Jeg er atter en gang i "lesehest-modus" og har straks lest ut Den Trettende Fortellingen av Diane Setterfield. Nå har jeg lest alle bøkene i min bokhylle, min mors bokhylle og min svigermors, og nå er jeg tom for bøker.

Det er her dere, mine kjære med-bokelskere, kommer inn. Har dere noen forslag til bøker? Jeg er ikke spesielt glad i renhekla krim bøker, eller langtrekkende historiske romaner som I All Evighet av Ken Follett.

Jeg er åpen for det meste, spenningsbøker, romantikk, grøss, fortid, nåtid, framtid, nye bøker, eldre bøker, bokmål, engelsk. Det eneste jeg håper på er at det er en bok man blir sugd inn i handlingen så man knapt klarer å legge boken fra seg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Av litt annerledes krim så vil jeg anbefale følgende:

  1. Panserhjertet av Jo Nesbø
  2. Den som graver en grav av Yrsa Sigurdardottir
  3. Oppvåkning av Sharon Bolton

Av litt "rare" bøker jeg ikke helt vet hvilken sjanger tilhører:

  1. Dverghesten av Gert Nygårdshaug
  2. Den niende innsikt av James Redfield
  3. Jeg skal vise dere frykten av Nikolaj Frobenius

Spenningsroman:

Paktens Voktere av Tom Egeland.(Denne inngår i en slags triologi. Men den er frittstående, så du kan bare lese denne. Av de tre bøkene var det denne som jeg likte best.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva med Historikeren av Elisabteh Kostova. Det er en murstein av en bok, men alikevel alt for kort. Spennende og fargerik.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vil anbefale "Lille Tre" av Forrest Carter.

Om oppveksten til den lille indianergutten Lille Tre i 1930-årene. Han vokser opp hos sine enkle, men kjærlige cherokee-besteforeldre, som oppdrar ham på indianervis. En nydelig liten bok.

"Du finner meg i fjellene" av samme forfatter er også en flott bok. Den handler om apachehøvdingen Geronimo.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er mange bøker jeg kunne anbefalt, men tar nye bøker; f eks: Hotellet på Hjørnet av Bitter og Søt av Jamie Ford er en fin kjærlighetshistorie, fri for "kliss". Om barn som blir skilt fra hverandre p g a Amerikas interneringspolitikk under 2. verdenskrig og om kjærlighetens mulighet til overlevelse.

Dersom du ikke har lest Johan Theorins bøker så vil jeg anbefale disse: Skumringstimen, Nattefokk og Blodleie. Flere anmeldelser av disse bøkene finner du på forumet.

Gert Nygårshaugs Fortellernes Marked har vært en av mine gode opplevelser i år, samt Tom Egelands Fedrenes Løgner. God lesing:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Spenning: Ser du alt har Åsa Larssson på skal lese-lista di. Lurt å lese henne i rekkefølge. Selv om bøkene har avsluttet handling, gjennomgår hovedpersonen Rebecka Martinsson en viss utvikling. Solstorm (nr 1) og Spilt blod (nr 2) er greie spenningsbøker, Svart sti (nr 3) er helt strålende. Her er det spennende handling ispedd et kritisk blikk på visse internasjonale samfunnsforhold, men det beste med boka er svært gode persontegninger!

Romantikk: Shakespeares Romeo og Julie Grøss: Stein Riverton: Jernvognen Fortid: Johan Falkberget: Den fjerde nattevakt Nåtid: Johan Harstad: Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet? Engelsk: Ian McEwan: Saturday

God lesing :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gulldronning, perledronning av Margareth Skjelbred.
Den er vond og trist, men likevel breddfull av innsikt og håp. Nydelig skrevet! Boka ble en ny favoritt hos meg da jeg endelig blåste støvet av den og leste den tidligere i sommer (angrer jo nå som en hund på at jeg ventet i flere år... panneklask!).

Boktyven av Marcus Zusak.
Original fortellerstemme(!), humoristisk men også alvorlig. Handler om en liten jente som stjeler bøker og lærer seg å lese på en litt spesiell måte, samtidig som vi møter et nazi-Tyskland i krig. Høres kanskje dyster ut, men den er mye mer enn det!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaMarianne MAnniken RøilConnieMarianne  SkageTorill RevheimBeathe SolbergReidun SvensliGroSolCecilie EllefsenBertyAnneWangFindusBjørg L.Oda Marie HIngunnHarald KCamillaRonnyNicolai Alexander StyveVibekeHegeRisRosOgKlagingLars MæhlumGeir SundetMette-MAud- HelenKirsten LundVanja SolemdalEgil StangelandElisabeth SveeMorten MüllerPär J ThorssonSissel ElisabethTine SundalAstrid PedersenCathrine PedersenBjørg Marit TinholtKarin Berg