En utrolig flott biografi av den kvinnen som var gift i 48 år med Leo Tolstoj og som fødte ham 13 barn.
Denne boken er basert på dagbøkene til begge og alle de brev som de sendte hverandre og andre nedtegnelser. Her blir Sonja Tolstoj lagt vekt på, men mye av stoffet handler om samlivet med "geniet" og hans forfatterskap. Hun jobbet bl.a. med å reinskrive og utgi hans bøker og var en "buffer" på hjemmefronten mot alt og alle.
Her kommer det fram at han brukte levende modeller i sine mest kjente verker, det var nær familie eller andre mennesker og hendelser. Sonja skriver bl.a. i sin dagbok at Tolstoj var best i å bruke levende modeller og hadde vansker med å komponere fiktive personer.
Her blir det fortalt om Tolstojs møter med bl. a. Anton Tsjekov, Maxim Gorkij og Turgenjev.
En meget interessant bok om denne spesielle familien i gode og mindre gode dager.
Anbefales :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaMarit HøvdeBertyTone SundlandStig TTheaKaren RamsvikHilde Merete GjessingMads Leonard HolvikRisRosOgKlagingEllen E. MartolToveKaramasov11VibekeChristoffer SmedaasINA TORNESKirsten LundLise MuntheCathrine PedersenAnneWangBjørg L.BookiacHilde H HelsethTrude JensenHarald KBjørg Marit TinholtEvaHelena EJulie StensethBerit B LieTor-Arne JensenBenteBeathe SolbergAnnaCamillaMathiasAina LøhreTuridmajaTine SundalPirelli