Hei,

Jeg er litt hekta på Kina om dagen (litt på grunn av Nobelprisen) og lurer derfor på om noen av dere har forslag til gode bøker som tar for seg Kinas historie. Det MÅ ikke å være rene fakta-bøker, jeg liker også fortellinger som bygger omkring faktiske hendelser, hvis dere skjønner hva jeg mener. Leste Ville svaner for en stundt siden, og jeg syns det var en fantastisk bok. Dersom noen av dere vet om bøker som er litt i samme gata som den, hadde det og vært supert :)

Krysser fingrene for masse god hjelp.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Tusen takk for masse bra forslag :) Har foreløpig begynt på Kina - en reise på livets vei av Torbjørn Færøvik men har lyst til å sjekke ut alle bøkene dere har foreslått! Kom gjerne med flere forslag også :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Enig - "Den gode jord" var den første jeg tenkte på, også! I tillegg kan jeg anbefale deg å titte etter bøkene til Han Suyin - og lese om henne og bøkene hennes på wikipedia om Han Suyin. Lenge siden jeg hadde en Han Suyin-bok mellom hendene nå, men neste gang jeg kommer over en, skal den bli min... :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I tillegg til Ville svaner og Himmelgraven som er nevnt her, kan jeg foreslå disse: Bare en datter av Chi An, En uønsket datter av Adeline Yen Mah, Rød Asalea av Anchee Min.

Som tittelen på de to første sier handler disse om ettbarnspolitikken i Kina, den siste om å vie sitt liv for Mao.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vil anbefale deg boken "Himmelgraven" av kinesiske Xinran. Fantastisk bok som tar deg med inn i en del av Kinas historie som også er aktuell i dag, nemlig forholdet til Tibet. Historien i Himmelgraven går for seg på 1950-tallet. Hovedpersonen er en ung kvinne, Shu wen (basert på historien til en reell kinesisk kvinne som levde med tibetanske nomader i nesten 30 år). Når mannen hennes drar til Tibet, som lege for de kinesiske tropper - for så å forsvinne, legger Shu Wen i vei til Tibet. Hun slår seg ikke til ro med den korte dødsmeldingen hun får fra kinesiske myndigheter, og drar selv for å finne han.

Xinran har også skrevet en roman om kinesiske kvinners skjebner: Stemmer i natten. Har ikke lest den selv enda, men den har blitt godt mottat internasjonalt.

Ellers har Torbjørn Færøvik skrevet mye om Kina. Anbefaler deg å lese hans "Kina - ein reise på livets elv"

http://www.bokkilden.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=129390

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har lest en som jeg kan anbefale. Jeg har bare lest den på engelsk, vet ikke om den er å få på norsk. Catherine Lim - the bond maid. ISBN 0-75282-594-1

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ta en titt på Jung Changs store Mao-biografi.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sijie Dai har skrive Balzac og den lille kinesiske syersken. Den handlar om to bygutar som blir sende for omskolering til ein avsidesliggjande landsby under den kinesiske kulturrevolusjonen. Boka er delvis sjølvbiografisk.

Lisa See har kinesiske røter og har skrive to bøker der ein blir kjend med gammal kinesisk kultur og gamle tradisjonar.

Handlinga i Peonpaviljongen og de tre hustruer er lagd til 1600-talet. Boka er basert på skriftlege kjelder frå den tida. Snøblomst og den hemmelige viften er frå 1800-talet. Begge bøkene omhandlar mellom anna snøring av jenter sine føter og arrangerte ekteskap.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg vil anbefale "Drevet av en drøm" av Anhua Gao, som en introduksjon til Kinas historie. Dette er en virkelig historie om forfatterens liv, hennes families liv, og hvordan det var å leve under kommunismen. Hun ble født da Kina ble kommunistisk, og denne historien bergtok meg da jeg leste den for noen år siden. Jeg visste ikke så mye om Kina fra før, men denne boka åpnet mine øyne for dette landet og dette folket som har lidd så mye og kjempet så hardt for å overleve i så mange år.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

TheaPiippokattaEgil StangelandEster SAgnete M. HafskjoldAnneWangAlice NordliTonesen81Jan-Olav SelforsTuridmajaEllen E. MartolTanteMamieHarald KHenrik  Holtvedt AndersenMorten BolstadLisbeth Marie UvaagKirsten LundTine SundalDemeterMargrethe  HaugenEli HagelundGodemineHilde H HelsethMads Leonard HolvikHilde Merete GjessingVibekeTherese HolmmarithcIreneleserkntschjrldmay britt FagertveitMathiasLene AndresenMorten MüllerReidun SvensliMarenJarmo LarsenGrete AastorpLinda RastenAnniken Røil