I min barndom/ungdom fantes det en type bøker fra Gyldendal forlag som het GGG (Gyldendals gode guttebøker), GGP (Gyldendals gode pikebøker) og GGB (Gyldendals gode barnebøker). Hvor ble de av? Noen som vet om de fortsatt er i omløp? Jeg har fortsatt noen hist og her rundtom i huset, men de er jo forsåvidt blitt gamle og omhandler temaer som kanskje ikke fenger dagens unger i den grad som oss i litt eldre dager. :D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 23 svar.

Jeg leste også disse bøkene da jeg var liten, på tross av at de var foreldet dengang også. Jeg var svært begeistra for trivelige bøker fra "gamle dager".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt klart at bøkene har historisk verdi, de speiler jo verden slik den var den gangen, på godt og vondt. Gøy at du likte dem. :O)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

GGG W. Burton "Jim Jarvis" 1954 og
GGP Augusta Huiell Seaman "Tre små skattegravere" 1938
gis bort! 1938-utgaven er litt lefsete, men kan tapes.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for tilbudet! Hvor mye koster det å sende dem?? :O)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er usikker, men det bør ikke overstige kr 45,00. Jeg må kjøpe meg noen smartkonvolutter på posten og se hva som passer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ok, du får gi meg videre innstukser og evt sende en personlig mld. :O)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg hadde dem jeg også - Gyldendals gode pikebøker, GGP!
Nå har jeg skannet de originale omslagene og lagd en liste over de jeg fortsatt har i behold. Kanskje dukker det opp flere...
Ta en titt, hvis dere har lyst til mimre litt <3

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg tok en liten mimrestund på din profil jeg òg. Kjente igjen mange bøker, både som foreldrene min har hatt og jeg selv hadde som barn. Jeg synes det er morsomt å finne frem og bla i disse bøkene av og til, bare for minnenes skyld.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Der var det endel kjent ja:-) Har en god del barnebøker jeg også, både mine, min mors og mine barns. Veldig koselig å finne fram når man får småtroll på besøk!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Noen kan vel finnes på nettet også: http://www.bokhyllen.no/catalog/index.php?cPath=208_115

og her: www.antikvariat.net

og her: www.bokloftet.no

Og sikkert mange flere steder. Lykke til i jakten!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for hjelp og svar til deg og Hilde og alle andre som har bidratt. :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har minst en i butikken, Fredag den trettende. På 70-80 tallet kom det fortsatt ut GG bøker som de het da. Husker jeg leste flere av dem.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nostalgi... - Jeg har fremdeles noen av disse gamle bøkene, og kan ikke få meg til å kvitte meg med dem. De tilhører jo viktig barndom og oppvekst for mange av oss... Vi hadde ikke så mye lesestoff å velge mellom den gangen som vi har i dag.
Ja, hvor ble de av? De ligger vel litt her og der, og dukker vel opp på loppemarkeder og auksjoner av og til. Men mange er sikkert kastet også, i dagens flittige "bruk-og-kast-samfunn"...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Trist at noen kaster bøker, jeg syns de har rett til nærmest "evig liv" jeg :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig med deg i det. Det har hendt flere ganger at jeg har "reddet" noen bøker ut av søpla... ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Loppis. Der finner du dem. Jeg har kjøpt mange «rare» bøker fra 50-tallet og oppover, Østensjø skole har et brukbart loppis, det samme er det årlige bokmarkedet på Damplassen. Ingen av delene altfor langt unna Rygge …

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for tips, jeg har noen selv også. Det ligger en del nostalgi i de bøkene; selv om noe av handlingen har gått ut på dato. Har tatt vare på mine egne og fått reddet noen av min brors GGG bøker; med luftgevær kuler i ryggen.:D Østensjø vet jeg hvor er, har en fadder der.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har en ok. samling GGP :) Men nei, de gis ikke ut lenger. Heldigvis, hadde jeg nær sagt, for Barna på Lilleøya og Dimsie er ikke akkurat moderne idealer ... Men jeg har lånt bort noen til elever innimellom, og de faller jo i smak fortsatt, for de er jo spennende nok.

Noen av dem burde i grunn være pensum. Grine-trine, for eksempel, som blir konfirmert den ene uka og flytter hjemmefra for å være hushjelp den neste. God historieundervisning!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leste min mors Dimsie-, og Cherry-bøker, tiden vil vise om datteren min er interessert :-) Jeg lurte alltid litt på de jentene der: De var ikke interessert i gutter, det skulle man tydeligvis ikke være før mye seinere, (luksus)problemet var at guttene var veldig interessert i dem! For de var jo perfekte. Så det er kanskje en grunn til at denne typen heltinner er gått av moten i litteraturen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å, ja, - Dimsiebøkene! Mimre, mimre:-) Det var i det hele tatt veldig mange bøker som handlet på pensjonatskole (engelsk inspirasjon både for Stompa og Puk, tenker jeg), - så jeg var rent misunnelig der jeg satt trygt i familiens lune hule!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leste mange GGP bøker fordi mamma hadde spart på dem :-) Jeg tror det fortsatt blir gitt ut GGB, men er ikke sikker?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det blir fortsatt gitt ut: http://gyldendal.no/Barn-og-ungdom/3-6-aar/GGB/%28language%29/nor-NO Men utformingen er jo noe annerledes :) De gamle, gode må man nok på loppis eller bruktmarkeder for å finne :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg fikk alltid følelsen av at alle andre jenter bodde på Oslo vest... Og at disse jentene var Perfekte og Ukyssede.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Anniken LHeidi BHilde VrangsagenBeathe SolbergAnn ChristinSilje-Vera Wiik ValeHilde H HelsethBente NogvaKari FredriksenKirsten LundFindusHanne Cathrine AasMonica CarlsenHarald KSynnøve H HoelSiriStig TLars Johann MiljeHildaDaffy EnglundmgeMarit HåverstadRune U. FurbergMarianne MAkima MontgomeryChristofer GabrielsenTanteMamiePiippokattaAstrid Terese Bjorland SkjeggerudJBIrakkLilleviKjell PMarit HøvdeFriskusenAnne-Stine Ruud HusevågYvonne JohannesenBjørg RistvedtBjørg Marit TinholtRufsetufsa