Lenge har jeg tenkt på å lese Sagaen om Isfolket. Så en dokumentar om den bokserien for en stund siden og fikk skikkelig lyst til å lese. Jeg har de ti første bøkene som jeg bestilte for noen år siden og kom meg til bok nummer sju. Hvorfor jeg stoppet, vet jeg ikke. Sikekrt fordi jeg hadde for mye å gjøre på skolen da og etc, og på et eller annet vis fikk jeg meg ikke til å fortsette.

Men nå har jeg lyst til å prøve. De ti bøkene jeg bestilte en gang var fra Schibsted Forlag, en jubileumsutgave. Hvis jeg skulle bestille resten av bøkene fra nummer 11 - 47, ville prisen bli 699,-. Det syns jeg er litt dyrt. Dette er da snakk om 25 års jubielumsutagaven. Siden jeg allerede har de ti første bøkene fra den utgaven, burde jeg jo egentlig ha kjøpt de andre også, men jeg vil helst ha andre utgaver, men hvor får jeg tak i det? Fins noen av dem Innbundet? Og finnes det fortsatt pocketbøker der ute med motiver på? Hva som helst. For jeg syns 25års jubileumsutgaven er litt tam. Jeg liker blåfargen, men fins det andre utgaver i dag som muligens går an å få tak i, så tar jeg imot alle tips. Det ville ha vært artig å begynne på den bokserien igjen, og lese hele serien. Det er tross alt en klassiker:) Såpass har jeg fått med meg:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 25 svar.

Isfolket er som sagt ofte til salgs på qxl og det er jo en mulighet å kjøpe dem enkeltvis også.... for mange legger dem ut sånn i stedet for komplette :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei, ja det er en mulighet det også, men det virker som en skikkelig tålmodighetstest:o) Var innom en tur på folkebiblioteket i Trondheim, og der hadde de to utgaver av den første boka Trollbundet i den originale pocketutgaven, og så hadde de bare noen få innbundne bøker som var røde. Så selv om den blåutgaven som jeg snakker om er litt smådyr, så har jeg da i det minste alle sammen. Har jo de ti første bøkene fra før fra den blåutgaven og mangler resten. Da vet man i hvert fall at bøkene er tilgjengelige når man først endelig får dem. Av og til får jeg sånn plutselig lyst til å lese den eller den boka eller den serien, også viser det seg at det er vanskelig å få tak i. Det er skikkelig kjipt:( Men tusen takk for at du gjør undersøkelser for meg. Det setter jeg stor pris på. Det mener jeg:) Så takk skal du ha:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

jeg er ofte innom og ser etter bøker til meg selv så da ser jeg ofte på litt mer enn det jeg egentlig skal se etter også. Jeg kjøpte selv den første pocketutgaven av isfolket på denne måten og det var ikke så veldig vanskelig. Eneste minuset er jo da at den utgaven nå begynner å bli noen år og derfor skal det mye til å komme over helt perfekte utgaver.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skjønner hva du mener. Når jeg ser etter noe selv så kommer jeg stadig over andre bøker som frister også. Synd at ikke alle bøker er like tilgjengelige. Men, men sånn er det bare og jeg er glad du sjekker litt for meg også:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vi har flere i pocket i butikken, men ikke innb, solgte faktisk hele i skinn på QXL (den brune serien) forrige uke. Hvis du kommer så langt har jeg fortsatt Heksemesteren innb til 750 kr

Godt sagt! (0) Varsle Svar

på qxl hadde de 2 forskjellige innbundne komplette utgaver. En rød og en blå med illustrasjoner på. Men de lå på 2000- 2500 kr

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hehe, takk for tips, men jeg tror jeg får heller ta sjansen på blåutgaven en gang, som plutselig hørtes mye billigere ut likevel. 2000-2500 kr er litt drøyt for en bokserie:) Men takk for nok en undersøkelse du har gjort for meg. Jeg vet hvem jeg skal spørre om jeg lurer på noe neste gang:) Setter stor pris på det:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og jeg som nettopp sto i et dødsbo og så alle 47 ... Har seriøst ikke plass, så jeg tok bare med med tre av sentimentale grunner ... Burde sevsagt ha søkt her etter noen som ville hente dem!

dunke seg selv i hodet med noe hardt

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]
[ Slettet av bruker ]

Hei, og tusen takk for tips, men det ser visst ut til at jeg kommer til å satse på blåutgaven (25årsjubileumspakken bøkene 11-47) fra Schibsted Forlag likevel en eller annen, siden det virker veldig vannskelig å få tak i disse eksemplarene ellers. Har ikke noe i mot å lese på svensk eller dansk, men vil helst ha disse utgavene på norsk, (eller engelsk. Men takk for at du gjorde noen undersøkelser for meg:) Det var kjempesnilt av deg:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

er den bra? har ikke hørt om den fra trine12

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei, Sagaen om Isfolket er en bokserie som består av 47 bøker skrevet av Margit Sandemo. Jeg har kun lest 7 av disse bøkene, og de var veldig bra. Fengende med andre ord. Her er et lite forsmak. Fant en liten youtube - link om den første boka i serien "Trolldom" som vil fortelle deg litt mer om bokserien. NB. Videoen er på svensk. Håper det går bra:) Her er linken: http://www.youtube.com/watch?v=bCQMm_Ypt9Y&p=AB806BF81DD98A17&playnext=1&index=1

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har de gamle pocketutgavene med motiver/forsideillustrasjoner av Svein Solem. Mange av dem begynner å bli vel lefsete nå, men aldri om jeg bytter dem ut.. Jeg tror ikke de er i salg lengre, tror det bare er blåutgaven nå?
En venninne av meg hadde bøkene innbundet, men de var kjedelige utenpå. Jeg mener å huske de hun hadde var helt brune eller brunrøde med navnet på bøkene (det var dobbeltutgaver). Den er heller ikke i vanlig salg lengre såvidt jeg vet.

