Enig med deg. Jeg liker å kjenne til forfatteren av boka. Hvor han/hun kommer fra, hvilket miljø han)hun har vokst opp i , hvilke holdninger han/hun har både politisk og ellers. I det hele tatt synes jeg det er en fordel ¨å vite mest mulig om forfatteren til den boka jeg har tenkt å lese.
Boka blir for meg mer interessant og det blir lettere å leve seg inn i og forstå det som er skrevet. .
Viser 2 svar.
Når det kommer til politiske holdninger kan det bli vanskelig, forfattere med ytterliggående politiske meninger kan skrive fantastiske bøker uavhengig av dette. Dersom man vet mye om forfatteren på forhånd kan man muligens også lese inn holdninger i bøkene som ikke er der. Som eksempel kan jeg ta de forfatterne jeg nå skriver særemne om, Celine og Hamsun. De støttet begge nazistene under krigen (det var faktisk helt tilfeldig at jeg valgte disse), men man finner ingen politisk propaganda i bøkene deres. Det kan være en fordel med kunnskaper om forfatteren, men man bør kanskje ikke lese for mye inn i det.
Skjønner hva du mener. Ei av de bøkene som har gjort mest inntrykk på meg er skrevet av Knut Hamsun og er lest 3 ganger. Synes likevel det er interessant å ha lest mye om forfatteren. Boka er ikke blitt noe dårligere av den grunn. :-))