Jeg ser så mange interessante bøker her inne, men så er det ikke alltid jeg husker dem alle sammen til siden. Er det en funksjon her inne for å huske bøker man vil bla litt i på biblioteket eller i bokhandelen? Jeg ser at jeg kan legge de bøkene en vil kikke på inn som "skal lese" og så kan man jo bare slette alle de uaktuelle igjen, men finnes det en bedre måte?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 21 svar.

Jeg legger alle bøkene under "skal lese". Det er ikke alltid jeg vet om jeg skal kjøpe de som nye eller som brukt bøker, men det er min huskeliste for disse bøkene har jeg lyst til å lese.
Ombestemmer jeg meg, ja da fjerner jeg de bare. Enkelt og greit, for meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

De bøkene jeg har på "skal lese-lista" mi, er bøker jeg faktisk allerede har i de virkelige bokhyllene mine. De står der "på vent".

Men bøker jeg enda ikke har kjøpt, men har lyst til å se nærmere på, låne (eller få i gave, kanskje?), eventuelt kjøpe, de legger jeg i "ønsker meg-lista".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skriver bøkene opp på en liste jeg har på veggen på rommet mitt ^^ Når jeg har lest ut boka, stryker jeg den ut.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hehe, det var egentlig ganske kult. Litt som en enkel, analog utgave av bokhyllene her inne på bokelskere. Eller som å sette en strek for hver dag, som en som sitter i fengsel.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det kom mange ulike svar her, og det er jo bra med tanke på andre som leser tråden også, for hva som passer av løsninger kan nok variere med personen. Å legge dem i "ønsker meg" passer dårlig for meg som henviser til denne om noen vil kjøpe gave. Den rare, men interessante boka av Terry Pratchet som jeg Kanskje skal låne på biblioteket, men absolutt ikke kjøpe, dumt om jeg fikk den til jul framfor den nye til Tove Nilsen... .

Jeg synes det så ofte dukker opp "snuse på" situasjoner i forhold til bøker. Noen sider som et gjensyn, noe for å danne et bilde av skrivestilen til forfattere noen jeg kjenner liker, noen for å undersøke, et utdrag om et emne jeg interesserer meg for...

Må passe meg for ikke å avspore min egen tråd her. Jeg tror jeg går for å teste ut emneord.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har et tilsvarende system som Norah, under her. Bøker som vekker min interesse, legger jeg under "Ønsker meg". Så forfremmes de etter hvert til "Skal lese", hvis jeg ikke sletter dem.

Et raskt blikk på mitt eget system forteller meg at det på langt nær er oppdatert ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg legger bøkene jeg vil se på (og kanskje kommer til å kjøpe) i "ønsker meg"-lista mi.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

jeg også

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det må jo være et godt tips å nevne den ønskelista til noen som vil gi deg en gave til bursdag eller jul for eksempel...? ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ser du har fått svar under, men bare en liten opplysning som kanskje ikke er åpenbart. Du kan legge inn bøker uten at de må kategoriseres i 'har lest', 'skal lese', 'ønsker meg', osv. Du bare trykker på 'Legg til bok' knappen, uten å velge noen av kategoriene som dukker opp i rullgardinen. Da vil boka være i samlingen din, men ikke som 'lest' eller 'ønsker meg' eller noe sånt. Bare sånn i tilfelle den opplysningen har noe som helst verdi for deg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, veldig! Takk skal du ha. Takk til begge to. Eller tre, var det da...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du kan legge inn emneordet "bla i " for de bøkene under "skal lese" som du bare skal kikke i. Da kan du senere gå inn på emneordet "bla i" og der ligger alle sammen samlet.