Skal man ha de gamle pocketutgavene tror jeg man må satse på antikvariater og bruktbokbutikker eller nettauksjoner, QXL eller Finn.no. Spesielt på sistnevnte selges det en del serier (oftest komplette), så man kan jo ha hellet med seg der.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har hele serien i innbundet versjon. To bøker i hver bok, og bøkene er rødbrunaktige. Synes de er fine i bokhylla mi jeg. Mye bedre enn Lysets rike serien som jeg har i pocket utgaven, de begynner å bli lefsete.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hehe. For meg som er vant med designet og de fargerike illustrasjonene av de kjære og kjente karakterene utenpå, blir dessverre en helt vanlig, dekkende farge utenpå kjedelig i sammenligning ;)
Men innbundede bøker er generelt penere enn pocket i hyllene, den er jeg med på. Kjøper ikke pocket ellers, foretrekker innbundet. Mye fordi de også holder seg bedre, som du sier.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kjøper faktisk en del pocket jeg, men det er det prisen som avgjør. Men innbundet er definitivt finest og holder lengst.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det finnes jo en blå innbundet utgave av isfolket med illustrasjonene på. Tror det var den jeg så på qxl nå sist

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja - stemmer! Den hadde jeg glemt. Har sett et eksemplar i en bruktbokbutikk her i Trondheim for lenge siden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk for tips, jeg får undersøke saken, ellers får jeg ønske meg bøkene (resten av blåutgaven) i julegave om det er mulig:) Sjekket ut Wangsmo Antikvariat, men der hadde dessverre ingen bøker av Margit Sandemo. Skulle ønske at et nytt opplagg med bilde utenpå av Sagaen om Isfolket kunne komme ut. Det ville sikkert glede både gamle og nye lesere:)Syns det er kjedelig med bare navn og tittel på bøkene. Minner meg på gamle bøker som var røde, brune, osv, med bare navn og forfatter. Jeg vil gjerne ha bilde/illustrasjonsomslag på bøker. Det gjør meg mer nysgjerrig. Finere er det også:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, ikke sant?
Forlaget trykket jo opp nye utgaver av de gamle 90-talls-seriene Livets døtre og Raija for en liten stund siden, og der beholdt de dem. Designet utenpå var nytt da mtp. farger og skrifttype og sånt (og etter min mening ikke like fint som originalutgavene), men de beholdt i alle fall de gode, gamle illustrasjonene. Jeg synes også det er synd at Isfolket-bøkene nå er bare blå og mye kjedeligere...

Du får ha lykke til med bokjakten! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk skal du ha, men de kunne ha trykt nytt opplag av Isfolket i slengen siden det hender at de trykker andre bokserier. Jeg mener, spesielt siden Sandemo er romanseriens mor, så bør jo Isfolket kom ut igjen på nytt:) Så en dokumentar om Sandemo på nrk1 for en liten stund siden og da viste hun at hun fikk mange eksemplarer, forskjellige eksemplarer av Isfolket veldig ofte. Jeg får skrive et brev til henne og spørre henne om hun kan gi meg en av dem hihi....Jeg mener, hva skal hun med alle sammen?:)-

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hehe, godt poeng!

Om ikke får vi vente til det er et nytt jubileumsår og jubileumsutgave, og håpe at de velger annerledes da. Men det kan jo bli lenge til (i verste fall 25 år, den som venter på noe godt bør da jammen ha tålmodighet, hehe..), med mindre de ikke satser på de runde tallene også ... ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Neste jubileumsår virker temmelig lenge gitt:) Men hittil får jeg sikkert satse på den kjedelige blåutgaven da, slik at jeg i det minste har dem og at de er tilgjengelige, og forhåpentligvis kjøpe neste gang serien kommer ut (om det kommer ut igjen) og kjøpe den også om det har mer spennede/finere omslag:) For av og til føles det ut som om jeg er den eneste som ikke har lest den serien når først noen nevner Isfolket:) Jeg var ung og kunne ikke lese da romanserien kom ut den første gangen:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Samme her, eller rettere sagt var jeg vel ikke påtenkt engang så tidlig på 80-tallet. Men rakk jo å bli født underveis der.

Samtidig er jeg egentlig litt glad for at den ble ferdig utgitt før min tid også, siden den gikk over så mange år. Mye mer behagelig for nysgjerrighetskløen og iveren å være "etternøler" og kunne lese dem stort sett fortløpende (med pauser kun forårsaket av lommeboken og det at jeg måtte vente til hver Trondheimstur for å få tak i) da jeg først begynte, enn å måtte vente fra 1982 - 1989 for å få med seg hele serien, hehe ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågsvarteperHarald KNicolai Alexander StyveBård StøreAlice NordliAnniken LKirsten LundEmil ChristiansenSteinar HansenToveTor-Arne JensenEileen BørresenMarianne  SkageBenedikteMartinEster SRufsetufsaBjørg L.Bjørg RistvedtTanteMamieVariosaCecilie69Dolly DuckNeraHilde Merete GjessingPiippokattaKetilVanja Solemdalingar hSiljeKristine LouiseSynnøve H HoelBeathe SolbergSolTatiana WesserlingHilde H HelsethArne SjønnesenGroMonica Carlsen