Hvilken bok tar du med deg da?

Jeg griper tak i en bok på øverste hylle, en svær bok med franske dikt (heldigvis er alle diktene både på fransk og engelsk). Tror jeg har en spesiell tilknytning til boken fordi jeg dro den med meg gatelangs gjennom Paris en hel dag.

Jeg liker å lese diktene høyt på fransk for meg selv, selv om jeg ikke skjønner bæret, bare fordi jeg liker lyden av meg selv som franskmann. Er det corny? You bet!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 19 svar.

Da jeg leste denne tråden forstod jeg at jeg muligens er mer en bokliker enn elsker. Hadde ikke vurdert å ta meg en bok hvis det brant. Ungene først, kaninen og ut. Det er snakk om få minutter før et hus er overtent og jeg ofrer ikke livet for noe dødt. Håper jeg ikke ekskluderes av den grunn?

Hadde problemstillingen vært at en måtte velge bare en bok fra bokhylla som et ultimatum hadde jeg ikke visst hvilken jeg skulle velge. Har en førsteutgave av Markens grøde, kanskje den er verdt noe?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Filledukke" - helt klart. Gustav Lorentzens sterke historie om sin kones barndom har satt dype spor i meg fordi jeg kjenner meg så godt igjen. Den sier alt om å være annerledes, møte utfordringer og fordommer som barn skal slippe, men ikke kan unngå. En bok jeg vokste veldig på.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Øhh...jeg hadde nok endt opp med å brent inne skjønner jeg...desutten hvis jeg likevel kommer meg til bokhylla mi(den står litt dumt til) før jeg må ut, så er det da vel enkelt nok å ta med både 2 og 3 bøker i slengen. Men så klart det vet du jo...det var jo bare et scenario for å finne ut hvilken bok man setter høyest. Alle bøkene mine kan igrunn erstattes, det må nok litt mer arbeid til for å få tak i noen i forhold til andre, men det lar seg gjøre. Men en som betyr mye, og som i å for seg faktisk er uerstattelig når jeg tenker meg om, er en gammel barnebok jeg fikk av min mormor; "Petter og skøyestrekene hans." Ellers så vurderte jeg å skulle ta med meg faktaboka "Leonardo da Vinci Notatbøker"

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Siden alle bøkene mine har fått plass i en ekstra stor eske og jeg nett så vidt klarer å løfte den, skulle jeg nok grepet et brannslukkingsapparat og kjempet mot flammene mens jeg slepte alle bøkene ut.

Men om jeg måtte velge en hadde det nok blitt Don Quijote, for etter å ha sett resten av samlingen brenne i stykker hadde jeg nok trengt meg en god latter og noe som bedrer humøret.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Aiai! Sjangsen er nok absolutt tilstede for at jeg hadde brent opp sammen med hele boksamlinga mi, mens jeg hadde prøvd å velge mellom dem. Og det er jo en fin og poetisk slutt på en bokelskers liv.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Herlig corny, vil jeg si ;)

Hvis det var tid til å hente mer etter fotoalbumene og den eksterne harddisken, ville det nok bli tre diktantologier jeg er utrolig glad i: Lyrikkboken, Verdens lyrikk fra antikken til vår tid og Framande dikt frå fire tusen år. De er store og fine slik at jeg kan lesse oppå den tjukke Deutsche Gedichte og The Norton Anthology of Poetry og oppå der igjen Olav H. Hauges Dikt i samling og Dikt i umsetjing. Da ville jeg ha fått med meg en meget stor del av menneskelig erkjennelse, erfaring og følelse ut på en gang.

