere romaner topper nok ikke denne lista, men det er en god bok som anbefales fordi den er bra skrevet og har et interessant tema.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Thorvald Steen var idag i Oppegård Seniorakademi og holdt et drivende godt foredrag om disse to heltene. Han fortalte at han har brukt seks og et halvt år på stoffet og at resultatet var et bilde Rihard Løvehjerte og hans bedrifter som virker basert på særdeles solide kunnskaper og som på mange måter strider med gjengs historieoppfatning. Bl.a. er det Steens oppfatning at Løvehjerte ikke gjenerobret Jerusalem og at han slett ikke er sikker på om han traff Saladin. Han tegner et fascinerende bilde av Løvehjertes mor og av en tid som hadde liten sans for nyanser i forholdet mellom vantro og den eneste rette tro. Jeg gleder meg til å lese boka !

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Eg har lese boka. Du kan glede deg:) Eg skulle ønska eg hadde kunne vore og hørt Steen sitt foredrag. Han gir eit interessant bilde av Richard Løvehjerte.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Reidun SvensliAmanda AAgnete M. HafskjoldHanneEster SKirsten LundReidun GranberggretemorAud Merete RambølAnne-Stine Ruud HusevågHarald KLailaRonnyAnniken RøilPiippokattaTheaAstrid Terese Bjorland SkjeggerudNicolai Alexander StyveVariosaIngunn SVigdis VoldEli HagelundedgeofawordsiljehusmorTone SundlandFarfalleLinnDemeterGodemineMorten MüllerMarit HåverstadTone Maria JonassenPirelliSynnøve H HoelKorianderNinaChristofer GabrielsenNorahCarine OlsrødNtothea