Er usikker på om de forsvinner fra emneord når du sletter dem fra "skal lese".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det hørtes lurt ut, men jeg finner ikke ut hvordan jeg legger til det emneordet. Å søke på emneord, fant jeg derimot, men det var altså legge inn... Jeg går ut fra at det står forklart et eller annet sted, men nå har jeg lett sånn, kan du fortelle meg det?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Når du legger inn bøker er det mye du kan registrere, blant annet emneord. Ta en bok i samlingen din, trykk den frem der du kan skrive inn kategori og annet. Det vil komme frem med blå skrift "oppgi emneord". Du trykke på den, og legger inn det du måtte ønske. Jeg legger inn hvilken bokstav jeg ønsker å finne bøkene på pluss forfatternavn. Hvis det er et spes. tema kan det være lurt å legge inn det også. Er det bøker som er registrert tidligere kan du få opp forslag til emneord.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tar meg den frihet å svare, jeg :)

Du går inn på profilen din og din egen boksamling, finner tak i boka du vil legge til et emneord på og trykker deg inn på den.
Der vil det stå bl.a.:

Finn denne boka på ditt nærmeste bibliotek:
(med en rute under der du kan velge bibliotek)

Og så:

rediger | mer bokdata
oppgi emneord for denne boka

Der kan du legge inn egne emneord. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har begynt å legge inn emneord på de bøkene jeg er litt nysgjerrig på, men som jeg ikke er sikker på om jeg skal lese eller ønsker meg.

Men det emneordet jeg legger inn på en bok, vil andre se det når de ser på detaljsiden til den boka?
Jeg vet ikke hvor stort problem det er i tilfelle, men det kan jo dukke opp en haug med "urelaterte" emneord på en nok da i tilfelle.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tror ikke det. Jeg gikk inn på en tilfeldig bok nå, Amerika, og den står listet opp med emneord under de to "Kjøpknappene". Men, lengre ned på siden under biblioteksvalget kommer den linken der man selv kan legge inn emneord. Og der står det om man trykker på den: Emneord kan være nyttige for å kategorisere dine egne bøker.
Om man legger inn noen der kommer det senere opp: Dine emneord for denne boka
Så det virker som om de ordene man legger inn selv bare vises for en selv og gjelder kun for ens egne bokhyller.

Men det er jo fort gjort å sjekke ut. Du kan jo nevne en bok du har lagt inn egne emneord på så kan jo noen gå inn på den og se om de vises for andre også? :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ok, kult!
Om du gidder å ta en titt på denne i såfall.
Sabbath's Theater av Philip Roth, og se hvilke emneord du ser på den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det var en jeg ikke hadde i boksamlingen min selv, så før jeg la den til så jeg ingen emneord. Nå har jeg lagt den til og da ser jeg ett: Nygjerrig på.
Det kom opp øverst under salgsknappen. Så ser ut som alle emneord som blir lagt til av alle brukere samles der? Ser ut som jeg tok feil, gitt ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Nysgjerrig på" er mitt emneord, ja.
Ja,ja. Jeg synes vel fremdeles dette med emneord er en god idé. Og jeg har hele tiden tenkt at emneord som en legger til, vil kunne ses av alle. Men hvis alle hadde brukt denne metoden for å sortere bøker de er usikre på, så ser jeg for meg at dette emneordsystemet kunne blitt litt utvannet.

Man kan få en drøss med Skal kanskje lese, Nysgjerrig på, Bla i, nederst i bunken, Kanskje en dag, tvilsom, Hvis jeg ender opp på en øde øy, osv.. inniblandt en håndfull "relevante" emneord.
Men det er sikkert ikke en så overhengende fare egentlig.

Takk for at du gadd å sjekke forresten! ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg bruker "ønsker deg" funksjonen. Du kan jo også opprette en hylle som heter "bla i". I begge tilfeller må du slette de som er uaktuelle senere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg  FrøysaaAnna Katharina MyklebustNabodamaMarianne  SkageIngunnJBjørg RistvedtToveandreas h. o.PirelliLars Johann MiljeHarald KPiippokattaingar hPär J ThorssonKirsten LundGodemineVannflaskeNina M. Haugan FinnsonTor Arne DahlAnne Lise JohannessenMads Leonard HolvikRufsetufsaElisabeth SveeJarmo LarsenKristine Louisemay britt FagertveitGroStig TKari FredriksensiljehusmorMarianneNMona HagenritaolineTone Maria JonassenDolly DuckSolveigVibekeGrete AastorpReadninggirl30Hilde H Helseth