Ser at mange dyktige lesere har flere bokprosjekter samtidig. Er det ikke vanskelig å flytte fokus fra den ene boka til den andre? Når jeg leser en god bok , så fordyper jeg meg så i den at jeg ikke klarer å lese andre, før jeg er ferdig med boka. Også har jeg en rar tanke om at jeg svikter boka, forfatteren, og litt meg selv , hvis jeg ikke gir av hele meg til akkurat denne boka. Akkurat som at boka skulle kunne fortelle meg at : hei , du får konsentrere deg om meg nå , glem de andre. Nå er det oss to .!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 20 svar.

Jeg har behov for å veksle mellom utfordrende og lette og skjønnlitterære og andre. I tillegg hender det jeg blir fristet av andre bøker eller ei bok blir mer aktuell på grunn av ting som skjer, slik at ei annen bok kan bli liggende på vent. Men har jeg til intensjon å lese den til slutt, så definerer jeg det som ei bok jeg "leser" selv om den ligger der nederst i stabelen noen måneder. Men dere som er studenter, dere leser av og til mange samtidig?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er ikke lenge siden jeg, etter tips her inne, begynte å lese to bøker på en gang. Jeg leser dem ikke samtidig i den forstand at jeg om morgenen leser litt i en og så senere på dagen leser en annen. Jeg leser en til jeg har behov for en pause- det begynner å bli litt kjedelig, tungt, lite inspirerende og som nå litt for mye av det gode. Da tar jeg frem en annen, noe helt annet og leser det en stund, noen dager kanskje til det er på tide å bytte igjen. Det er ofte litt tykke bøker og som det sikkert kommer frem- leser jeg ikke spesielt fort og lenge av gangen.

Greit å veksle mellom forskjellige sjangre. Er noe litt tungt er en krim eller feel- good bra. Dessverre har jeg sjelden noe ny krim liggende fordi det leses fort og først, men tynnere bøker er også praktisk å ha som avvksling til noen av de mursteinene jeg av og til leser.

I tillegg til skjønnlitteratur leser jeg fag både på jobb og studier. En lydbok i bilen kan også forekomme i tillegg til det andre, men da er det nok for min del. Har veldig lyst å begynne på flere, men tror ikke jeg har kapasitet til å absorbere mer på en gang.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser ofte flere bøker om gangen. Men det er fordi jeg leser både vanlig litteratur og dokumentariske bøker. Og noen ganger har jeg lyst til å lese det ene og andre ganger det andre. Også har jeg bøker med små separate kapitler jeg leser når jeg bare vil lese noe smått. Har ikke noe problemer med å konsentrere meg eller skille bøkene heldigvis.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg pleier å lese 3 - 4 bøker samtidig.

Nattestid leser jeg de tyngste bøkene. Ettermiddagen og kvelden med TV og stemmer rundt meg, leser jeg de mest lettleste bøkene, og ellers velger jeg bok etter humør og lynne den dagen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser opptil 3 bøker om gangen, vel og merke sakprosabøker. Jeg innbiller meg at det er verre å lese flere romaner samtidig, da det sikkert lett lar seg gjøre å blande figurer og handlinger.

Fordelen med å lese flere sakprosabøker om gangen, er at jeg kan bytte bok hvis jeg får en temoporær følelse av kjedsomhet når jeg leser om et bestemt tema.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Før i tiden måtte jeg konsentrere meg om en og en bok om gangen og bli ferdig med den før noe nytt lesestoff ble påbegynt, nå leser jeg gjerne flere samtidig. Jeg vet ikke helt hvorfor jeg har skiftet standpunkt her, kanskje jeg rett og slett plutselig oppdaget at for meg gjør det ikke noe om jeg har flere bøker å veksle på - det går bra likevel så lenge de er forskjellige, og det er kjekt å kunne bytte etter situasjon og humør?

