Fant mer om dokumentaren her. Sterk historie.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Takk! Skal prøve å få tak i den.

Hver gang eg hører historier frå tidligere Jugoslavia føler jeg meg opprørt; kunne dette virkelig skje i vår tid og så nært vårt eget land? Link til Romeo and Juliet eller ei; dette er gripende, ufattelig, trist, sinnefremkallende, sårt og uhyggelig stoff…

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jobber sammen med en bosnisk dame som flyktet sammen med sin mann og to små gutter. Hun snakker aldri om det hun har opplevd og jeg har aldri oppfattet at hun er bitter. Det var bare en gang i forbindelse med en diskusjon på teamrommet om en av kollegene skulle kjøpe den eller den sofaen at hun sa: "Det er ikke så viktig med farge på sofaen når man har opplevd å måtte forlate alt over natta." Får gåsehud fortsatt når jeg tenker på det.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

På skolen der jeg jobber var det en god del elever fra tidligere Jugoslavia (spesielt Bosnia) da jeg begynte å jobbe for over ti år siden. Husker at disse elevenes atferd var litt spesiell; de brydde seg sjelden om det de andre elevene var opptatt av; pc-spill, musikk, film… Men når det kom til diskusjoner om menneskets verd, religion eller historie hadde de mye å bidra med. Enig; det er til å få gåsehud av!

Har forresten vært spesielt interessert i Bosnia en stund; vet du av noen romaner eller dokumentariske bøker det er verdt å få med seg?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei, jeg vet ikke om noe. Du får legge ut spørsmål i en tråd. Det hadde vært veldig interessant å lese mer om, ikke minst siden det er så nær oss både i tid og avstand. Dessuten er det vel ikke helt fred og harmoni i en del av områdene der ennå.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for tipset, skal vurdere en slik tråd - emnet er unektelig interessant, selv om jeg for det aller meste foretrekker romaner framfor dokumentarer..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Lars MæhlumTor Arne DahlBerit RBjørg  FrøysaaNicolai Alexander StyveIngeborg GKarin BergToveritaolineHarald KHanne Kvernmo RyeChristofer GabrielsenKristin_Kjersti SPiippokattaKirsten LundNorahSissel ElisabethIngunn SHilde Merete GjessingAnn ChristinTove Obrestad WøienIreneleserG LMads Leonard HolvikCarine OlsrødBjørn SturødVibekeStig TVidar RingstrømLailaJarmo LarsenKari-AnneMarit MogstadAud- HelenTine SundalGladleserCecilieMaikenMaren