Jeg merker det fra tid til annen, gjerne hvis jeg nettopp har avsluttet en fantastisk bok eller serie. Den følelsen som sier; "hva nå da?". Den gangen jeg følte dette sterkest var etter å ha lest ferdig Harry Potter og Dødstalismenene. Dette er en bokserie jeg har vokst opp med; var man ferdig med en bok gikk det helt greit, for selv om det var lenge å vente var alltid den neste boka på vei. Da så 7ern kom og avsluttet det hele var jeg både ekstatisk og deppa. For etter så mange år med så fantastiske bøker, hva var det meningen at jeg skulle lese nå? Vel, heldigvis finnes det tonnevis av gode bøker der ute - problemet er bare at det innimellom kan være litt vanskelig å finne dem... Og det er nettopp i disse pausene hvor jeg leter etter min neste skatt at jeg rett og slett føler meg litt lost. En konstant følelse av at noe mangler. Grøss

Nå holder jeg heldigvis for det meste på med flere bøker av gangen, så det er ikke ofte dette skjer. Men i de hulrommene hvor det ikke er en eneste en kjenner jeg at jeg kan bli litt panisk. En smule desperat etter min neste dose virkelighetsflukt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 25 svar.

Samme her. Leser alltid 2-4 bøker "samtidig". Den ene reiser jeg med som jeg leser på bussen og skolen. (er ikke spesielt snakkesalig av meg, så jeg foretrekker som regel å lese fremfor å være sosial:)

Også har jeg et par på nattbordet som jeg velger mellom. Må alltid lese en del sider før jeg sovner ellers er det umulig å sove.

Også har jeg alltid en liggende på stuebordet.

Ved å ha lesende bøker på forskjellige steder hjelper meg å lese litt fra forskjellige sjangre og forfattere. Orker ikke å lese den samme boka dagen lang. Jeg trenger litt variasjon.

Det hender jeg opplever dager hvor jeg ikke orker å lese noe som helst (men det skjer svært sjeldent)eller at jeg er ferdig med en skikkelig god at jeg ikke orker å lese videre i en annen eller begynne på en ny for å ødelegge den gode opplevelsen så brått. De dagene jeg ikke leser, som er som sagt, svært få, bruker jeg tiden på en god del tv-titting eller male litt. Men de få dagene jeg ikke leser noe som helst får jeg skikkelig dårlig samvittighet. At jeg ikke har lest pensum på lenge plager meg ikke, men vanlige bøker, er det verre. Det er jo så mange bøker jeg vil lese:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Kjenner meg igjen i det med å kjenne meg "tom" om jeg ikke har noe å lese på.

Normalt leser jeg 2-3 bøker om gangen, noe som gir både et "sikkerhetsnett" og gir mulighet for å "hoppe litt" om en bok ikke gir meg det jeg leter etter.

Men i det siste har jeg vært for rastløs til å lese. Noe som gjør dobbelt vondt ford jeg 1. Ikke leser, noe som jeg da savner, og 2. Jeg VET at om jeg bare leste litt så ville noe av den rastløsheten forsvinne.

Håper det gir seg snart, jeg passer ikke som rastløs:D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har det også slik at en virkelig god bok, må jeg lese litt og litt, for å da kunne glede meg til å lese videre. Enkelte bøker blir jeg skikkelig lei meg av når de slutter, da jeg vil lese fortsettelsen. Du har et godt poeng med hulromma dine, om ikke jeg har ei bok på gang er det virkelig krise.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Hehe, skjønner deg godt. Jeg kan lese flere samtidig, men det blir gjerne sånn at en overtar til jeg er ferdig, og så kan jeg fortsette på de andre. Vet egentlig ikke hvordan dette skjer - har vel "for mye" jeg har lyst til å lese samtidig...

Jeg er også helt sånn som du sier på slutten, jeg bare drar det hakket lenger. Jeg har med meg en bok overalt - uansett! Det er alltid noe og vente på, det være venninner eller kollektivtransport ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Det gjør det da absolutt ikke! Det er fullt lov å lese bøker fort, det viser bare at man blir dratt ordentlig inn i boka <3 Det er som oftest det som skjer med meg, men visse typer bøker leser jeg ikke like fort som andre, og da kan det hende behovet for å begynne på en bok jeg gleder meg til bli litt stort, og den andre blir satt på vent. Så er det på'n igjen med den jeg egentlig leste.