Akkurat nå leser jeg en teoribok om drama på senga (men den blir nok også oppgradert til å bli stuebok snart), Jane Eyre på stua og en seriebok om vampyrer på bussen til og fra skolen blant annet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har som regel flere bøker å lese på samtidig, men det er jo ikke noe problem, for jeg sitter jo ikke med alle oppslått foran meg på en gang hver gang jeg skal lese. ;) Ei bok ligger f.eks. i senga, et par til ved siden av senga, ei bok (eller tre) ligger i stua, ei ligger kanskje på badet, og ei ligger på kjøkkenet. Og det hender nok at ei bok blir med meg på jobben også av og til, hvis jeg skulle få anledning til å lese litt i pausa. (Et par bøker ligger også på feriestedet mitt og venter på meg til jeg kommer tilbake dit.) Og det er fint å ha noe å velge i, etter dagsform og humør.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du har virkelig bøker overalt du .En skikkelig bokelsker.!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, jeg kan vel ikke akkurat nekte for det... ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Hemmligheten er vel å lese litt variert. Å lese flere romaner samtidig kan være vrient, men dersom den ene er krim pleier det å gå bra. Det er også lettere å lese to bøker samtidig dersom den ene er lydbok og den andre er på papir. Ser nå at jeg har 20 bøker som leses samtidig og det er jo aldeles for mye. Fremdriften er lav på de fleste og nattbordet ser ut som det skjeve tårnet i Pisa.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Wow ,ja da klarer du å sortere de i hodet, noe jeg ikke kan med bøker som leses. Lydbøker forstår jeg godt man kan lese / høre samtidig med å lese en bok. Er litt treg på det området jeg, har akkurat kjøpt mine tre første lydbøker og skal snart høre på en av dem men kommer liksom ikke i gang. Er vel ikke der enda.!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser 3-5 bøker om gangen. Hjernen har ingen problemer med å ta opp trådene der de slapp. Holder nå bl.a. på med GULag arkipelet av Aleksandr Solzjenitsyn. Dette er tung og hjerteskjærende lesing som jeg innimellom trenger tid til å fordøye og da passer det med et Harry Potter eventyr eller litt sverming med Hamsun på landsbygda. En diktsamling eller en kunstbok er også greit å kombinere med tyngre verker. Jeg føler ikke at jeg svikter disse forfatterne, de har min fulle oppmerksomhet når jeg leser dem!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kanskje det er en trening, det å lære seg til å konsentrere seg om flere ting på en gang .Er jo flink med det på andre områder i livet. Men da praktiske ting kanskje. Men er imponert over hvordan dere klarer dette. Er det flest mennesker som også i tilegg har et yrke som man bruker hodet mye i jobben ? He he kastet ut en rød klut jeg nå.?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

...men jeg konsentrerer meg ikke om flere bøker samtidig. Jeg konsentrerer meg kun om boken jeg har i hånden akkurat da. Jeg tviler på at flerbokeri har noen sammenheng med yrke, men det kan være en treningssak. Når jeg tenker over det, så har jeg trent lenge. Som barn hørte jeg på barnetimen, lørdagsbarnetimen, radiohørespill og høytlesing på skolen samt fulgte med på diverse TV-serier og leste tegneserier og bøker selv - uten å blande noe sammen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du startet nok tidlig ja. ! Jeg begynner nå med lydbøker , ikke verst bare det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg leser aldri mer enn en bok om gangen. Har prøvd, men da risikerer jeg å blande handlingene, og det blir bare rot.

De få gangene jeg har begynt på en ny bok før den første er lest ferdig, så er jeg aldri blitt ferdig med den første boken. Og da var nok grunnen til at jeg begynte på en ny at den første var kjedelig. Tenkte vel at jeg skulle ta den opp igjen senere. Bare la den hvile litt.. ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, akkurat det kjenner jeg meg igjen i også. Leser stort sett en bok av gangen. Når det gjelder fagbøker er det en helt annen sak. Da jeg studerte måtte jeg også ha noe skjønnlitterært eller krim som jeg kunne kose meg med inni mellom all pensumlesingen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja akkurat sånn er det hos meg også, den jeg begynte på først blir liggende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Ann ChristinSynnøve H HoelIngvild SStine AskeKirsten LundEli HagelundGrete AastorpTheaKristofferDaffy EnglundlittymseGro-Anita RoenTine SundalAlex NietoMalinn HjortlandAnne-Stine Ruud HusevågAkima MontgomeryBjørg  FrøysaaHeidi HoltanBente L.Ellen E. MartolKrishHanneTine VictoriaKine Selbekk OttersenPiippokattaHeidiLinda NyrudTone SundlandStine SevilhaugMonaBLVariosaHarald KTorFlettietteMonica CarlsenHilde Merete GjessingReadninggirl30DemeterPaco