Bokelskere.no har en gigantisk samling av bokvurderinger lagd av bokelskere.

Disse har vi nå brukt til å lage bokanbefalinger basert på terningkast og bøker som bokelskere har satt som favoritt.

Vi har testet flere forskjellige algoritmer for å lage bokanbefalinger.

Vi har gått gjennom samtlige registrerte verk her inne for å finne hva bokelskere som liker ett bestemt verk liker av andre verk.

Vi har regnet ut gjennomsnittsvurderingen av disse og trukket fra gjennomsnittskarakteren andre brukere har gitt. Dette gir oss ofte et avvik i en eller annen retning, og vi bruker dette avviket til å lage nye lister over bøker.

Slik finner vi ut at de som liker Naiv. Super av Erlend Loe misliker "Vinter I Madrid" og "Bibelen" i uproporsjonal grad.

Vi kan også se at de som liker Eclipse i Twilight-serien er langt mer positivt innstilt til Paulo Coelho enn andre.

Du finner bokanbefalinger ved å se i boklister som f.eks her: Populære verk eller fra bokdetaljsider.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Bra insj! Hvis dette skal bli virkelig nyttig så burde funskjonen implementeres under hva skjer eller en egen side. Funksjonen bør der ta enten en bokhylle eller hele boksamlingen for så å legge sammen anbefalingene til alle bøkene. Deretter finne de bøkene som er mest relevant i forhold til hvilke bøker man liker, og ikke om man liker én bok eller ikke.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg syns dette var gøy. Det er ikke umulig at jeg prøver meg på en anbefaling eller to =)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skjønner opplegget og poenget etter at jeg har vært og studert boklister og bokanbefalinger, men ser ikke at dette skal ha noen stor nytteverdi. Jeg kommer ikke til å benytte denne denne listen når jeg skal velge bøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Litt artig, men ble ikke særlig klokere. De prosentene + eller - hva skal det fortelle?? Ser det er litt samme prinsipp som de har i bokklubben at de som kjøpte denne boken kjøpte også disse...., men nei, ble rett og slett litt forvirret:(

Da jeg trykket på en bok som andre hadde anbefalt kom jeg inn i en ny liste. Hadde håpet jeg kom rett til en bokanmeldelse slik at jeg kunne få litt info om boken, men det kom enda et steg videre igjen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Morsomt;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

FriskusenBjørg  FrøysaaAnna Katharina MyklebustNabodamaMarianne  SkageIngunnJBjørg RistvedtToveandreas h. o.PirelliLars Johann MiljeHarald KPiippokattaingar hPär J ThorssonKirsten LundGodemineVannflaskeNina M. Haugan FinnsonTor Arne DahlAnne Lise JohannessenMads Leonard HolvikRufsetufsaElisabeth SveeJarmo LarsenKristine Louisemay britt FagertveitGroStig TKari FredriksensiljehusmorMarianneNMona HagenritaolineTone Maria JonassenDolly DuckSolveigVibekeGrete AastorpReadninggirl30