Språket og karakterene alene gjør dette lesverdig

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 10 svar.

Enig med deg, Christine. Noe er fornøyelig, og en del av personene (kanskje alle?) er beskrevet med herlig ironi. Når jeg likevel ikke strekker meg lenger enn til en firer, er det dels fordi handlingen etter hvert blir sørgelig forutsigbar, og fordi personene forblir nokså overfladiske i sin lille overklasseboble. Kanskje Jane Austen mente at de var overfladiske, hva vet vel jeg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er enig at det er ei lesverdig bok, men klarer ikke la være å irritere meg over Emma og hennes oppfatning av klasse.. Det var vel Austens intensjon, og en skal ikke rakke ned på litteratur som viser kvinner som sterke, individuelle vesener.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mr. Woodhouse, Emmas far ble raskt min favoritt da han fikk meg til å le flere steder. Hypokonder og fryktelig nervøs, mye verre enn mrs. Bennet i Stolthet og fordom. Kostbart. Sidene gikk ikke av seg selv før jeg kom til side tre hundre. Jeg vet det er meningen Emma skal være ufordragelig og vi ikke skal like henne med en gang, eller i det hele tatt, men til tider er det var uutholdelig.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg mener å ha lest et sted at Mr. Woodhouse av mange regnes for å være Austens mest vellykkede komiske figur. Jeg er vel egentlig enig i det, han fikk meg til å le flere ganger, men nå har ikke jeg lest Mansfield Park, så det er mulig det er noen der jeg kommer til å like bedre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er helt hysterisk. Alt han bekymrer seg for: den skarpe svingen på veien, trekket fra gangen, de stakkars hestene som må farte frem og tilbake, og når han har gjester til middag og prøver å få de til å la være å spise for mye sukker og saus underveis i middagen. Og de stakkars konene som giftet seg!! Jeg er ikke overrasket over at han regnes som Austens mest vellykkede komiske figur, ikke i det hele tatt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg lo veldig godt av at han forsøkte å overtale alle brudepar til å ikke servere kake i bryllupene og at han en gang han hadde besøk som ikke var så godt vant fikk seg til å sende ut middagen igjen fordi han mente den ikke var bra for dem. Og hvordan alle som skulle invitere ham måtte gjøre spesielle forberedelser for ham... Det var ganske ubetalelig helt enkelt, jeg tror det skal noe til at en karakter i Mansfield Park overgår Mr. Woodhouse.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Mr. Woodhouse må være en vanskelig karakter å overgå. Jeg sitter å fniser når jeg mimrer her. Han prøvde til og med å få den lokale legen til å hjelpe seg med å stoppe kakegalskapen, hehe. Kostbar type.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mr Woodhouse og vellingen hans <3

Forsåvidt elskar eg Emma. Eg har sikkert lest boka 3-4 gonger, og eg ler like mykje kvar gong.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vellingen!! Og gjestene som finner seg i å spise det bare for å skåne nervene hans. Så bra!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, herregud. Eg diggar Mr Woodhouse <3

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

MarteAmanda ABerit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie Uvaag