Sommer, høst, vinter eller vår? Sommer med lange dager og sol, bok i solskinn på stranda. Høst, mørkere kvelder, peiskos, varm te og en bok. Vinter,. alle de nye bøkene du fikk til jul, pledd og rødvin. Vår, påskekrim i solveggen mens snøen smelter rundt om kring. Ja takk alle fire sier nå jeg. :D

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 16 svar.

Jeg leser hele året, men om sommeren sluker jeg bøker. DA er det somemrferie, og har bøker med meg overalt. Jeg er mer våken om kvelden, og koser meg med en bok. Ellers leser jeg en del om vinteren. Men jeg merker at jeg leser ulike typer bøker i de forskjellige årstidene. Gjør dere det?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det har jeg ikke tenkt på, men det er nok mulig at sommerlektyren er lettere enn ellers i året, da man kan synke ned i de store mursteinene.:D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Alle årstider minus ukene mellom påske og sommerferie, dvs våren ;) I min bransje (norsk-, engelsk-, tysk-, og kontaktlærer på ungdomsskole) er våren høysesong, så lesingen begrenses til maks en halvtime med en lett krim på sengekanten hver kveld. Men man går og ser på hylla med "skal lese"-godbiter og gleder seg... :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er det ikke spennende å gå se på hylla og vite at der står de du gleder deg til å lese. Selv om jeg leser hele året har jeg alltid noen å glede meg til i hylla, som jeg har spart på for virkelig å kunne kose meg. :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg simpelten elsker høsten på alle mulige måter, man kan lukte snø i luften mens høstsolen skinner fra skyfri himmel, og alle de fargerike bladene stråler i solskinnet. Man blir fylt av en utrolig fred. Så klart leser jeg hele året i all slags vær, men om høsten synes jeg stemningen blir helt spesiell. Det er også litt vanskelig å lese om høsten, for jeg tar meg selv i å bli sittende å bare stirre ut av vinduet på løvet eller å konstant glo på ilden i peisen :p

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Helt enig! Alle årstider har sin sjarm, men det er noe eget med høsten. Jeg har gledet meg til høsten helt siden den første sommerdagen. Til de små gledene, som å finne fram varme skjerf og kåper i fine høstfarger og nyter den friske luften i nydelig, fargerik natur. Å få roser i kinna mens man drømmer seg bort i stjernehimmelen. En STOR kopp te, yndlingsboka og spraking i peisen. Lukten av røkelse og stemningen med levende lys. Ja, lista er lang! Våre to kjøligste måneder er helt klart de beste for meg!

Leser jo hele året, men koser meg mer med bøker på høsten. Kanskje fordi det er en så rolig og fredlig tid der man virkelig kan kose seg lenge med en bok?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er også glad i høsten. Spesielt de fantastiske fargene på løvtrærne rundt omkring. Så lenge solen skinner er det en fantastisk tid. Men høststormer og piskregn, som det er en del av her jeg bor, kan jeg være foruten. Nå er forresten alle årstider flottest i solskinn, men de kalde får et ekstra løft.

Jeg liker godt vinteren med mye snø og gnistrende sol på nysnø. Våren og de første snøklokkene, hestehov, krokus og løvetann, herlig.

Men bøker leser jeg altså uavhengig av årstid, når jeg har mest fritid og når solen ikke gjør det så vakkert at oppmerksomheten blir "tvunget" vekk fra bøkene jeg leser.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser hele året. Men tror jeg foretrekker å lese om mest om høsten, sitte inne i mørketida, med en god bok og slappe av. På våren, sommeren har man ofte lyst til å drive med andre fritidssysler. Selv om det som oftest blir en del lesing da også. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leser året rundt, men favorittårstiden min har alltid vært høsten. Blir fort lei av sommer og sol. Elsker det når løvbladene skifter fagre, det blåser kraftig og regnet høljer ned. Elsker det! Da er det ekstra godt å være inne.Mørke kvelder, peiskos,og en god bok, men i stedet for te (liker det også)bytter jeg helst med kaffe og gjerne med litt fløte i :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Problemet er bare at sånne kopper plutselig er tomme uten at jeg husker at drukket dem opp. Det er det sammen enten det te, kaffe eller rødvin. Kan ikke huske at jeg har drukket dem opp. :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har litt av det problemet selv. Koppene blir fort tomme. Men det har også hendt at hvis boka er skikkelig spennende, så glemmer jeg å drikke noe av det/drikke opp før innholdet i koppen blir kaldt. Det er en liten nedtur. Men da er det bare å hente seg en ny kopp :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette var som å lese om meg... :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hele året egentlig. Om våren sitter jeg ute under pleddet i solveggen og leser. Om sommeren sitter jeg ute i skyggen og leser. Lesing er det bete tidsfordrivet når man sitter ute. Høsten og vinteren tilbringes inne under pleddet med bøker i hendene. Men om jeg absolutt må velge, så velger jeg høsten. For få ting slår å sitte inne og lese når regnet pisker mot rutene. Da er jeg i mitt eget lille paradis.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hele året! Jeg må ha bøker med meg i senga hver kveld, uansett årstid.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Helt klart sommeren for da har jeg masse fri, men så lenge jeg har tid spiller det ikke så stor rolle hvilken årstid det er.

Forstår hele konseptet med peiskos, katt, rødvin og rimfrost på rutene, men jeg har dessverre aldri opplevd det:( In my dreams - kanskje:) Jeg må ha stillhet og ikke så mange forstyrrende element rundt meg når jeg skal lese. Har alltid ønsket meg en egen lesekrok, et bibliotek med masse bøker, en koselig peis og en stor gammeldags ørelappstol, men slik er det ikke hjemme hos meg. Har peis og lenestol, et par bokhyller, men dette deler jeg med mine to døtre og min mann. Ikke mange kvadratmeterne å skryte av heller.

Altså sommeren fordi jeg har fri, mann og barn er ute av huset og jeg kan nyte boken i stillhet:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kjent situasjon :) Har du prøvd med "lydmur"? Jeg har godstol (Poäng fra IKEA!) og leselampe i en krok på kjøkkenet. Der har jeg også laptop'en med Spotify der jeg hører på klassisk, instrumental musikk og stenger verden ute. Dvs jeg hører ikke på musikken, den fungerer bare som en støyskjerm som gjør det mulig å fordype seg i boka. Ungene begynner å bli såpass store at de skjønner at når mamma er i DET moduset, da er det best å smøre på brødskiva si sjøl :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Harald KBård StøreBur1Elisabeth SveeAmanda ATove Obrestad WøienHegeCathrine HvasshovdKikkan HaugenKirsten LundWencheHilde Merete GjessingEllen E. MartolKristine LouiseBerit RPiippokattaIreneleserAkima MontgomeryLinnLene AndresenHeidi BBsiljehusmorIngvild SVibekeBjørn SturødBjørg Marit TinholtWenche VargasYvonne SandbergSigrid Blytt TøsdalTatiana WesserlingHilde H HelsethEgil StangelandKaramasov11K. H.Marit MogstadNorahKjersti SKarin  JensenTrude OmaAnne-Stine Ruud Husevåg