Jeg er helt enig med deg der, Hilde. Jeg syns heller ikke at man kan anmelde en lydbok. Da blir det snarere at man anmelder oppleserens prestasjon og formidlingsevne. Godt poeng!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Jeg er faktisk ikke helt enig. Jeg mener at man absolutt kan anmelde en lydbok! Idet øyeblikket man anmelder en lydbok, er det jo nettopp det man gjør: anmelder en LYDBOK. Hva er galt med det? Selvsagt kan en oppleser både prestere mer enn hva som ligger i papirutgaven av boka (så fint for forfatteren OG leseren, tenker jeg), og også mindre (det er verre ... urettferdig for forfatteren også). I en anmeldelse av en lydbok kan man lese så mangt mellom linjene. Jeg tror at de fleste lesere som veksler mellom lydbøker og "ordentlige" bøker, er veldig klar over at en dårlig oppleser ikke nødvendigvis bør avskrekke en fra å prøve seg på papirutgaven. Og mange bøker som kanskje oppleves litt tunge å lese selv, kan også bli mer tilgjengelig som lydbøker. Jeg sier fremdeles ja takk, begge deler - og så er jeg veldig obs på hva jeg velger i hvert enkelt tilfelle! ;-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hei, Rose-Marie! Jeg tror jeg uttryktt meg litt uklart. Selvsagt kan man anmelde lydbøker. Poenget mitt (og Hilde?) var at man skal være klar over hva man anmelder ut i fra. Hvis en bok får en dårlig anmeldelse fordi oppleseren ikke var heldig med jobben, er det ikke nødvendigvis boken som er dårlig. På en annen side kan en flott jobb av oppleseren faktisk heve inntrykket av boken :o)

Jeg er for anmeldelser av lydbøker, særlig siden jeg er en svoren lydbokelsker selv.

Flott at du poengterte det. Viktig :o)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er godt! ;-) For mitt innlegg var en reaksjon på at du uttrykte at man ikke kan anmelde en lydbok. Og det kunne jeg ikke la stå usagt! He-he ...

Jeg tror vel at hele poenget må være at man er tydelig på hva som er hva. HVA er det man anmelder? For en som elsker lydbøker, vil en god eller dårlig omtale av en lydbok gjøre at man dernest ser etter noe som kan indikere at man kanskje heller burde lese boka "på ordentlig".

Lydbøker ER for øvrig en fantastisk oppfinnelse som det ikke bare er folk med dårlig syn som kan ha glede av. ;-) Men her som ellers passer det ikke for alle. Å høre på en lydbok krever trening i konsentrasjon. Jeg ser på noen av innleggene her at det er særlig dette enkelte synes kan være litt vanskelig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ser at flere nevner dette med 'trening i konsentrasjon' :) det er sikkert rett i noen tilfeller. Men jeg tviler på at jeg er den eneste som aldri har hatt noe som helst problem med å konsentrere meg på kun lydboken hvis jeg ønsker det.
Jeg startet med å høre lydbøker for over ti år siden på grunn av at jobben med å sortere post ble for kjedelig og i dag som postbud setter jeg på lydboken med en gang jeg går ut på ruten. Rett nok velger jeg som oftest krim bøker når jeg jobber for det hender jo at jeg blir nødt til å tenke på annet enn lydboken noen minutt :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har heller ikke problemer med å konsentrere meg om en lydbok, men noen har åpenbart det. Derfor har jeg tenkt at det mest sannsynlig krever trening å holde oppmerksomheten rundt handlingen i boka. ;-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaIreneleserVannflaskeHanne Kvernmo RyeEmil ChristiansenMads Leonard HolvikIngunn SNorahSolHeidi HoltanEivind  VaksvikKirsten LundWencheTerje MathisenBookiacLars Johann MiljeritaolineHanneVigdisPer LundWilliam BillisonBjørn SturødINA TORNESLinda NyrudSivHarald KJarmo LarsenTor Arne DahlNicolai Alexander StyveCarine OlsrødDagfinn JakobsenMarianne  SkageAlice NordliGro-Anita RoenIngeborgChristofferHilde Merete GjessingIngunnAnne-Stine Ruud HusevågIngunnJ