OK, det var mer en en bok, men de står samla i lyrikkhylla mi, og når jeg ser etter, er jammen det en av de hyllene som står nærmest både ytterdøra og terrassedøra. Kan det ha ligget noe i underbevisstheten da jeg innredet bokhyllene?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skikkelig corny, hehe ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg hadde røsket med meg min eksterne harddisk :) der er alle bøkene, fotoene osv osv ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det hørtes fornuftig ut... Pluss alle gamle fotoalbum, da...
Men er det skikkelig eksplosiv brann og full panikk, spørs det om man rekker å tenke på noe annet enn å redde livet...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Grunnen til man har brannøvelser på jobb/skoler er vel for at det skal gå en slags automatikk i hva man skal gjøre hvis uhellet er ute.
Så hvis man en gang iblant tenker over hva man skal gjøre hvis det skulle begynne å brenner hjemme, så håper jeg at underbevisstheten vil sette inn og at man dermed gjør det man skal gjøre (nesten) uansett hvor raskt man må komme seg ut :)

Har forresten alle gamle bilder på harddisken :) det hadde selvsagt vært synd å miste originalene men digitale kopi er bedre enn ingenting :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det er lurt å ha kopier; - jeg har såvidt begynt å jobbe med å scanne inn en del gamle fotografier, slik at jeg skal ha litt backup der. Men det er en stor jobb for jeg har så mange gamle bilder. Men det blir sikkert fint å drive med på mørke vinterkvelder.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Og da har jeg et lite tips! Sett på en lydbok mens du driver med denne skanner-jobben, så skal du se at du får enda mer ut av det hele! ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det har jeg faktisk skjønt etterhvert! Jeg bruker lydbok av og til nå; har endelig forstått at det er lurt å ha ei bok på øret når jeg driver med noe for meg selv. Veldig praktisk og smart! ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Herlig svar! Som om jeg skulle ha sagt det selv! ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har aldri tenkt lenger enn fotoalbumene mine, - alt annet (nesten) kan kjøpes igjen!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Spennende, spennende… Siden dette handler om ei bok fra min samling jeg slett ikke kan erstatte (jeg regner med all verdens bokskatter ikke brenner ned på samme tid som MIN brannalarm går, i tilfellet ville jeg berget Shakespeares samlede eller Bibelen), må jeg tenke meg ganske godt om…. Skal jeg velge noen av de skinninnbundne gamle praktutgavene av de fire stores samlede verker, skal jeg gå for noen av de få signerte bøkene jeg eier eller skal jeg snappe til meg boka jeg leser akkurat nå og bare MÅ vite slutten på?

Vel, etter en simulering av situasjonen (helt sant!) har jeg kommet fram til følgende: jeg ville berget den søte, lille 1911-utgaven av Hamsuns Victoria som står ganske bortgjemt i hyllene mine. Ikke fordi dette er min favorittbok, slett ikke, men fordi den har noe tilårskommet, kjært og umistelig over seg. Den er som en tidskapsel fra en svunden tid… og det er vel ikke å forakte?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne tanken har jeg faktisk tenkt noen ganger så dette blir lett å svare på for boka har jeg "plukket" ut allerede hehe
Jeg hadde tatt med meg Ibsen sine samlede verk. Det er to store bøker og de er jeg utrolig glad i. Der er alle skuespillene hans, samt diktsamlingen hans.
Jeg hadde overlevd lenge med disse to bøkene inntil jeg fikk skaffet meg noen flere :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Oj! Et umulig valg, vil jeg si! De fleste bøker kan man heldigvis få fatt i på ny, hvis huset skulle brenne ned, så med det i tankene ville jeg kanskje tatt med meg "Og i mellom er der dører" av Terje Bjørnø Torgersen, som dessverre forlot oss så altfor tidlig. Mest av alt fordi han har skrevet en sånn nydelig hilsen til meg inni boken...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Trur bare at tårene hadde begynt å trille. Jeg hadde grått i bøtter og spann hvis min boksamling hadde brent ned:(

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Karin  JensenTrude OmaAnne-Stine Ruud HusevågMetteAlice NordliHelge-Mikal HartvedtHarald KFinn Arthur JohansenKarin BergKirsten LundTor-Arne JensenToveJan Arne NygaardEgil StangelandSilje BorvikBente L.Tine SundalTorill RevheimHeidi LCaroline Ekornes JohannessenBenediktesnurreVegardCathrine PedersenDaffy EnglundMarit HåverstadEli HagelundJan-Olav SelforsLinda RastenAnn EkerhovdCamillaDemetersomniferumPär J ThorssonGrete AastorpStine SevilhaugMangosaft45Synnøve H HoelBertyCecilie