Og dette var det jeg syntes om filmatiseringen, først skrevet inn under bok-diskusjonen:

Jeg synes filmen var skuffende! Personene/castingen var helt "feil" etter min oppfatning, og det gnistret ikke mellom dem, slik det burde gjort for at man skulle fått forståelse for det som skjedde! Men her er det kanskje flere meninger? ;-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Er faktisk helt enig med deg,det ble en skuffelse å se den episoden.Jeg har også dannet meg mange bilder i hodet av personene,og dem stemmer ikke med filmen og da blir det litt vanskelig. Særlig ble jeg skuffet over grev Vronsij's karakter.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er enig i at filmen ikke kan måle seg med boken, men det er jo ikke så ofte en filmatisering av en bok er bedre enn selve boken.
Jeg liker boken så godt at for meg er filmen bare med på å vekke minner om historien og de karakterene den inneholder.
Når jeg ser filmen så har jeg hele tiden bokversjonen i tankene, så jeg er ikke skuffet over filmen :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er farlig å gå i gang med å filme et slikt verk som mange har et forhold til.
Kanskje det hadde vært bedre med en russisk tolkning og russiske skuespillere.
Jeg synest det ble litt for mye engelsk tåke og mørke til å se både kroppsspråk og ansiktsutrykk til skuespillerne i disse så følelseladede bøkene filmen er basert på :) Men for all del, jeg skal selvfølgelig følge med i neste episode også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg synes filmen er meget lovende. For meg stemte i grunnen skuespillerne - med unntak av Vronskij. Han ble for grunn synes jeg, og det så pass at det påvirker min tro på hans og Annas kjærlighet. Jeg håper han kommer seg etter hvert!

Jeg har tidligere sett en filmatisering med Vivian Leigh i hovedrollen som Anna Karenina. Hun ble for melodramatisk etter min smak. Og han som spilte grev Vronskij stemte heller ikke da for mitt vedkommende.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Huff, det er så vanskelig å se boka filmatisert når jeg er så betatt av boka. For min del må nok denne episoden synke litt inn. Enig med deg ang Vronskij, han så litt mimikkløs ut, men men gleder meg til neste episode.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Høres bra ut, jeg får prøve å huske det neste opptaket også da...for da er jeg i Oslo. Filmen med Vivian Leigh erindrer jeg å ha sett ja...men det er veldig lenge siden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har ikke lest boken, men ble likevel skuffet. Kan aldri tenke meg at Tolstoi behandler disse temaene så lettvindt og overfladisk. Men slik må det vel bli når store verker filmatiseres.
Da er jeg glad for at jeg reiser til Italia fredag - og ikke får sett neste episode! Tar fatt på boken når jeg får anledning til det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, du gjør sikkert rett i å foretrekke boken...eventuelle filmer ser jeg alltid på som et lite "sidesprang-supplement".

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Karin  JensenTrude OmaAnne-Stine Ruud HusevågMetteAlice NordliHelge-Mikal HartvedtHarald KFinn Arthur JohansenKarin BergKirsten LundTor-Arne JensenToveJan Arne NygaardEgil StangelandSilje BorvikBente L.Tine SundalTorill RevheimHeidi LCaroline Ekornes JohannessenBenediktesnurreVegardCathrine PedersenDaffy EnglundMarit HåverstadEli HagelundJan-Olav SelforsLinda RastenAnn EkerhovdCamillaDemetersomniferumPär J ThorssonGrete AastorpStine SevilhaugMangosaft45Synnøve H HoelBertyCecilie