Ja, store vesker er et pluss når man har sånne vesker ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg henger meg på Toril, Inger Johanne og andre sine svar. Pause fra bøker har jeg aldri om jeg ikke velger det selv, noe som skjer veldig skjelden.
Holder alltid på med en eller flere bøker.
Pause blir det hvis boka jeg holder på med ikke fenger. Jeg er ikke flink til å legge en dårlig bok vekk. Da tar jeg heller litt pause og vier mer tid til andre interesser :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Dessverre, hvis jeg nettopp har lest noe fantastisk, og derfor ikke klarer å komme inn i en middels bra bok etterpå. Da blir jeg litt frustrert ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg husker ikke sist jeg ikke holdt på med ei bok eller hadde alt for mange på vent. Det må ha vært på tidlig 70-tall da jeg hadde lite penger og biblioteket ikke lå i gangavstand. Mitt høyeste ønske er at man kunne ta inn bøker "intravenøst", sånn at man med jevne mellomrom plutselig kunne huske ei bok og reflektere over den. Hver 14. dag hadde vært passe, man må jo ha tid til å lese også.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Om jeg ikke har annet å gjøre på kan jeg bli litt rastløs av ikke å ha noen bøker å begynne på, men jeg har alltid perioder hvor bøkene legges på vent for å få ferdig noe jeg strikker, hekler eller syr på. Å lese samtidig er fullstendig umulig. Og lydbøker husker jeg like mye av som radioprogrammer, tilnærmet ingenting.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du er ikke alene. Jeg som er en ganske "rolig" person blir rett og slett stressa dersom jeg ikke har bøker på vent! :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er mange år siden jeg hadde det slik, løsningen for meg ble å ha NOK uleste bøker. Jeg leser for tiden 3 bøker, har 12 uleste liggende på nattbordet, ca 230 uleste i biblioteket og ønsker meg ytterligere 140 nye bøker som jeg kjøper hvis jeg kommer over dem på salg e.l. Problemet blir derved snudd på hodet. Jeg får ikke lest fort nok og pauser i lesingen er uaktuelt!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hihi, det problemet kan jeg óg ha. utrolig irriterende at de to ikke kan utligne hverandre, så man alltid har nok med bøker. føler at det enten blir sånn at jeg har alt for mange bøker (går det forresten an? tviler...) og alt for liten tid. Herregud som jeg ønsker meg flere timer i døgnet når det er tilfellet - altså ofte.

men så kommer jo korte perioder hvor jeg "mangler" bøker. jeg setter det i hermetegn, for det er jo egentlig ikke tilfellet - det bare kjennes sånn -.-

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er helt avhengig av å ha en bok som jeg leser, samt flere bøker på vent som jeg kan begynne på når jeg er ferdig med den jeg holder på med. Så jeg kjenner meg godt igjen i det du skriver. Jeg blir faktisk litt stressa dersom jeg oppdager at jeg ikke har en bok å begynne på - det fører naturlig nok til en god del besøk i bokbutikken :-) Foretrekker egentlig å ha mange uleste bøker på vent, i stedet for bare en, eller ingen (grøss).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har det akkurat på samme måte ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kjenner meg godt igjen i det. Jeg har alltid minimum en bok jeg holder på med til enhver tid. Som regel flere. Kan ikke huske sist jeg ikke holdt på med en bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har det også sånn hele tiden, og det er som du sier, spesielt plagsomt etter en veldig god bok. Jeg tar vare på bøker som jeg har likt spesielt godt, sånn at hvis jeg mangler lesestoff har jeg alltid en bok jeg liker å lese på lur.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bokelskere er nok litt sånn ja. Jeg planlegger ofte hvilken bok jeg skal lese etter den jeg holder på med for øyeblikket. Gleder mg bestandig til nye bøker. Det som kan øke frustrasjonen litt, er hvis jeg etter å ha lest ferdig boken jeg holder på med og ikke helt kommer inn i neste bok. At jeg liksom ikke finner tonen , og kommer igang.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Neida, du er ikke alene. Slik du beskriver det, har jeg det også. Men som regel har jeg flere leseprosjekter gående på en gang.

Denne høsten gleder jeg meg veldig til alle de bøkene jeg har foran meg. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du er absolutt ikke alene! Jeg holder som regel på med flere bøker på en gang, så jeg opplever veldig sjelden at jeg ikke holder på med en bok. Det måtte være når jeg bevisst velger dette selv, fordi jeg holder på med veldig krevende prosesser på jobb og trenger full konsentrasjon rundt dette. Da vi lengsel hjem til boka jeg holder på med ikke være noe særlig. For øvrig er den lykketilstand man befinner seg i når man holder på med en fantastisk bok, helt ubeskrivelig! Men den kan også gi litt "angst" mtp. valg av neste bok ... ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Føler med deg. Har det slik jeg også. For en ukes tid siden så ble jeg ferdig med en(lyd)bok, og jeg hadde da noen dager tidligere kjøpt en bok som skulle komme i posten. Det var ikke noe poeng for meg å begynne på en annen bok imens da. Men posten tok litt tid, og jeg kjente at rastløsheten bare kriblet i kroppen. Så da ble det at jeg måtte finne en tynn bok å bare smålese litt i imens. Men nå har jeg fått boka og driver å leser den :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du er ikke alene....:D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Ingvild STine SundalAlex NietoMalinn HjortlandAnne-Stine Ruud HusevågAkima MontgomeryBjørg  FrøysaaHeidi HoltanBente L.Ellen E. MartolKrishHanneTine VictoriaKine Selbekk OttersenPiippokattaHeidiLinda NyrudTheaTone SundlandStine SevilhaugMonaBLVariosaHarald KTorFlettietteMonica CarlsenHilde Merete GjessingReadninggirl30DemeterPacosiljehusmorgretemorBjørg RistvedtHilde H HelsethStig TJarleLeseberta_23BenedikteHelena EGrete Aastorp